De waarheid over de mislukte 'Joey'-sitcom van Matt LeBlanc

Inhoudsopgave:

De waarheid over de mislukte 'Joey'-sitcom van Matt LeBlanc
De waarheid over de mislukte 'Joey'-sitcom van Matt LeBlanc
Anonim

Als een van de grootste shows in de geschiedenis van de televisie, is er gewoon geen manier om verder te kijken dan wat Friends in zijn bloeitijd heeft kunnen bereiken. De show concentreerde zich op 6 20-plussers in New York en vond de juiste mix van komedie en drama op weg naar het veroveren van televisie. Ja, Living Single was Friends before Friends, maar de laatste show ging van start en keek nooit meer achterom.

Matt LeBlanc speelde in de show als Joey Tribbiani en uiteindelijk kreeg hij zijn eigen spin-offproject. In plaats van succes te boeken, sputterde de spin-off echter de poort uit en ging snel naar beneden.

Laten we eens kijken naar wat er met Joey is gebeurd.

‘Joey’ was een spin-off van ‘Friends’

Joey Tribbiani-serie
Joey Tribbiani-serie

Op dit moment zijn er maar weinig shows in de geschiedenis die in de buurt komen van wat Friends op het kleine scherm kon doen. Het was echt de sitcom voor een hele generatie, en in tegenstelling tot veel andere shows uit die tijd, is Friends net zo populair gebleven als altijd. Vanwege het succes dachten velen dat een spin-offproject zou kunnen werken, wat plaats maakte voor de serie Joey.

Joey debuteerde in 2004 op het moment dat Friends ten einde liep en concentreerde zich op Joey Tribbiani, wat klinkt als een solide idee. Hij was tenslotte een van de meest geliefde personages uit Friends, en de focus op het populaire personage had plaats kunnen maken voor hilarische momenten voor zijn eigen show. Natuurlijk hoopten fans dat dit ertoe zou leiden dat andere Friends-personages zouden verschijnen.

De meeste fans gingen ervan uit dat een spin-off na 10 seizoenen en meer dan 200 afleveringen van Friends meteen een succes zou zijn, maar het duurde niet lang voordat fans zich realiseerden dat Joey gewoon niet zou werken. Niet alleen de fans zagen het, maar ook de mensen die aan de show werkten, evenals het netwerk.

De toon en karakterverschuiving van de show zonk het

Joey Tribbiani-serie
Joey Tribbiani-serie

Kort na het debuut werd het duidelijk dat Joey helemaal niet op Friends zou lijken, en zelfs het personage zelf was veranderd van de lieve man die mensen leerden kennen toen hij rondhing in het Central Perk. Dit liet op zijn beurt een zure smaak achter in de mond van fans die ze nooit helemaal van zich afschudden.

Toen hij sprak over enkele van de problemen met Joey, zei uitvoerend producent Kevin Bright: "Het stond Matt [LeBlanc] niet toe om deze zorgeloze levensstijl te hebben, en het probeerde Joey volwassen te maken - en ik denk dat dat een grote fout was.”

“Joey had naar mijn mening een kind voor het leven moeten zijn, totdat hij de juiste vrouw vond die bereid was om voor dit kind te zorgen – en hem te accepteren zoals hij was. Ik denk dat de transformatie van Joey in een man die niet weet hoe hij een date moet krijgen, die geen vrienden heeft - ik denk dat dat het publiek deed verdwijnen, vervolgde Bright.

Deze problemen werden nooit correct opgelost door het productieteam, en al snel schaatste Joey op dun ijs.

Het duurde niet lang

Joey Tribbiani-serie
Joey Tribbiani-serie

Na minder dan twee volledige seizoenen werd Joey geannuleerd door het netwerk, wat uiteindelijk ten onder ging als een enorme swing en een misser. Het succes van Friends was duidelijk niet genoeg om te voorkomen dat deze show hem in de weg stond, wat jammer is als je kijkt naar het potentieel dat het had. Er waren geweldige stukken op hun plaats, maar door te veel veranderingen te maken, zonk het. Desondanks gelooft Bright dat de show in deze tijd zou werken.

“Als de show vandaag zou zijn, wed ik dat we in de top 10 staan… met de kijkcijfers waarmee we destijds werden geannuleerd! Maar ja, [terugkijkend], ik zou het zeker anders hebben gedaan, "zei Bright.

Ondanks dat het faalde, zou LeBlanc het opnieuw doen met enkele wijzigingen en zei: Ik zou dat opnieuw doen; Ik vond het een goede show. Ik denk gewoon dat we verhalen vertelden die het personage ontkrachtten. Ze schreven een man die erg twijfelde aan zichzelf op deze nieuwe plek, in Hollywood, geen vrienden, geen meisjes kan ontmoeten - en dat is niet wie Joey was. Hij was altijd, altijd, altijd, de volmaakte optimist. Altijd. En dat is niet wie ze schreven. Dat was erg frustrerend voor mij.”

De recente Friends-reünie en de ongelooflijke aanhang die het heeft behouden, zorgt ervoor dat mensen zeker weer over de show zoemen. Wie weet komt er nog een spin-offproject dat niet dezelfde fouten maakt als Joey toen het in de ether was.

Aanbevolen: