Robert Downey Jr. verdiende $ 1 miljoen per minuut voor deze hitfilm

Inhoudsopgave:

Robert Downey Jr. verdiende $ 1 miljoen per minuut voor deze hitfilm
Robert Downey Jr. verdiende $ 1 miljoen per minuut voor deze hitfilm
Anonim

De MCU is tegenwoordig de grootste en slechtste franchise ter wereld, en niets daarvan zou mogelijk zijn geweest als Iron Man in 2008 geen verrassende hit was geworden. Veel mensen noemen The Dark Knight het beste stripboek film ooit gemaakt, maar Iron Man zou wel eens de belangrijkste kunnen zijn. Kijk maar eens naar de impact die het de afgelopen 13 jaar op Hollywood heeft gehad.

Robert Downey Jr. was destijds een twijfelachtige keuze, maar sinds hij zijn potentieel realiseerde, is hij een winstgevende ster geworden. Hij kreeg zelfs ooit een optreden dat hem ongeveer $ 1 miljoen betaalde voor elke minuut schermtijd.

Laten we eens kijken naar de ongelooflijke betaaldag van Downey.

Robert Downey Jr. draaide zijn carrière om

IJzeren Man 2008
IJzeren Man 2008

Het is gemakkelijk om te zien waar Robert Downey Jr. nu is en er gewoon van uit te gaan dat het goed gaat met de acteur sinds hij uitbrak, maar de waarheid is dat Downey een lange weg had om zijn carrière daarna om te draaien als jonge ster enorm veel talent laten zien. Sterker nog, de casting van Downey als Iron Man was er een die veel mensen in twijfel trokken voordat de film de MCU in 2008 een kickstart gaf.

Downey komt uit een acteerfamilie, wat hem zeker heeft geholpen om in Hollywood door te breken, maar de acteur zou het meeste uit zijn tijd op het scherm halen. Hij toonde een niveau van talent dat voorbehouden was aan enkele artiesten, en op basis van zijn oeuvre in de jaren 80 en vroege jaren 90, leek het er zeker op dat hij nog lang een kracht in Hollywood zou kunnen zijn. Hij werd zelfs genomineerd voor een Oscar dankzij zijn optreden in Chaplin.

Een reeks arrestaties en incidenten schetsten echter het beeld van een acteur die het schijnbaar nooit voor elkaar zou krijgen, maar toen de jaren 2000 ten einde liepen, ruimde Downey op en realiseerde hij zich zijn ware potentieel. Iron Man, Tropic Thunder en Sherlock Holmes werden allemaal binnen een jaar na elkaar uitgebracht, en in een oogwenk was Downey een filmster op de A-lijst.

Dankzij zijn monsterlijke run van 12 maanden zat de acteur aan het stuur van zijn carrière en eiste hij een hoge prijs voor zijn werk.

De MCU heeft hem miljoenen opgeleverd

Iron Man 2
Iron Man 2

Als er één ding is dat mensen de afgelopen jaren over Robert Downey Jr. hebben geleerd, is het dat hij onvoorstelbare hoeveelheden geld heeft verdiend op het grote scherm, grotendeels dankzij het spelen van Tony Stark in de MCU. De eerste Iron Man-film begon met de grootste franchise die er is, en Downey heeft elke stap verzilverd.

In tegenstelling tot andere grote acteurs, is zijn salaris in de loop van de tijd gegroeid en verdiende hij aanvankelijk geen miljoenen dollars. Hij zou echter op een punt komen waarop hij meer verdiende dan zowat elke andere acteur op de planeet dankzij enkele handige rimpelingen in de contracten die hij tekende.

Om de zaken in perspectief te plaatsen, is gemeld dat Downey ongeveer $ 500.000 verdiende voor Iron Man, maar na meer dan een decennium in de MCU verdiende de acteur $ 75 miljoen voor zijn werk in Avengers: Endgame, dat is een van de grootste gerapporteerde salarissen in de filmgeschiedenis. Voor de meesten is dit een ondenkbaar bedrag, maar voor Downey was dit gewoon weer een betaaldag van de mensen bij Marvel en Disney.

Hoewel $ 75 miljoen misschien wel de grootste betaaldag is die hij ooit zal ontvangen, slaagde hij erin een ongelooflijk indrukwekkende prestatie te leveren voordat Endgame zelfs in de bioscoop verscheen.

His Spider-Man: Homecoming Salaris was wild

Iron Man Spider-Man
Iron Man Spider-Man

MCU-fans weten maar al te goed dat Tony Stark een mentor en vaderfiguur was voor Peter Parker nadat Spidey zijn debuut maakte in Captain America: Civil War, en het was geweldig om Stark in Spider-Man: Homecoming te hebben. Hij was niet al te vaak in de buurt van de film, maar hij was er genoeg om Peter te helpen beseffen dat hij meer was dan alleen het pak dat hij droeg. Mensen wisten niet dat Downey geld verdiende voor zijn optreden.

Er is gemeld dat Robert Downey Jr. $ 15 miljoen heeft gekregen voor zijn optreden in Spider-Man: Homecoming. Niets geks, toch? Welnu, het indrukwekkende feit hier is dat Downey tijdens de film ongeveer 15 minuten op het scherm was, wat betekent dat hij ongeveer $ 1 miljoen verdiende voor elke minuut dat hij daadwerkelijk in de film was. Er zijn niet veel sterren die een betaaldag als deze zouden kunnen afdwingen, maar aan de andere kant zijn er niet veel sterren die de grootste franchise ter wereld een kickstart kunnen geven.

Robert Downey Jr. verdiende een fortuin met de MCU, maar zijn unieke betaaldag voor Spider-Man: Homecoming is er een waar we nog steeds niet overheen kunnen komen.

Aanbevolen: