Dit is hoe het leven en de nettowaarde van Jake Gyllenhaal veranderden na 'Brokeback Mountain

Inhoudsopgave:

Dit is hoe het leven en de nettowaarde van Jake Gyllenhaal veranderden na 'Brokeback Mountain
Dit is hoe het leven en de nettowaarde van Jake Gyllenhaal veranderden na 'Brokeback Mountain
Anonim

Jake Gyllenhaal debuteerde zijn acteercarrière in de Amerikaanse westernkomedie City Slickers uit 1991. Hij speelde de rol van Danny Robbins in de film. Hij kreeg zijn eerste hoofdrol in 1999 in de film October Sky en speelde in 2001 in Donnie Darko. Later verscheen hij in de films Bubble Boy, Lovely And Amazing en The Good Girl. Het succes dat hij nastreeft vond hij echter niet in Hollywood, dus stapte hij over naar theaterrollen in New York. Pas in 2004 kreeg Gyllenhaal zijn belangrijke filmrol in de film The Day After Tomorrow.

In 2005 kreeg Jake Gyllenhaal erkenning als Jack Twist in een van de beroemdste romantische drama's Brokeback Mountain. Jake won vele prijzen voor zijn rol in Brokeback Mountain en werd genomineerd voor een Academy Award. Het sterrenleven van de Brokeback Mountain veranderde sterk na zijn historische rol en zijn bekendheid ging internationaal.

8 Hij landde meer dan 31 filmrollen

Voordat Jake Gyllenhaal speelde in Brokeback Mountain, had hij meegewerkt aan 14 films. Na zijn doorbraak in 2005 als Jack Twist in het legendarische neo-westerse romantische drama Brokeback Mountain, kreeg Jake echter meer dan 31 filmrollen. Enkele films op groot scherm waarin Gyllenhaal de hoofdrol speelde, zijn onder meer Zodiac uit 2007, Prince Of Persia: The Sands Of Time en Love & Other Drugs uit 2010, Source Code uit 2011, Prisoners uit 2013, Enemy uit 2014 en Nightcrawler, en MCU 's 2019 Spider-Man: Ver Van Huis.

7 Jake Gyllenhaal produceerde 8 films op groot scherm

Jake is niet alleen acteur, maar ook filmproducent. In 2012 produceerde hij zijn eerste film, End Of Watch. Gyllenhaal produceerde films op groot scherm, waaronder Nightcrawler in 2014, Stronger in 2017 en Wildlife in 2018. Zijn meest recente filmproducties omvatten 2 films in 2020, Relic en The Devil All The Time. In 2021 produceerde Jake Breaking News In Yuba County en The Guilty.

6 Gyllenhaal speelt de hoofdrol in 2 tv-series

Jake speelt de hoofdrol in en produceert de HBO-tv-serie Lake Success. Jake speelt de hoofdrol van de getrouwde hedgefondsmanager Barry Cohen. De laatste verlaat zijn autistische zoon en zijn vrouw in New York om achter zijn studievriendin aan te gaan. Jake is ook uitvoerend producent van een andere beperkte HBO-serie, The Son. Gyllenhaal speelt in The Son de rol van Sonny Lofthus. Sonny is een drugsverslaafde en ontsnapte veroordeelde die zich niets van zijn verleden herinnert. Hij loopt weg van de autoriteiten.

5 Hij zal schitteren in 'Prophet' van Studio 8

Jake Gyllenhaal werd gecast als de hoofdrol in de superheldenfilm Prophet van Sam Hargrave. Hij zal de rol van John Prophet spelen in de Studio 8-film. Profeet werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers overtuigd om te accepteren dat hij aan wetenschappelijke experimenten werd onderworpen en in ruil daarvoor zijn gezin te kunnen voeden. De experimenten gaven John bovenmenselijke kracht.

4 Hij nam 6 theaterrollen over

In 2012 speelde Jake als Terry in het drama-komediestuk If There Is I Haven't Found It Yet. In 2014 en 2015 speelde hij de rol van Roland in het toneelstuk Constellations. In 2015 speelde hij Seymour Krelborn in de horrorkomedie rockmusical Little Shop Of Horrors. Gyllenhaal nam ook de rol van George Seurat op zich in de musical Sunday In The Park With George die in 2016 in het centrum van New York te zien was, en in 2017 in het Hudson Theatre op Broadway. In 2019 speelde hij Abe in Sea Wall/A Life in het Hudson Theatre op Broadway en off-Broadway in The Public Theatre. Zijn nieuwste musical, Sunday In The Park With George, werd vanwege de pandemie uitgesteld naar 2022. De musical wordt gespeeld in het Savoy Theatre in Londen.

3 Jake Gyllenhaal verscheen in 4 muziekvideo's

In 2009 speelde Jake Gyllenhaal de rol van een clubber in de videoclip van Jamie Foxx voor zijn nummer Blame It. In 2010 werd hij gecast als tennisspeler in de videoclip van Vampire Weekend voor hun nummer Giving Up The Gun. Hij speelde ook Jason Voorhees in de videoclip voor het nummer Time To Dance voor het Franse electro-rockduo The Shoes. De laatste videoclip waar Jake op verscheen was in 2014, voor het nummer Part II (On The Run) voor Jay-Z als onderdeel van zijn album Magna Carta Holy Grail.

2 Hij heeft 30 prijzen gewonnen met 90 prijsnominaties

Jake Gyllenhaal's rol als Jack Twist in de film Brokeback Mountain alleen al leverde hem zes prijzen op, waaronder de British Academy Film Awards 2005 voor beste acteur in een ondersteunende rol, 2006's International Cinephile Society Awards voor beste mannelijke bijrol, 2006's MTV Movie en TV Awards voor Beste Prestaties en Beste Kus, 2006's National Board Of Review Awards voor Beste Mannelijke Bijrol, en 2005's Palm Springs International Film Festival Award voor Desert Palm Achievement Award. Jake werd ook genomineerd voor nog eens negen prijzen voor dezelfde rol. Na Brokeback Mountain won Gyllenhaal meer dan 20 prijzen voor andere filmrollen en werd hij genomineerd voor meer dan 75 prijzen.

1 Het nettovermogen van Jake Gyllenhaal bereikte $ 80 miljoen

Volgens Celebrity Net Worth heeft de 40-jarige Jake Gyllenhaal tijdens zijn drie decennia van werken als acteur en producer meer dan $ 80 miljoen aan rijkdom verzameld. Behalve dat hij in de hoofdrol speelde en een handvol films op groot scherm produceerde die miljoenen dollars aan inkomsten genereren, verkocht Jake verschillende onroerend goed met grote winsten. Bovendien genereren zijn muziektheaterrollen voor hem enkele miljoenen dollars aan inkomsten.

Aanbevolen: