Bill Murray's grootste betaaldag was voor deze rol

Inhoudsopgave:

Bill Murray's grootste betaaldag was voor deze rol
Bill Murray's grootste betaaldag was voor deze rol
Anonim

Groot maken in acteren betekent veel geld verdienen, en veel van Hollywood's topnamen weten allemaal hoe ze geld moeten verzilveren als ze gloeiend hete handelswaar zijn. Sommige mensen hebben ondenkbare salarissen gemaakt, terwijl anderen een bescheiden betaaldag hebben gehad die ertoe hebben geleid dat er later iets veel groters is gebeurd.

Na het uitbreken van Saturday Night Live, bracht Bill Murray jaren door om een van de meest populaire acteurs in Hollywood te worden, en toonde hij zelfs een voorliefde om te gedijen in kleinere, meer dramatische projecten. Murray heeft een munt gemaakt dankzij zijn acteercapaciteiten, en de grootste geschatte betaaldag die hij ontving, plaatst hem in een elite-bedrijf.

Laten we eens kijken naar wat Murray's grootste betaaldag op het grote scherm wordt genoemd.

Murray Is A Hollywood Legend

Bill Murray Caddyshack
Bill Murray Caddyshack

Als je de geschiedenis van komische artiesten in de entertainmentindustrie bekijkt, zullen fans het moeilijk vinden om iemand te vinden die zo getalenteerd en bewonderd wordt als Bill Murray tijdens zijn illustere carrière. Hij heeft een schat aan hits op zijn naam staan, en zijn tijd in klassieke films en televisieshows heeft een hoge lat gelegd die maar weinig komische optredens ooit zullen kunnen evenaren.

Saturday Night Live was de show die Bill Murray in de jaren 70 tot een begrip maakte. De dingen achter de schermen verliepen niet altijd zo soepel terwijl Murray op de show was, maar toen de lichten aan waren en de camera's aan het rollen waren, was de man een komisch genie die een blijvende erfenis achterliet. Dankzij het succes van SNL zou Murray een naadloze overgang maken naar acteren op het grote scherm.

Door de decennia heen is Bill Murray te zien geweest in klassieke films zoals Ghostbusters, Caddyshack, Groundhog Day, Rushmore en nog veel meer. Of het nu in een traditionele komedie is of zelfs in een kleinere, dramatische film, Murray schittert als de camera's draaien, waardoor zijn carrière op volle toeren draait sinds hij Saturday Night Live verliet.

Dankzij het succes dat hij heeft gevonden met zijn acteerwerk, spreekt het voor zich dat Bill Murray miljoenen heeft verdiend tijdens zijn tijd in Hollywood.

Hij verdiende miljoenen in zijn carrière

Bill Murray GHhostbusters
Bill Murray GHhostbusters

Het is niet eenvoudig om de top van Hollywood te kraken en daar te blijven is nog moeilijker. Het feit dat Bill Murray al zo lang aan de top staat, laat maar weer eens zien hoe geweldig een artiest hij is. Natuurlijk, hij heeft een aantal neerwaartse hellingen gehad, maar zijn vermogen om in grote projecten te verschijnen, heeft hem relevant gehouden en in het deeg gehouden.

Aan de onderkant van de zaak kreeg Murray slechts $ 9.000 betaald voor Rushmore, maar dat bescheiden salaris was het waard dankzij de film die zijn carrière verjongde in een tijd dat hij een boost nodig had. Zelfs films als Stripes betaalden hem een bescheiden salaris, maar naarmate de tijd verstreek, wist Murray geld te verdienen.

Volgens Money Nation heeft Murray een aantal enorme betaaldagen gehad. Voor Ghostbusters heeft de acteur naar schatting $ 6 miljoen in zijn zak gestopt en een vergelijkbaar bedrag ontvangen voor het vervolg van de film. Interessant is dat de acteur een vergelijkbaar salaris zou verdienen voor Garfield, terwijl films als Groundhog Day en The Royal Tenenbaums hem iets meer dan 2 miljoen betaalden.

Hoe geweldig deze salarissen ook waren, ze komen niet in de buurt van wat hij verdiende voor zijn grootste filmsalaris tot nu toe.

Murray verdiende naar schatting $ 48 miljoen voor 'The Jungle Book'

Bill Murray Jungle Boek
Bill Murray Jungle Boek

Money Nation schat dat Bill Murray ergens in het bereik van $ 48 miljoen had kunnen steken voor zijn optreden in The Jungle Book. De site schat dit aantal op basis van het feit dat Murray mogelijk een deel van de winst van de film ontvangt, wat niet zo verwonderlijk zou zijn om te zien gebeuren. Hij is tenslotte een van de grootste komische acteurs aller tijden, en hij speelde Baloe in de film.

De live-action remake van The Jungle Book, uitgebracht in 2016, kreeg lovende kritieken en een premie aan de kassa dankzij wat het deed met het tijdloze verhaal. Na wereldwijd 966 miljoen dollar te hebben verdiend, was het duidelijk dat Disney een gigantische hit in handen had en dat de acteurs de kans hadden om miljoenen te verdienen voor hun uitvoeringen in de film.

48 miljoen dollar is een duizelingwekkende hoeveelheid geld om te verdienen, en het zou Murray ergens op de all-time lijst plaatsen voor de grootste betaaldag ooit. $ 20 miljoen wordt beschouwd als elitegeld, dus als de schatting van Money Nation klopt, dan kudo's voor Murray voor het verzilveren van het House of Mouse.

Met een geschat salaris van $48 miljoen voor The Jungle Book, zal het moeilijk zijn voor Murray om dit aantal weer te evenaren.

Aanbevolen: