De stripfilm die miljoenen verloor

Inhoudsopgave:

De stripfilm die miljoenen verloor
De stripfilm die miljoenen verloor
Anonim

Het stripboek-filmgenre is er een dat al jaren de kassa domineert, en hoewel er wat vroege worstelingen waren, kunnen de meeste moderne films een flinke smak opbrengen zodra ze in de bioscoop verschijnen. Natuurlijk, sommigen stellen het nog steeds teleur, maar voor het grootste deel hebben grote studio's dit tot een wetenschap.

In 2019 maakte Hellboy zijn triomfantelijke terugkeer naar het grote scherm en fans konden niet wachten om te zien hoe een reboot eruit zou zien. Helaas eindigde deze film in een matige serie, waardoor de studio miljoenen verloor.

Laten we terugkijken op Hellboy van 2019.

2019's 'Hellboy' was een reboot voor het personage

Hellboy 2019
Hellboy 2019

Tijdens de eerste stripgekte van de jaren 2000 deden studio's hun best om Marvel en DC bij te houden, die langzaamaan aanhoudend succes boekten op het grote scherm. Een aantal personages en teams kregen films, waaronder Hellboy, die enig succes had tijdens zijn eerste run op het grote scherm.

Met in de hoofdrol Ron Perlman, de eerste Hellboy-film, die in 2004 werd uitgebracht, had enig succes. Het bracht $ 99 miljoen op aan de kassa, en hoewel het geen groot succes was, was het in staat om net genoeg te doen om een vervolg in productie te nemen. Hellboy II: The Golden Army deed veel grotere zaken en het zag ernaar uit dat er een vervolg zou komen.

Directeur Guillermo del Toro verklaarde zelfs: Ik denk dat we allemaal terug zouden komen om een derde Hellboy te doen, als ze kunnen wachten tot ik uit Middle-Earth ben, maar we weten het niet. Ron wil het misschien eerder doen, maar ik weet zeker waar we heen gaan met de film op de derde.”

Er zouden echter dingen veranderen en al snel werd de franchise opnieuw opgestart waarbij David Harbor het personage op zich nam. Dankzij het eerdere succes van beide Hellboy-films, was er veel optimisme dat een reboot de bioscoop zou kunnen binnendringen en een nieuw publiek zou kunnen aanslaan. De dingen zouden echter niet helemaal gaan zoals de studio en de productieploeg hadden gehoopt.

Het viel tegen bij de kassa

Hellboy 2019
Hellboy 2019

Uitgebracht in 2019, eindigde Hellboy spartelend aan de kassa. Het was slechts in staat om een brutobedrag van $ 55 miljoen binnen te halen, en de recensies die het ontving, deden het absoluut geen plezier. Het bleek dat er enkele grote problemen waren met de productie, en een oververzadigde markt voor stripboeken heeft mogelijk de kans op succes van de film geschaad.

Volgens Harbour: We hebben ons best gedaan, maar er zijn zoveel stemmen die over deze dingen gaan en ze zullen niet altijd werken. Ik heb gedaan wat ik kon en ik ben trots op wat ik heb gedaan, maar uiteindelijk heb ik veel van die dingen niet onder controle. Het probleem dat ik tegenwoordig heb met stripboekfilms is dat ik denk, en het is een resultaat van de kracht van Marvel-dingen, het is net als chocolade, het is een smaak.”

“Dus iedereen gaat chocolade is heerlijk en deze jongens maken de beste chocolade. Dus als je de films beoordeelt, is het zoiets van: 'Nou, het is niet zo chocoladeachtig als dit, dit smaakt helemaal niet naar chocolade.' En ik wil een soort van wereld waarin er meer smaken zijn dan alleen vergelijkingen met chocolade. Dus op die manier, wanneer Hellboy wordt bekeken op het chocoladespectrum, doet het het erg slecht. Dat gezegd hebbende, heeft het ook grote problemen, vervolgde hij.

Natuurlijk waren fans van het personage niet zo blij met de manier waarop de dingen waren gelopen, en ze vroegen zich af of het personage de kans zou krijgen om weer op het grote scherm te verschijnen.

De toekomst van het personage op het grote scherm

Hellboy 2019
Hellboy 2019

Zoals het er nu uitziet, zijn er geen plannen om een Hellboy-vervolg te maken, wat de tijd van David Harbour als personage effectief zou kunnen beëindigen. Ondanks dat hij er goed uitzag, sloeg de film gewoon niet aan. Interessant is dat Harbor is ontsnapt aan fans van de originele films die een rol speelden in het gebrek aan succes van de reboot.

Volgens Harbour: "Ik denk dat het mislukt is voordat we begonnen met filmen, omdat ik denk dat mensen niet wilden dat we de film maakten. Guillermo del Toro en Ron Perlman creëerden dit iconische ding waarvan we dachten dat het opnieuw zou kunnen worden uitgevonden en dan (fans) zeker - de luidheid van internet was als: 'We willen niet dat je dit aanraakt.' En toen maakten we een film waarvan ik denk dat die leuk is en die volgens mij zijn problemen had, maar een leuke film was en toen waren mensen er gewoon heel erg tegen en dat klopt, maar ik heb mijn les op veel verschillende manieren geleerd."

Gezien de lange tijd tussen The Golden Army en de reboot van 2019, kan het lang duren voordat we Hellboy in een grote film zien.

Aanbevolen: