De waarheid over de kus van Paul Rudd en Alicia Silverstone in 'Clueless

Inhoudsopgave:

De waarheid over de kus van Paul Rudd en Alicia Silverstone in 'Clueless
De waarheid over de kus van Paul Rudd en Alicia Silverstone in 'Clueless
Anonim

We moeten het eens zijn met Alicia Silverstone, Clueless was iconisch voor zijn tijd. De klassieke coming-of-age-komedie uit 1995 heeft een prachtige erfenis achtergelaten waar fans tot op de dag van vandaag nieuwsgierig naar zijn. Dit omvat alle fantastische geheimen achter de schermen van de set, en een van deze geheimen is de waarheid over de kus van Cher en Josh.

Elke film van dit genre eindigt met een dikke kus. En in Clueless uit 1995 was die dikke kus tussen Cher van Alicia Silverstone en Josh van Paul Rudd. Natuurlijk was deze koppeling op zijn zachtst gezegd vreemd, vooral vanwege hun familiale relatie … Maar de chemie tussen de personages (evenals de acteurs die ze speelden) was voelbaar. Daarom stonden we volledig achter hun klimatologische omhelzing op het huwelijk van meneer Hall en juffrouw Geist. Dankzij een artikel van Vulture hebben we een paar geheimen geleerd van de dag van de opnames, waaronder hoe ongemakkelijk Paul Rudd was met een aspect van de kus en hoe een muziekverandering een beroemde band uit de jaren negentig echt boos maakte. Laten we eens kijken…

Clueless Cher en Josh Alicia en Paul Rudd kussen
Clueless Cher en Josh Alicia en Paul Rudd kussen

Het fotograferen van de bruiloft was om twee verschillende redenen ingewikkeld

Volgens interviews met de cast en crew van Clueless van schrijver/regisseur Amy Heckerling werd het fotograferen van de bruiloftsscène (inclusief de kus) bemoeilijkt door twee dingen… Ten eerste was het weer gewoon slecht!

"We moeten die bruiloft vijf of zes keer hebben georganiseerd", zei de productieontwerper van Clueless, Steven Jordan, tegen Vulture. "We zouden het de dag ervoor in de achtertuin opzetten. Het weer zou binnenkomen, we zouden het allemaal naar binnen halen en het allemaal drogen. De regen op de film dat jaar, in januari, was gewoon fenomenaal. En eindelijk kwam de zon door. We hebben het kunnen filmen."

Het andere probleem waarmee de crew op de dag van de bruiloftsshoot te maken kreeg, was de cast zelf… Voornamelijk Paul Rudd. Dit komt omdat Paul nog niet met de rest van de cast had geschoten en het allemaal ging om plezier maken met zijn nieuwe vrienden, mede-sterren Breckin Meyer en Donald Faison.

Tijdens het improviseren van het stukje "Ik zit mezelf helemaal te pesten", begonnen Donald en Paul zelfs een beetje te ruziën.

"We werden echt pittig en konden niet stoppen, tot het punt waarop de bemanning en Amy een beetje geïrriteerd raakten", gaf Paul Rudd toe. "We waren buiten aan het fotograferen. We raceten tegen het licht: kom op, jongens. Houd het bij elkaar."

Paul Rudd was nerveus over de kus zelf en de bemanning wist niet wat ze ervan moesten denken

Het feit dat Cher haar voormalige stiefbroer kuste, deed sommigen van de bemanning ineenkrimpen… of… op zijn minst… hun wenkbrauwen optrekken.

Clueless Cher en Josh
Clueless Cher en Josh

"[Toen Cher en Josh elkaar kussen] moesten we eigenlijk allemaal ons hoofd eromheen draaien: zijn ze broer en zus?" assistent-regisseur Danny Silverberg vertelde Gier voor hun mondelinge geschiedenis van de kus. "Het zijn geen broer en zus, toch? Nee. Ze kussen recht voor onze neus. Nee, dat zijn ze niet."

Wat betreft Paul Rudd, hij had er een iets ander probleem mee…

"[Met de kus] word je een beetje nerveus", gaf Paul Rudd toe. "Maar ik was ook opgewonden. Toen je opgroeide, hoor je deze acteurs, en toegegeven, ze hebben het over seksscènes en niet alleen over kussen, maar ze zeggen: 'Oh, het is allemaal technisch. Er is niets. Niemand is opgewonden. Het is allemaal gewoon een beetje gênant.' Ik herinner me dat ik dacht: 'Is dat echt waar?' En toen herinner ik me dat ik dacht: 'Dit is best geweldig.' Ik klink als een perverseling.

Hoe het grote publiek er een 'filmmoment' van maakte en een woedende oase maakte

Volgens producer Adam Schroeder werd het Oasis-nummer "Whatever" gekocht om een belangrijk onderdeel van Clueless te worden.

"De afspraak was dat ze het eindtitelnummer waren, maar het nummer [zou beginnen] voordat de film afgelopen is", Adam Schroeder. "Dus het staat niet alleen op de aftiteling, het staat aan het einde van de film. Dat was erg belangrijk voor hen … Maar het was niet zo gelukkig en leuk als je wilde met Josh en Cher, de bruiloft, en toen Josh en Cher zoenden Uiteindelijk gebruikten we "Tenderness", het nummer van [General Public]. Oasis was daar niet blij mee, omdat we van "Tenderness" rechtstreeks naar het Oasis-nummer op de aftiteling wilden gaan. En het was de aftiteling, dus het was eigenlijk goed. Eindcredits zijn meestal niet slecht, maar ze zijn een rol van crew. Maar dit waren eigenlijk [de namen van de] acteurs en de regisseur en de productieleiders en het was dit soort glimmend ding dat we hadden ontworpen. Maar daar waren ze niet blij mee, dus uiteindelijk konden we dat Oasis-nummer "Whatever" niet gebruiken, wat jammer was. Omdat dat zo perfect leek."

Gelukkig maakte "Tenderness" het verlies meer dan goed en hielp het om Cher en Josh's kusfilm magie te maken.

Aanbevolen: