Hilary Duff verloor bijna miljoenen door een slechte auditie

Inhoudsopgave:

Hilary Duff verloor bijna miljoenen door een slechte auditie
Hilary Duff verloor bijna miljoenen door een slechte auditie
Anonim

Weinig Disney Channel-sterren in de geschiedenis zijn zo succesvol geworden als Hilary Duff, en de actrice heeft veel te danken aan haar roots op het netwerk. Ze had duidelijk al vroeg het talent en het charisma, en toen ze eenmaal verbonden was met het netwerk voor Lizzie McGuire, was ze gewoon niet meer te stoppen.

Duff was bijna te goed geschikt voor de rol in de show, maar desondanks is onthuld dat ze een vreselijke eerste auditie had, wat heel goed dingen voor haar had kunnen verpesten.

Laten we de auditie van Hilary Duff voor Lizzie McGuire eens nader bekijken.

Duff had beperkte acteerervaring voor haar 'Lizzie McGuire'-auditie

Hilary Duff Casper en Wendy
Hilary Duff Casper en Wendy

Lang voordat Hilary Duff een begrip was, was ze een kinderartiest die op zoek was naar een baan die haar in een grote Hollywood-speler zou kunnen veranderen. Het talent was er altijd, maar de juiste gelegenheid moest zich gewoon presenteren. Voordat ze de kans kreeg om auditie te doen voor Lizzie McGuire, vond Hilary Duff kleinere rollen, met als meest opvallende Casper en Wendy.

Tijdens deze fase van haar carrière was Duff een totaal onbekende, maar deze film heeft zeker geholpen om wat meer grip te krijgen. Het was een straight-to-video-release, maar dit betekent niet dat mensen het niet opmerkten. De film werd uitgebracht in 1998 en het zou nog enkele jaren duren voordat de actrice in een andere film te zien was. Televisie was echter een heel ander verhaal voor de jonge artiest.

Na Casper en Wendy kreeg Duff de kans om in verschillende televisieprojecten te spelen. Ze verscheen in de daaropvolgende jaren in shows als The Soul Collector en Chicago Hope, en hoewel dit een mooie opsteker was, zouden geen van die projecten haar tot een prominente naam maken. Gelukkig zou Duff de kans krijgen om auditie te doen voor een aanstaande Disney Channel-show.

Ze ging alleen vanwege haar vrienden

Hilary Duff Lizzie McGuire
Hilary Duff Lizzie McGuire

Nu zouden de meeste mensen aannemen dat Hilary Duff opdook bij de audities voor de hoofdrol in Lizzie McGuire omdat ze op zoek was naar haar grote doorbraak, maar de waarheid is dat ze alleen kwam opdagen omdat ze dat wilde kans hebben om wat meer tijd met haar vrienden door te brengen. In feite was de actrice zo goed als klaar met Hollywood en was ze klaar om terug te gaan naar Texas.

Volgens Duff: Ik zei tegen mijn moeder: 'Ik wil terug naar Texas', en ze zei 'Natuurlijk', maar ik had nog één auditie over. Het was voor Lizzie McGuire.'

Duff zou de kans krijgen om auditie te doen voor de rol van Lizzie, en hoewel sommigen die de show hebben gezien, zouden aannemen dat ze de auditie vanaf het begin had genageld, is de waarheid precies het tegenovergestelde.

Hoewel ze de kans kreeg om auditie te doen, deed Duff het in het begin niet echt geweldig. Casting director Robin Lippin sprak hierover en zei: "Was ze Meryl Streep op 12-jarige leeftijd? Nee. Er zijn maar heel weinig kindacteurs. Maar er was iets zo aantrekkelijks aan Hilary dat zelfs toen ze het verknalde, je haar nog steeds erg leuk vond, en je voor haar steunde. Op tv gaat het zo veel over persoonlijkheid, en haar natuurlijke kwaliteiten en hoe echt ze werd gewonnen."

Ze blies het bijna op

Hilary Duff Lizzie McGuire
Hilary Duff Lizzie McGuire

Duff was vrij openhartig over haar auditie.

“Ik heb het verschrikkelijk gedaan. Ik had mijn regels niet gelezen, zei Duff.

Terri Minsky, de maker van de show, opende hierover en zei: "Ik was er heel eerlijk over en zei [tegen Duff]: 'Je moet meer in het personage krijgen. Omdat ik wist dat er zoveel [talent] was.”

Gelukkig hebben Duff's gevoel voor mode en vervolgaudities haar de rol bezorgd, volgens het voormalige hoofd van de entertainmentafdeling van Disney Channel, Rich Ross. Hierdoor was ze in staat om de leiding van de show op zich te nemen en er destijds een enorme hit voor Disney Channel van te maken. De show was zelfs populair genoeg om een film gemaakt en uitgebracht te krijgen op het grote scherm.

Ondanks dat de boel opwarmde voor een reboot, waren Disney en Duff niet in staat om dingen te laten werken, waardoor de show voorgoed op ijs kwam te staan. Het zou een enorm moment zijn geweest voor de fans en de cast om de show weer terug te hebben, maar helaas, deze reboot zal de geschiedenis ingaan als een gemiste kans.

Het was een moeilijke start voor Hilary Duff, maar gelukkig kon ze de nodige veranderingen doorvoeren en de rol bemachtigen die haar hele carrière lanceerde.

Aanbevolen: