Fans denken dat Nicolas Cage zou hebben gebombardeerd in deze klassieke Jim Carrey-film

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Nicolas Cage zou hebben gebombardeerd in deze klassieke Jim Carrey-film
Fans denken dat Nicolas Cage zou hebben gebombardeerd in deze klassieke Jim Carrey-film
Anonim

Kijk terug op de lange carrière van Nicolas Cage en het zal duidelijk worden dat er geen specifiek thema of patroon is als het gaat om de projecten die hij kiest. Cage heeft sinds de jaren '80 van alles gedaan, van reguliere projecten tot films waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Hij is op zijn zachtst gezegd een uniek soort man.

Gezien zijn sterrenkracht heeft Cage in het verleden zoveel rollen aangeboden gekregen. Het feit dat hij nee zei tegen sommigen is nogal raadselachtig, zoals het spelen van Aragorn in 'Lord of the Rings' of mogelijk Neo in 'The Matrix'.

Maar alleen omdat hij in aanmerking kwam voor de rollen, wil nog niet zeggen dat hij erin zou hebben gepast.

Fans zijn vooral enthousiast dat hij nee zei tegen een bepaalde Jim Carrey-film, een die een klassieker uit de jaren '90 bleek te zijn en jaren later een vervolg zou krijgen. Het is moeilijk om Cage in de rol voor te stellen en fans lijken het daarmee eens te zijn. Het is zijn verdienste dat hij het project afwees voor een Oscarwinnende rol, dus we kunnen zeggen dat het voor Cage best goed is uitgepakt.

Laten we eens kijken hoe het allemaal ging.

Cage wilde een kleinere film maken

Cage had een andere output in 1995. Hij wilde een kleinere film maken, een film die een drama en romantiek was, getiteld 'Leaving Las Vegas'. De film was geen kaskraker of iets dergelijks, hij verdiende $ 50 miljoen, terwijl de film die Cage samen met Carrey afwees bijna vijf keer meer verdiende, voor $ 247 miljoen wereldwijd, om nog maar te zwijgen van de bekendheid die hij tot op de dag van vandaag zou genieten als een echte klassieker.

Voel je niet al te slecht voor Cage, het ging best goed voor de acteur, want hij won een Oscar dankzij de rol. De film kreeg ook veel lof in de media.

Ondanks het succes van de film gaf Cage samen met The Hollywood Reporter toe dat het niet de juiste keuze zou moeten zijn om Oscars na te jagen. "Het is niet belangrijk voor mij", gaf hij toe. "In feite denk ik dat als je gaat over films maken om Oscars te winnen, je doet het echt op de verkeerde manier. Ik denk dat het … op dit moment waar ik enthousiast over ben, is proberen een soort cultureel begrip te creëren door mijn muze, dat is deel van de tijdgeest die niet wordt gemotiveerd door ijdelheid of tijdschriftomslagen of prijzen. Het is meer, niet tegencultureel, maar tegenkritisch. Ik zou graag een manier vinden om te omarmen wat Led Zeppelin deed, in het maken van films."

Het is allemaal verlopen zoals het had moeten zijn, Cage zette een geweldige prestatie neer terwijl Carrey een co-ster van zijn dromen kreeg in Jeff Daniels.

Jeff Daniels krijgt de rol 'Domme en dom'

Jim Carrey en Jeff Daniels in 'Dumb & Dumber&39
Jim Carrey en Jeff Daniels in 'Dumb & Dumber&39

Carrey en Cage waren ooit heel close en het zou er bijna toe leiden dat Cage de hoofdrol zou spelen in een Jim Carrey-klassieker, 'Dumb &Dumber'.

Voor Carrey was het cruciaal om een serieuze acteur te casten en geen komiek, aangezien hij een tegenspeler wilde die op hem kon reageren en niet probeerde de schijnwerpers te stelen. Jeff Daniels werd uiteindelijk die man en hij nam een groot risico, want tot dat moment zat hij achter Oscar-achtige films aan.

Cage herinnert zich hoe het allemaal ging: "Nou, we hebben het er uitgebreid over gehad om samen een film te maken. Sterker nog, hij wilde dat ik bij hem in Dumb & Dumber zou zijn. En toen wilde ik in plaats daarvan een veel kleinere film maken genaamd Leaving Las Vegas.”

Het was de juiste beslissing, want Daniels veranderde zijn carrière met de rol, terwijl Cage voortdurend succes boekte.

Fans zijn het eens over Reddit, het casten van Cage zou een grote vergissing zijn geweest, net als voor iedereen die Jeffs plek innam.

"Godzijdank. Niemand zou Jeff Daniels kunnen vervangen als Harry."

"We hebben deze allemaal gewonnen."

"Chris Elliott kreeg oorspronkelijk zijn hoofdrol aangeboden. Hij wees ze allebei af. Ja, hij heeft er spijt van."

"Dumb and Dumber is een van de beste films die ik ooit heb gezien. Dit is zo'n beetje een win-win voor alle betrokkenen."

"Leaving Las Vegas is waarschijnlijk zijn beste film, naast Adaptation en Raising Arizona."

We kunnen het niet helpen, maar bedenken wat het optreden had kunnen doen met de carrière van Cage? Misschien zou hij zich hebben bekeerd tot komedies en een andere erfenis hebben achtergelaten?

Ondanks de speculaties kunnen fans het erover eens zijn dat het allemaal is gelopen zoals het had moeten zijn en niemand zou er spijt van moeten hebben.

Aanbevolen: