Deze superheldenflop wordt nu beschouwd als een onderschat juweeltje

Inhoudsopgave:

Deze superheldenflop wordt nu beschouwd als een onderschat juweeltje
Deze superheldenflop wordt nu beschouwd als een onderschat juweeltje
Anonim

Als een van de meest geliefde fictieve personages ooit gemaakt, is Batman door de jaren heen het gezicht geweest van vele films. Het personage is gespeeld door een aantal acteurs en heeft ups en downs gehad op het grote scherm. Sommige films waren ongelooflijk, terwijl andere slecht waren.

In de jaren 90 speelde George Clooney als de Caped Crusader in Batman & Robin, en de film veranderde in een van de meest beruchte stripboekfilms ooit. Ondanks dat het plat op zijn kop viel nadat het in de bioscoop verscheen, zijn er sommigen die deze film nu een onderschat stuk uit de jaren 90 noemen.

Laten we de gecompliceerde erfenis van Batman & Robin eens nader bekijken.

‘Batman & Robin’ was een enorme flop

Batman Robin-film
Batman Robin-film

Tijdens de jaren '80 en '90 werd Batman naar het grote scherm gebracht en onderging het een aantal drastische veranderingen, niet alleen in toon maar ook in artiesten. Batman & Robin was de vierde Batman-film die in deze periode werd uitgebracht en niemand minder dan George Clooney speelde de Caped Crusader. In plaats van de franchise in een nieuwe richting te duwen, is ze volledig ontspoord.

Clooney was op dit moment al een televisiester dankzij zijn werk aan ER, maar hij moest nog een echt bankabele en betrouwbare kassa-aanwezigheid worden. Batman & Robin zou een grote film worden die hem echt zou overrompelen, maar de kwaliteit van de film liet veel te wensen over en de film kreeg uiteindelijk een aantal problemen waardoor hij snel tot zinken werd gebracht.

Niet alleen Clooney zat op sleeptouw, maar ook Arnold Schwarzenegger en Uma Thurman. De film was campy, bizar, en werd door sommigen als buitengewoon slecht beschouwd. Aan de kassa had de film een schamele opbrengst van slechts $ 238 miljoen, wat niet is waar de studio naar op zoek was. Bovendien werd de film bij de release ook verpletterd door critici.

Na de ramp die Batman en Robin waren, kwamen en gingen, fans waren er vrij zeker van dat er nog een film met Batman in de ijskast zou worden gezet. De meeste fans wisten echter niet dat zelfs de crew teleurgesteld was in de film.

Zelfs George Clooney had er spijt van

Batman Robin-film
Batman Robin-film

Normaal gesproken zullen sterren hun best doen om hun projecten te hypen om de verkoop te stimuleren en de wereld te laten zien hoe trots ze zijn op hun werk. Zelfs als de tijd verstrijkt, zullen sommigen hun eigen films niet dichtslaan. In het geval van Batman & Robin eindigde George Clooney meedogenloos eerlijk over hoe hij zich voelde over de film en hoe het bleek.

Clooney zei: Achteraf is het gemakkelijk om hier op terug te kijken en te zeggen: 'Woah, dat was echt kut en ik was er echt slecht in. Het was een moeilijke film om goed in te zijn.”

"Clooney zou tegen People zeggen: "Nou, eerlijke deal: ik speelde Batman en ik was er niet goed in, het was geen goede film. Maar wat ik leerde van die mislukking was dat ik opnieuw moest leren hoe ik werkte. Nu was ik niet alleen een acteur die een rol kreeg, ik werd verantwoordelijk gehouden voor de film zelf.”

Niemand was duidelijk blij met het resultaat van de film, ondanks de aanvankelijke hype die erachter zat. Al die jaren later beschouwen veel mensen het nog steeds als een van de slechtste superheldenfilms ooit gemaakt. Er zijn echter enkele mensen die deze film nu prijzen en er is een vocaal publiek dat hem als onderschat beschouwt.

Het wordt nu als ondergewaardeerd beschouwd

Batman Robin-film
Batman Robin-film

Volgens Nerdist: Vanaf de eerste overdreven gestileerde openingsopnames van Batman en de Boy Wonder die zich in hun belachelijk anatomisch correcte pakken kleden, is dit een film die weet dat het zijn enige taak is om een over- the-top, knappe paar uur over een man die zich verkleedt als een vleermuis en criminelen bestrijdt met woordspelingen. En jongen levert het op.”

Dit is een geweldige opname van Nerdist, die duidelijk ziet dat de film precies weet wat het is en niet probeert iets anders te zijn. De film leunde echt in zijn campiness, en dit is gedeeltelijk wat het voor sommige fans leuk maakt om naar te kijken. Ja, de Dark Knight-films van Christopher Nolan zijn beter, maar er was iets superleuks aan het kijken naar deze film toen hij uitkwam.

Het is misschien moeilijk om sommige mensen ervan te overtuigen dat deze film onderschat wordt, maar ga terug en bekijk hem opnieuw en je zult er versteld van staan hoe leuk sommige films eigenlijk kunnen zijn.

Aanbevolen: