Fans denken dat dit de slechtste film van Dennis Quaid is

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de slechtste film van Dennis Quaid is
Fans denken dat dit de slechtste film van Dennis Quaid is
Anonim

Dennis Quaid heeft vrijwel elke rol onder de zon gespeeld.

Hij speelde de goede en de slechterik. Hij speelde de vader van een tweeling in Parent Trap en de vader van achttien in Yours, Mine, & Ours. Hij is ook de trouwe huisdiereigenaar geweest in A Dog's Purpose, een agent van de geheime dienst in Vantage Point en zelfs een klimatoloog in The Day After Tomorrow. Hij heeft ook vrijwel elk genre gedaan.

Binnenkort zal hij afzien van het spelen van een president nadat hij als Ronald Reagan schittert, en daarna zal hij ontdekken hoe het is om bijna te worden gedood door een tijger als Rick Kirkman in de komende Peacock-show, Joe Exotisch.

Hoewel er echter een aantal echt geweldige films op zijn aftitelinglijst staan, zijn er ook een aantal vreselijke films. Een van zijn films overtreft echter alle andere slechte films, als de koning van de slechtste, en het was niet eens echt zijn schuld. Lees verder om erachter te komen welke Quaid-film mensen online unaniem zijn overeengekomen, is zijn slechtste.

Een zekere franchise sprong over de haai… Letterlijk

Een andere rol die Quaid op zijn cv heeft, is haaienjager, maar die was niet zo cool als je zou denken. In Jaws 3-D uit 1983 speelde hij Mike Brody, de oudste zoon van Chief Brody uit de eerste twee Jaws-films. Maar Quaid's karakter doet niets om de haaienjacht van zijn vader over te nemen, en Quaid zelf was ook niet bepaald geschikt om een leidende man te zijn, zoals Roy Scheider.

Voordat we ingaan op waarom Jaws 3D Quaid's slechtste film ooit werd, laten we de plot van de film uitleggen, en misschien begrijp je het dan. Zoals we in de eerste twee films zagen, zijn er duidelijk moordende haaien in het Jaws-universum die vastbesloten zijn om zoveel mogelijk mensen te doden met menselijke intelligentie. De haai in Jaws 3-D is niet anders en is eigenlijk nog slimmer zo blijkt. Hoe weet een haai hoe hij door poorten moet breken en glazen onderwatertunnels moet breken?

Brody werkt op een Sea World-achtige plek met zijn vriendin Kathryn "Kay" Morgan, de senior mariene bioloog van het park. Pas nadat de haai zijn eerste drie slachtoffers heeft opgegeten en door de onderwaterpoorten van het park is gekomen, gaan Brody en Kay kijken wat er is gebeurd. Ze maken ruzie of ze de haai willen houden of doden op live televisie. Ze vinden een babyhaai, maar deze sterft, waardoor de mamahaai echt boos wordt. Ze richt grote schade aan bij de bezoekers van het park en vernietigt de nieuwe onderwatertunnels van het park. In de laatste minuten van de film barst de haai door een ander deel van de tunnel, opent zijn mond om zijn vorige slachtoffer in zijn mond te onthullen, terwijl hij een granaat vasthoudt, en op de een of andere manier slagen ze erin de pin eruit te trekken, waardoor de haai kan blazen omhoog.

In de scène waarin Quaid de boot bestuurt, lijkt hij een beetje op Tom Cruise in Mission Impossible of zoiets. Maar dit was geen film zoals Mission Impossible.

De film gebruikte gloednieuwe 3D-technologie, maar het was verschrikkelijk en het was slechts een gimmick om een jonger publiek ertoe te brengen de derde film van een verouderde franchise te zien. De scène waar de haai opblaast is de meest 3D-scène, maar het ziet er gewoon zo slecht uit. Tussen de hokey-effecten, het slechte acteerwerk en een nog vreemder plot maakte Jaws 3-D zijn publiek niet bang zoals het bedoeld was en eindigde het slechts met een brutowinst van ongeveer $ 45 miljoen.

Het is rot

Op IMDb inspireerde het een Metascore van 27 en een beoordeling van 3.7 van ongeveer 10.000 stemmen. Rotten Tomatoes Tomatometer scoorde het op 12%, en de goedkeuring van het publiek kwam uit op 17% van meer dan 100.000 beoordelingen. De consensus van de criticus luidt: "Een met kaas doordrenkte oceaanthriller zonder duidelijke reden om te bestaan, Jaws 3 brult voort met een klagende maar uiteindelijk onopgemerkte kreet om deze franchise uit de ellende van de kijkers te verlossen."

Topcriticus Matt Singer van Screen Crush schreef: "Geen film waarin Dennis Quaid de oren van een bassethound vasthoudt om ze uit zijn waterbak te houden terwijl hij zichzelf wat koffie inschenkt, kan helemaal slecht zijn. Jaws 3-D komt aardig in de buurt."

BBC's Almar Haflidason schreef: "De haai krijgt meer tijd op het scherm dan voorheen, alleen is het geen verstandige beslissing, omdat hij er opmerkelijk goedkoper uitziet dan in de laatste film."

Na de première werd Jaws 3-D genomineerd voor vijf Golden Raspberry Awards, waaronder Slechtste film, Regisseur, Mannelijke Bijrol (Lou Gossett, Jr.), Scenario en Nieuwkomer (Cindy en Sandy, "The Shrieking Dolphins "), maar het won niet eens. Quaid is tenminste niet genomineerd.

Ondanks hoe verschrikkelijk Jaws 3-D is, is het in zekere zin nog steeds te bekijken. Het is absoluut een geweldige film om te kijken als je een goedkope film wilt om om te lachen. Als je dacht dat Jaws 3-D slecht was, heb je de volgende Jaws-aflevering, Jaws: the Revenge, niet gezien, waarin een haai, verwant aan de haaien in de vorige films, Mike Brody's jongere broer Sean komt vermoorden en wraak zoekt op de andere Brody's. Nu was die film nog vergezochter.

On Watch What Happens Live with Andy Cohen zei Quaid dat cocaïne vaak vermomd was in filmbudgetten. Op de vraag welke van zijn films het grootste cocaïnebudget had, zei Quaid Jaws 3-D. "Ze moesten de haai op de een of andere manier zien te krijgen," zei hij. Eerlijk genoeg, maar dat bederft de film voor ons nog meer.

Aanbevolen: