De reden waarom Michael Che doodsbang was om met Eddie Murphy aan SNL te werken

Inhoudsopgave:

De reden waarom Michael Che doodsbang was om met Eddie Murphy aan SNL te werken
De reden waarom Michael Che doodsbang was om met Eddie Murphy aan SNL te werken
Anonim

Het is extreem gevaarlijk om je helden te ontmoeten. Ze hebben tenslotte de neiging je in de steek te laten nadat je ze zo lang hebt opgebouwd. Dit is echter niet de ervaring van Michael Che in het werken met de grote Eddie Murphy op Saturday Night Live. Hoewel Michael Che behoorlijk succesvol en rijk is geworden dankzij zijn carrière in comedy, de co-auteur van SNL en de gastheer van Weekend Update in de show, voelt hij zich niet geïntimideerd om met iemand als Eddie Murphy te werken.

In 2019 keerde Eddie Murphy triomfantelijk terug naar Saturday Night Live na een langdurige afwezigheid. De waarheid over Eddie Murphy die aan Saturday Night Live werkt, is ingewikkeld, maar zijn nalatenschap v alt niet te ontkennen. Daarom had Michael Che een zware last op zijn schouders toen hem werd verteld dat Eddie zou terugkeren en dat Michael voor hem moest schrijven. Dit is precies waarom dat absoluut angstaanjagend was voor de getalenteerde SNL-schrijver.

De echte reden waarom schrijven voor Eddie Murphy intimiderend was voor Michael Che

Elke SNL-fan stond te popelen om te zien naar welke klassieke schetsen Eddie Murphy zijn hoed zou kantelen tijdens zijn terugkeer in 2019 in de klassieke komische show.

"Eddie Murphy, toen hij Saturday Night Live presenteerde, zei hij tegen je: 'Ik wil dat je me de Gumby-schets schrijft'. Dat moet verdomd intimiderend zijn omdat Gumby altijd ft vermoord?" Howard Stern vroeg Michael Che tijdens hun interview in mei 2021.

"Dat was een van de vele zeer, zeer zware verantwoordelijkheden", gaf Michael Che toe. "Allereerst is het Eddie Murphy en hij is teruggekomen naar SNL. Dus ik kan niet terug naar huis als die show slecht is, weet je? Letterlijk, mijn familie zal meer boos op me zijn dan Eddie zou zijn, weet je? 'Je hebt Eddie Murphy verpest op Saturday Night Live!?' Ja, het was te gek!"

In feite was Michaels hele familie- en vriendengroep dol op Eddie Muprhy en groeide ze zelfs met hem op. Dus het idee dat Michael Eddie's grote SNL comeback-moment zou kunnen verknoeien, was ronduit angstaanjagend.

Het eerste deel van de samenwerking met Eddie Murphy dat voor Michael intimiderend was, was het feit dat de producers wilden dat Michael aan Eddies openingsmonoloog zou werken.

"Je kunt er geen [schrijven]. Je suggereert een monoloog, je schrijft geen monoloog voor Eddie Murphy," zei Michael.

Ik ben benieuwd naar het proces. Geeft hij je enige vorm van begeleiding of zit je daar en grappen tegen hem?' vroeg Howard.

"Ik heb het net geschreven en hij koos gewoon wat hij leuk vond en we hebben in de loop van de week wat dingen veranderd. Maar aanvankelijk moest ik het gewoon schrijven."

Om de zaken voor Michael ingewikkelder en zwaarder te maken, moest hij niet alleen voor Eddie Muprhy schrijven, maar ook voor Chris Rock, Dave Chappelle, Tracy Morgan en Keenan Thompson, die allemaal ook te zien waren in de openingsmonoloog.

"Het was hetzelfde met Gumby. Hij riep me net binnen en zei: 'Ik wil een Gumby doen en zeggen: 'Michael Che you Black b!' En had zoiets van, [zuchtend]. En het was ook op een vrijdag, dus ik was al bezig met vier dingen waarvan ik dacht: 'Ik word vermoord als een van deze dingen slecht is'."

Schrijven voor Eddie Murphy was een droom die uitkwam

Howard vroeg Michael vervolgens hoe het was om Eddie Murphy de woorden te zien zeggen die hij voor hem had geschreven. Dit is tenslotte een van Michaels grootste komische helden. En niet alleen voor Michale, Eddie's invloed op de popcultuur is onmiskenbaar. Hoewel hij een paar financiële verliezen heeft geleden, blijft Eddie Murphy een van de meest geliefde komische iconen aller tijden.

"Het slaat nergens op. Het is verbijsterend", zei Michael, voordat hij uitlegde hoe het was op de zaterdagmiddag voor de liveshow. Iedereen wilde die dag aanwezig zijn voor de doorloopjes rond Eddie en alle grote namen die op de Saturday Night Live-set verschenen.

"Dit was vóór Covid. Het zat vol. Het was de zwartste SNL's die er ooit uitzagen, "zei Michael. "Ik herinner me dat ik naar mijn kleedkamer probeerde te gaan om tien minuten te pauzeren - net als een pauze - en ik open de deur en Chappelle en Chris Rock eten sushi in mijn kleedkamer."

Hoewel het voor Michael opwindend was om rond te hangen met strips als Chris Rock en Dave Chappelle, was iedereen het meest enthousiast over Eddie Murphy. Zelfs Chris Rock belde zijn moeder vanuit de kleedkamer van Michael om haar te vertellen dat hij bij SNL was met Eddie Murphy. Het spreekt dus voor zich… de druk stond op Michael om de zaken goed te doen.

"Ik heb Eddie Murphy en Dave Chappelle zien hosten SNL," zei Michael. "Ik weet niet hoe je dat overtreft."

Aanbevolen: