Mark Wahlberg had wat problemen bij het werken met Martin Scorsese

Inhoudsopgave:

Mark Wahlberg had wat problemen bij het werken met Martin Scorsese
Mark Wahlberg had wat problemen bij het werken met Martin Scorsese
Anonim

Als een van de grootste acteurs ter wereld zit Mark Wahlberg al geruime tijd op de top van Hollywood. Het voormalige model en rapper maakte furore met Boogie Nights en eindigde met het verstrijken van de tijd om zijn carrière naar een heel nieuw niveau te tillen.

Wahlberg wordt beschouwd als een van de sterkste aspecten van The Departed, maar er was veel meer aan de hand dan sommigen zouden vermoeden. Niet alleen wees hij eerst de rol af, maar hij botste ook met Martin Scorsese tijdens het maken van de film.

Laten we een diepere duik nemen en kijken wat er is gebeurd.

Wahlberg aanvankelijk afgewezen 'The Departed'

Mark Wahlberg De vertrokken
Mark Wahlberg De vertrokken

Mark Wahlberg is geen onbekende in het spelen in succesvolle films, maar zelfs hij heeft een aantal gouden kansen doorgegeven. Op een gegeven moment was Wahlberg helemaal klaar om te weigeren om in The Departed te verschijnen, wat een grote fout van zijn kant zou zijn geweest, gezien wat de film kon bereiken.

Wahlberg opende hierover en zei: " The Departed was interessant omdat ik niet vastbesloten was om de film te maken en mijn agent vertelde Marty dat ik dat wel was. Marty belde me op en hij was zo enthousiast om deze film samen te maken. Ik zei: 'Ik doe de film niet.' Ik wilde een ander deel, en ik wilde een aantal andere verschillende dingen. We hadden er lang over gepraat, maar er gebeurden dingen en de studio drong terug op andere dingen. Ik [vertelde Marty] dat ik het niet wilde doen."

Dat klopt, Wahlberg zou de rol niet accepteren, wat een enorm gat in de cast zou hebben achtergelaten. Hoewel hij misschien niet zoveel lovende kritieken krijgt als zijn co-sterren, v alt het talent dat Wahlberg heeft niet te ontkennen. Uiteindelijk kreeg een gesprek met Scorsese Wahlberg aan boord.

“Ze stuurden me dit weekend het vliegtuig naar het kantoor van Marty. Ik las het script opnieuw, en ik was behoorlijk boos en zei nogmaals dat ik het niet zou doen. Marty vertelde me: "Kijk naar dit deel, kijk wat je met al deze mensen te doen krijgt." Hij weet dat ik uit die [Boston] wereld kom en ik sprak met hem over improviseren en mijn eigen ding doen en hij zei: 'Kerel, je bent vrij om te doen wat je wilt doen',' zei de ster.

Wahlberg en Scorsese Clash

Mark Wahlberg De vertrokken
Mark Wahlberg De vertrokken

Eindelijk was Wahlberg aan boord om Staff Sergeant Dignam te spelen, maar het ging niet helemaal soepel tijdens het filmen van de film.

Volgens de acteur: "Marty en ik waren constant in deze strijd. Ik had problemen met Marty. Hij was "Ik ben Martin Scorsese… da-dee-da." Hij duwde me op verschillende manieren. Maar het was niet alleen Marty. De hele tijd dat ik in het personage zat, was ik boos op iedereen. Het waren Leo, Matt en Jack. We hebben er achteraf om kunnen lachen en we hebben nu een geweldige relatie en we gaan in de toekomst andere dingen doen.”

Nadat hij de rol niet eens wilde maar er uiteindelijk mee instemde, had Mark Wahlberg geen goede tijd op de set, wat vaak ongelooflijk frustrerend was. Het maken van een film is al een spannende ervaring, maar het toevoegen van botsen met de regisseur en het spelen van een boos personage deed Mark Wahlberg geen plezier.

Hoewel alles niet zo soepel verliep als hij had gewild, bleek het uiteindelijk allemaal de moeite waard te zijn voor Wahlberg en de rest van de mensen die The Departed maakten.

De film wint de beste film bij de Oscars

Mark Wahlberg De vertrokken
Mark Wahlberg De vertrokken

The Departed, uitgebracht in 2006, bevatte een van de meest getalenteerde casts die ooit zijn samengesteld om de Hong Kong-film Infernal Affairs opnieuw te maken. Met Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Alec Baldwin en Anthony Anderson, werd deze film na de release met lovende kritieken en kassasucces ontvangen.

Aan de kassa was The Departed in staat om $ 291 miljoen op te halen, wat een solide oogst is. Nee, het was geen kaskraker van een miljard dollar, maar de film was een financieel succes dat mensen gewoon moesten zien. Zowel critici als fans waren dol op de film en heeft momenteel 90% bij critici op Rotten Tomatoes en 94% bij de fans.

Bij de Academy Awards was de film een grote winnaar, met beste film, beste regisseur, beste bewerkte scenario en beste filmmontage. De echte kers op de taart was dat Mark Wahlberg werd genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol, wat zijn enige Oscar-nominatie als acteur tot nu toe is.

Ondanks dat hij de rol niet wilde en botste met Scorsese, leverde Mark Wahlberg een ongelooflijke prestatie in een geweldige film.

Aanbevolen: