Alec Baldwin Rust-incident wordt als een ongeluk beschouwd door medisch onderzoeker

Inhoudsopgave:

Alec Baldwin Rust-incident wordt als een ongeluk beschouwd door medisch onderzoeker
Alec Baldwin Rust-incident wordt als een ongeluk beschouwd door medisch onderzoeker
Anonim

Toen Halyna Hutchins begon te werken aan de film Rust, geleid door Alec Baldwin (en ook geproduceerd door hem), had ze geen idee dat dit haar laatste project zou zijn.

Halyna stierf na een incident op de set, waarbij Alec Baldwin handelde met wat iedereen dacht dat het een propwapen was.

Na het overlijden van Hutchins begon een onderzoek naar de omstandigheden rond haar dood en de verantwoordelijkheid van degenen op de set om dergelijke tragedies te voorkomen.

Hoewel de echtgenoot van Halyna Hutchins Baldwin "absurd" noemde omdat hij geen verantwoordelijkheid nam voor de schietpartij, blijft zijn juridische team volhouden dat hij niet verantwoordelijk is.

Een nieuwe vaststelling van de medisch onderzoeker in New Mexico draagt bij aan de zaak.

Halyna Hutchins bezweek in 2021 aan een schotwond

In oktober 2021, op de set van de film Rust, werd Halyna Hutchins neergeschoten en stierf aan de verwondingen die ze opliep.

Hoewel vroege krantenkoppen suggereerden dat ze stierf als gevolg van het verkeerd afvuren van een proppistool, werd er een onderzoek naar de zaak gestart om te bepalen wie de schuldige was en of het incident echt een ongeluk was.

In een interview beweerde Alec Baldwin dat hij de trekker van het propwapen niet had overgehaald, merkte ABC op; forensische tests lijken erop te wijzen dat het wapen niet had kunnen schieten (mislukt) zonder dat de trekker werd overgehaald.

Een re-enactment-animatie illustreert dat Alec Baldwin de trekker van het wapen overha alt en Hutchins op de grond v alt, merkt The Sun op.

Tot nu toe zijn een autopsie en forensisch onderzoek afgerond. Die en andere rapporten werden gebruikt bij de vaststelling van de medisch onderzoeker.

NM Medical Investigator stelt vast dat de schietpartij per ongeluk was

Per AP News heeft een medisch onderzoeker die betrokken is bij de Rust-zaak een beslissing genomen. New Mexico's Office of the Medical Investigator oordeelde dat het incident per ongeluk was.

Volgens een citaat van de advocaat van Baldwin, via AP News: "Dit is de derde keer dat de autoriteiten van New Mexico hebben ontdekt dat Alec Baldwin geen autoriteit of kennis had van de zogenaamd onveilige omstandigheden op de set."

Een eerder rapport van het Occupational He alth and Safety Bureau in New Mexico ging eerder in op "veiligheidsproblemen die in strijd zijn met de standaard industrieprotocollen" op de filmset.

Hoewel de vastberadenheid van de medisch onderzoeker de zaak niet beëindigt, lijkt het juridische team van Alec Baldwin te geloven dat het hun beweringen ondersteunt dat de acteur geen schuld heeft.

AP News wijst er echter op dat Baldwin nog steeds strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Aanbevolen: