Bruce Willis' grootste betaaldag was voor deze rol

Inhoudsopgave:

Bruce Willis' grootste betaaldag was voor deze rol
Bruce Willis' grootste betaaldag was voor deze rol
Anonim

Als een van de meest iconische acteurs van zijn tijd is Bruce Willis een filmster die nauwelijks introductie behoeft. Willis heeft een geweldige carrière opgebouwd in Hollywood, en dit is te danken aan zijn Die Hard-franchise, talloze hits op het grote scherm en zelfs een muziekcarrière die enig succes had. De man was onaantastbaar in zijn bloei, en hij heeft de bankrekening om het te bewijzen.

Door de jaren heen heeft Willis een fortuin verdiend met zijn werk op het grote scherm, met veel films die een premie betalen voor zijn diensten. Er is echter één film die Willis een van de hoogste salarissen in de filmgeschiedenis bezorgde.

Laten we eens kijken naar de grootste betaaldag van Willis.

Bruce Willis is een actie-icoon

Om wat context te krijgen over hoe indrukwekkend het grootste salaris van Bruce Willis is, moeten we zijn algehele oeuvre bekijken en ook enkele van zijn grootste salaris zien. Onnodig te zeggen dat Willis een icoon is van de entertainmentindustrie, en sommige van de cijfers die hij aan de kassa heeft neergezet zijn ronduit indrukwekkend.

Hoewel Willis bekend staat om veel verschillende films, kan worden gesteld dat de Die Hard-franchise zijn grootste succes tot nu toe is. De franchise omvat tenslotte 5 verschillende films die meerdere decennia beslaan. Aan de kassa hebben de films samen een brutowinst van meer dan $ 1,4 miljard wereldwijd opgebracht. Alsof dit nog niet indrukwekkend genoeg was, is John McClane van Willis een van de meest herkenbare en iconische filmpersonages ooit geschreven.

Gelukkig hoefde Willis in zijn filmcarrière niet op één enkele franchise te vertrouwen. De acteur is ook te zien geweest in enorme hits zoals Look Who's Talking, The Last Boy Scout, Death Becomes Her, Pulp Fiction, 12 Monkeys, Armageddon, The Sixth Sense en nog veel meer. De man heeft het allemaal gezien en gedaan tijdens zijn tijd in Hollywood, en er zijn maar weinig collega's die zijn prestaties evenaren.

Dankzij zijn enorme succes heeft Willis miljoenen dollars kunnen binnenhalen bij de grootste filmstudio's die er zijn.

Hij heeft miljoenen verdiend

Voor zijn werk in de Die Hard-franchise heeft Bruce Willis volgens Celebrity Net Worth samen minstens 52 miljoen dollar verdiend. Willis kreeg maar liefst $ 5 miljoen betaald voor de eerste film in de franchise, wat behoorlijk veel was in 1988 voor een enkele actiefilm. Naarmate de films vorderden, zou zijn salaris stijgen tot $ 7,5 miljoen, $ 15 miljoen en zelfs tot $ 25 miljoen.

De twee Look Who's Talking-films leverden Willis elk een betaaldag van $ 10 miljoen op, terwijl Pulp Fiction een enorme salarisdaling zag. Voor zijn werk met Quentin Tarantino verdiende Willis slechts $ 800.000. Een enorme verlaging van het loon, zeker, maar Pulp Fiction wordt unaniem beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt.

Gelukkig scoorden enkele van de andere grote hits van Willis hem enorme betaaldagen, en dankzij dit kon de acteur een nettowaarde van $ 250 miljoen behalen. Zijn basissalarissen waren indrukwekkend en de hoeveelheid geld die hij verdiende met restanten moet enorm zijn. Dit alles was leuk voor de acteur, maar ze slagen er allemaal in om te verbleken in vergelijking met wat zijn grootste betaaldag tot nu toe was.

‘The Sixth Sense’ betaalde hem het meest

The Sixth Sense was niets minder dan een fenomeen op het grote scherm, en het was een van die films die mensen gewoon moesten gaan zien. Tot op de dag van vandaag blijft de verrassende wending van de film een iconisch stukje filmgeschiedenis, en Willis was subliem naast Haley Joel Osment in de film. Het blijkt dat dit M. Night Shyamalan-project Willis het meeste geld zou opleveren.

Voor zijn initiële vergoeding kreeg Willis $ 14 miljoen betaald. Dit is op zich al een indrukwekkend bedrag, maar de slimme acteur onderhandelde een deel van de winst van de film in zijn contract. Dankzij de film die meer dan $ 670 miljoen opleverde, was de winst ruimschoots, en voor Willis betekende dit een aanzienlijke loonsverhoging. Er wordt geschat dat Willis in staat was om ongeveer $ 100 miljoen mee naar huis te nemen voor dit werk in de film. Dit is niet alleen zijn grootste betaaldag ooit, maar het blijft ook een van de hoogste salarissen in de filmgeschiedenis.

Het was een ongelooflijke financiële prestatie voor Willis, en de grootste acteurs ter wereld van vandaag zouden allemaal niets liever willen dan een situatie als deze te laten plaatsvinden. Het kostte Willis natuurlijk de perfecte storm om het voor elkaar te krijgen, maar het zette wel een maatstaf die maar weinig anderen in de buurt zullen komen snuiven.

Aanbevolen: