Wat is er gebeurd met het mislukte King Arthur Cinematic Universe?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met het mislukte King Arthur Cinematic Universe?
Wat is er gebeurd met het mislukte King Arthur Cinematic Universe?
Anonim

Franchisefilms zijn de grootste projecten die elk jaar worden uitgebracht, en dit zijn de films die meestal de beste kans hebben om de felbegeerde grens van $ 1 miljard aan de kassa te kraken. De MCU en Star Wars lijken dit gemakkelijk te laten gebeuren, maar andere franchises houden ook hun mannetje.

In 2017 kwam King Arthur: Legend of the Sword in de bioscoop en werd het uiteindelijk geen groot succes. Als het een succes was geweest, zou de film het begin zijn geweest van wat een nieuw filmisch universum zou zijn geweest met enkele van de meest tijdloze personages die ooit zijn geschreven.

Laten we eens kijken naar wat er gebeurde met dit mislukte filmische universum.

‘King Arthur’ ging het aftrappen

King Arthur-film
King Arthur-film

Het hele idee van een filmisch universum leek op een gegeven moment misschien belachelijk, maar tegenwoordig wordt het bijna verwacht als je te maken hebt met grote franchises. Natuurlijk probeert iedereen de MCU te zijn, maar dat zal bijna onmogelijk zijn. Dit heeft studio's er echter niet van weerhouden om het te proberen. Ongelooflijk, het was de bedoeling dat King Arthur een heel filmisch universum op gang zou brengen toen het werd uitgebracht.

Er waren pogingen om de franchise op gang te brengen lang voordat deze film uitkwam, en op een gegeven moment zou Kit Harington de hoofdrol spelen in Arthur & Lancelot. Dit project werd echter drastisch gewijzigd, omdat de studio op dat moment niet het gevoel had dat Harington en Joel Kinnaman de film konden verkopen. Na een aantal shake-ups zou King Arthur: Legend of the Sword samenkomen met Charlie Hunnam in de hoofdrol.

Het oorspronkelijke plan voor de Harington-film was om een trilogie te maken, volgens filmmaker David Dobkin.

“Je kunt dat verhaal niet in één film vertellen. Je kunt het gewoon niet. Er is geen manier om te geloven dat Arthur en Lancelot een vriendschap genoeg hebben gehad om te geloven dat er druk zou zijn zodra Guinevere in beeld komt. Je moet geloven dat Arthur een echt liefdesverhaal met haar heeft gehad als je in de war en in de war raakt als Lancelot verliefd op haar wordt. En als hij eenmaal verliefd op haar wordt, als Lancelot en Guinevere eenmaal samenkomen en verliefd worden, als ze samen slapen, vind je alle drie de personages niet meteen leuk. Dus ik moest al die dingen repareren, en dat deed ik, zei Dobkin.

Er zouden meer films volgen

King Arthur-film
King Arthur-film

De plannen om meerdere films te maken, waren er een die intact bleef toen het door Hunnam geleide project officieel van start ging. Zoals we al zeiden, worden tegenwoordig bijna filmische universums verwacht, en de studio was duidelijk van mening dat Hunnam de franchise naar glorie zou kunnen leiden met een nieuw filmisch universum.

Interessant was dat het plan was om personages hun eigen films te laten hebben voordat ze naar iets veel groters gingen, volgens producer en co-schrijver, Lionel Wigram.

“Er zijn bepaalde dingen waarop we zijn gebaseerd, dus bijvoorbeeld een man genaamd Joby Harold, die de persoon was die met het oorspronkelijke idee voor deze specifieke franchise kwam, en zijn idee was om een aparte oorsprong te hebben verhalen voor King Arthur, Lancelot, Merlin… Ik denk niet dat we die kant op zullen gaan, aangezien de dingen veranderen -- we zullen zien wat er gebeurt, we maken de eerste film -- maar als we gelukkig genoeg om meer te doen, zal het iets anders zijn dan dat, maar het zal nog steeds hetzelfde idee zijn: om iedereen zijn eigen reis te geven, en in de loop van de film ontmoeten we onze hoofdpersonen, op een iets andere manier dan het originele verhaal, en hopelijk vindt het ze opnieuw uit op een leuke manier”, zei Wigram in een interview.

De film flopte en maakte een einde aan het universum

King Arthur-film
King Arthur-film

Hoe geweldig een universum met deze klassieke personages ook zou zijn geweest, het had geen slechter begin kunnen zijn, en de release van de film en de daaropvolgende mislukking aan de kassa verpestte elke kans die het filmische universum had om te krijgen van de grond.

Volgens Box Office Mojo kon de film $ 148 miljoen verdienen aan de kassa. Klinkt redelijk, toch? Helaas kostte het project ongeveer $ 175 miljoen om te maken, en marketingkosten hadden dit aantal exponentieel hoger kunnen maken. Dit betekent dat de film een financiële ramp was voor de studio, die al bang was dat andere sterren geen kaskraker zouden zijn.

Het falen van koning Arthur maakte een einde aan elke kans die fans hadden om een filmisch universum te zien dat zich afspeelt op een vertrouwde plek. Het personage van Arthur heeft een bewogen geschiedenis aan de kassa, dus het kan lang duren voordat dit personage ooit nog een kans krijgt om te gedijen aan de kassa.

Aanbevolen: