Brad Pitt kreeg $ 1.523 betaald voor deze direct-naar-videofilm

Inhoudsopgave:

Brad Pitt kreeg $ 1.523 betaald voor deze direct-naar-videofilm
Brad Pitt kreeg $ 1.523 betaald voor deze direct-naar-videofilm
Anonim

Ja, zelfs mensen als Brad Pitt was ooit een worstelende acteur, die probeerde zijn weg te vinden naar de eliteclub van Hollywood.

Hij was in het begin verre van daar, hij groeide op op een plek midden in de natuur in Missouri, in tegenstelling tot glamour en felle lichten, eigenlijk waar hij vandaag belandde.

Een acteercoach krijgen was een groot deel van zijn succes, in de jaren '90 werd hij een acteur in opkomst en tegen het einde van het decennium behoorde hij tot de beste acteurs ter wereld.

Hij zette dat momentum voort tot in de jaren 2000 en tegenwoordig is diezelfde status niet veranderd. Hoewel hij deze keer een stuk selectiever is in zijn rollen, en ook als producer achter de camera geniet.

Iedereen moet ergens beginnen en voor Pitt was dat ergens een heel rare omstandigheid. Het was zijn eerste hoofdrol en laten we zeggen, het loon was niet bepaald geweldig. Bovendien werd de film gefilmd in de jaren '80 en zou hij pas bijna tien jaar later in 1997 worden uitgebracht.

Laten we eens kijken wat de film was en wat er achter de schermen gebeurde.

Hij verdiende niet veel in het begin

Een bescheiden begin, dat beschrijft Brad's reis in het begin het best. Hij stopte met studeren met slechts twee studiepunten verwijderd van het behalen van een graad in journalistiek.

Zijn verhuizing naar Hollywood was ook niet bepaald gemakkelijk, hij werkte als limousinechauffeur terwijl hij acteerlessen volgde. Als extra boekte hij ook kleine optredens. Het loon was er niet en zoals Pitt zich herinnert, was het een stressvolle omgeving.

“Ze grepen me vast om de ober te zijn. Het was een groot diner in een restaurant, en ze lieten me champagne in de glazen schenken, en ik dacht: ik ga proberen een rij te krijgen, herinnert hij zich.

“Ik schonk er een in, misschien was het van Charlie, ik weet het niet, en toen van een andere acteur, en toen kwam ik bij deze actrice aan het einde en ik schonk haar drankje in, en toen keek ik naar haar en ik zei: ‘Wil je nog iets anders?’ Ze keek me aan en zei: ‘Ugh.’ Ja, de eerste AD zegt: ‘Knip, knip, knip, knip,’ en hij kwam naar me toe en hij zei: doe dat nog een keer, je bent van de set af.'”

1991 was ongetwijfeld zijn doorbraakjaar, want hij verscheen in 'Thelma &Louise'. Nogmaals, hij nam niet mee naar huis, want hij had $ 6.000 gebankt. Maar na het optreden begonnen zijn betalingen omhoog te klimmen, helemaal naar de top van de berg.

Dat was een paar jaar voorafgaand aan de breakout-film zeker niet het geval…

'The Dark Side Of The Sun' was zijn eerste hoofdrol

Een Amerikaans-Joegoslavische dramafilm was Pitts eerste grote rol. Hij nam deel aan de film 'The Dark Side of the Sun'.

Jaren en jaren later komt de film vreemd over, de plot gaat over een jonge man die probeert een remedie te vinden voor een dodelijke huidziekte, met Pitt als de hoofdrol.

Brad werd gekozen uit 400 kandidaten voor de rol. En ja, hij verdiende er maar iets meer dan $1.500 voor.

De omstandigheden van de film waren nogal bizar. Het eindigde in 1988, maar werd in 1997 direct-to-video uitgebracht. Joegoslavië werd destijds geconfronteerd met een burgeroorlog, dus de omstandigheden voor een release waren niet ideaal. Desalniettemin konden ze jaren later een distributiedeal krijgen en werd de film geborgen.

Sommigen hadden het gevoel dat de film het goed had kunnen doen aan de kassa, aangezien het een romantisch drama was. Desalniettemin weerhield het Brads carrière er niet van.

Hij veranderde in een van de best betaalde acteurs in Hollywood

Als bestbetaalde acteurs van Hollywood, samen met een nettowaarde van $300 miljoen, zijn we er vrij zeker van dat Brad niet langer zo'n salaris zweet.

Vanaf 1996 kreeg hij een ander soort salaris en ontving hij $ 4 miljoen voor zijn rol in de film Se7en. Het jaar daarop bereikte hij de mijlpaal van $ 10 miljoen voor 'Sleepers'. Op het moment dat het al duidelijk was, behoorde hij tot de top.

Tegenwoordig heeft hij een elitesalaris van $ 20 miljoen per film, wat echt alleen is gereserveerd voor de sterren die de mensen naar de kassa lokken.

Hij is tegenwoordig geïnteresseerd in het werken achter de camera, en dat wordt geholpen door het feit dat hij veel hardwerkende dollars op de bank heeft staan.

Aanbevolen: