Wat is er gebeurd met Odeya Rush na 'The Giver'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met Odeya Rush na 'The Giver'?
Wat is er gebeurd met Odeya Rush na 'The Giver'?
Anonim

Odeya Rush's carrière is niet zwart-wit.

De jonge actrice is pas 24 jaar oud en ze heeft al 23 acteercredits op haar naam staan. De meeste van die credits zijn in grote films. Ze heeft duidelijk een briljante vaardigheid in het kiezen van haar rollen en heeft het vanaf het begin al gehad, waardoor ze indruk op ons en Hollywood heeft gemaakt.

Ze werd geboren in Israël en verhuisde als kind naar Amerika, vergelijkbaar met haar idool, de Israëlische actrice Natalie Portman. Ze kon alleen Hebreeuws spreken toen haar familie in de Verenigde Staten aankwam, maar ze leerde al snel Engels en ontdekte dat ze een carrière in de showbizz wilde nastreven.

In haar vroege tienerjaren stond ze model voor grote campagnes voor merken als Gap en Tommy Hilfiger, maar in plaats daarvan wilde ze acteren. Ze begon haar acteercarrière in 2010 met een optreden in Law & Order: Special Victims Unit.

Daarna ging het niet langzamer voor de rijzende ster. Ze werd gecast als Fiona in de bewerking van The Giver uit 2014, en samen met haar co-ster Brenton Thwaites, die Jonas speelde, lieten ze ons zien dat het leven zoveel beter is in kleur. Maar wat deed ze na die eerste geweldige rol?

Ze heeft andere indrukwekkende rollen opgepakt

Net zoals Jonas Fiona kennis liet maken met een enorme wereld van gevoelens, kleuren en herinneringen in The Giver, maakte Rush kennis met een hele nieuwe wereld in Hollywood na haar succes in de sciencefictionfilm. Na The Giver was Rush een van de twee Israëlische actrices, samen met Gal Gadot, door InStyle de nieuwste hoofdrolspeelster van Hollywood genoemd.

Dit alles zette haar op de kaart en opende veel deuren voor haar. Al snel werd ze gecast als Ashley naast Sarah Hyland van Modern Family in See You in Valhalla en Hannah in Goosebumps, een andere bewerking van een klassiek boek. Ze speelde de dochter van R. L. Stine en werkte samen met haar buurman om de monsters te verslaan die uit de boeken tot leven kwamen. In 2016 speelde ze samen met Freddie Highmore in Almost Friends.

Een jaar later kreeg ze het erg druk met back-to-back films. Ze speelde Ella in de actiethriller The Hunter's Prayer naast Avatar's Sam Worthington, Lacy in The Bachelors, Tatiana in Dear Dictator naast Michael Cain en Katie Holmes, haar co-ster in The Giver, en Jenna in de Academy Award-genomineerde film Lieveheersbeestje.

Ze had ook een aantal credits in 2018, waaronder rollen in Spinning Man met Guy Pearce, Pierce Brosnan en Minnie Driver, de korte films Mitzvote en Rooftops, en de film Dumplin' naast Jennifer Aniston.

In 2019 speelde ze in Netflix's Let It Snow en het jaar daarop verscheen ze in een andere coming of age-film, Pink Skies Ahead. Tot nu toe is het enige project dat ze moet uitbrengen Umma met Sandra Oh. Er komt dus niets aan haar, maar ze heeft al met enkele van Hollywood's grootste sterren gewerkt.

Ze had problemen in haar vroege carrière

Ondanks al dit succes had Rush op jonge leeftijd in eerste instantie moeite om werk te vinden als acteur. Vaak werd ze afgewezen omdat ze te veel accent had.

In een gesprek met criticus Roger Ebert zei Rush: "Ik speelde niet [op film] in Israël, maar ik schreef thuis toneelstukken en speelde op school in toneelstukken. Ik probeerde een agent te krijgen toen ik 12 was, maar ze vertelden me dat ik een te sterk accent had. Er is zo vaak 'nee' tegen me gezegd dat ik elke keer dat ik de kans krijg om in een film te werken, vooral een als deze, dankbaar ben.

"Dit gebeurde zes maanden nadat ik naar LA kwam. Ik had auditie gedaan voor zoveel piloten, en zoveel van hen waren niet goed. [lacht] Ik kreeg zelfs geen callbacks voor sommigen van hen. Het was moeilijk, maar nu komt mijn carrière in een stroomversnelling en ik ga werken met deze geweldige mensen. Ik ben er erg dankbaar voor.

"Van jongs af aan maakte ik thuis voorleesboeken en gaf ik nep-interviews.[lacht] Ik ben gewoon dankbaar dat het allemaal zo snel is gegaan. Zoveel mensen uit Israël vertellen me: 'Je leeft mijn droom! Je hebt zoveel geluk dat je dit mag doen.' Ik heb veel geluk dat ik naar Amerika ben gekomen voor het werk van mijn vader, en ik heb het geluk dat ik begon toen ik 13 was. Ik heb echt geluk dat ik ook in deze film zit."

Er was één keer per dag in het leven van Rush dat ze Natalie Portman waarschijnlijk zou hebben verteld dat ze zoveel geluk had dat ze het leven leidde dat Rush altijd al wilde. Toen Rush op 11-jarige leeftijd The Professional van Portman zag, wist Rush dat ze net als de Israëlische actrice wilde zijn.

"Het inspireerde me om serieuzere dingen als dat te schrijven," zei Rush. "Ze was iemand die op 11-jarige leeftijd een hele film bij zich kon dragen, en het dwong me echt te geloven dat ik dit kon en dat het een mogelijkheid is. Opgroeien in Israël of Alabama, die mogelijkheid lijkt zo ver weg. Dus iemand zien zo jong in zo'n zware, serieuze film inspireerde me."

Ondanks al haar zelfvertrouwen dat eindelijk naar de scene kwam, dacht ze dat ze haar auditie voor The Giver had verprutst. Ze slaagde er echter in en werd uiteindelijk erg beschermend voor de film en haar rol. Destijds wist ze niet of ze een vervolg wilde omdat ze niet wilde verpesten wat ze hadden gedaan, en toen de regisseur dingen uit het boek veranderde, vond ze het goed omdat ze Lois Lowry, de auteur van het boek.

Haar toewijding aan het vestigen van haar carrière en haar toewijding aan haar rollen en hun bronmateriaal zijn kenmerken van een rijzende ster. We kunnen niet wachten tot ze in meer dingen speelt om ons te laten zien waar ze echt van gemaakt is.

Aanbevolen: