Fans denken dat dit een van de slechtste filmrollen van Kate Beckinsale was

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit een van de slechtste filmrollen van Kate Beckinsale was
Fans denken dat dit een van de slechtste filmrollen van Kate Beckinsale was
Anonim

Kate Beckinsale is misschien wel een van de meest onderschatte sterren van Hollywood. Ze zit nu al drie decennia in de industrie, maar ze krijgt niet echt de eer die ze verdient. Een van haar grootste rollen tot nu toe was in de vampierhorror van Stephen Sommers, Van Helsing. Ze speelde Anna Valerious naast Hugh Jackman.

Vanaf 2003 portretteerde ze ook een vampier die bekend staat als Selene in de filmreeks Underworld. Ze speelde de rol in in totaal vijf films, waarvan de laatste - Underworld: Blood Wars - werd uitgebracht in 2016. Andere opmerkelijke rollen onder Beckinsale's riem zijn Serendipity, Martin Scorsese's The Aviator en de komedie uit 2016 Love & Friendship.

Ondanks haar indrukwekkende en uitgebreide portfolio heeft ze nog geen enkele topprijs of nominatie voor haar werk verdiend. Dit heeft de liefde die haar fans voor haar hebben niet afgestompt. Er was bijvoorbeeld sprake van een Underworld spin-off die voor tv zou worden ontwikkeld met een heel andere cast. Veel Beckinsale-fans waren het erover eens dat het onwaarschijnlijk was dat ze het verhaal zonder haar zouden kijken.

Maar zelfs in hun ogen is ze niet onfeilbaar. Een van haar recentere filmrollen heeft bewezen dat dit het geval is.

Bij de gelegenheid gesprongen

In april 2019 werd aangekondigd dat Beckinsale was gecast in Scott Wascha's actiekomedie, Jolt, die in 2021 zou uitkomen. Het was haar gehechtheid aan het project die regisseur Tanya Wexler er zelfs van overtuigde om mee te doen. "Toen ik zag dat Kate Beckinsale de hoofdrol zou spelen, greep ik de kans om de film te maken", zei Wexler, zoals destijds werd gemeld door Deadline.

Een online synopsis van de film luidt: "Lindy is een mooie, sardonisch-grappige vrouw met een pijnlijk geheim: vanwege een levenslange, zeldzame neurologische aandoening ervaart ze sporadische woedende, moorddadige impulsen die alleen kunnen worden stopte toen ze zichzelf schokte met een speciaal elektrode-apparaat."

Kate Beckinsale Schok 2
Kate Beckinsale Schok 2

"Niet in staat om liefde en verbinding te vinden in een wereld die bang is voor haar bizarre toestand, vertrouwt ze eindelijk een man lang genoeg om verliefd te worden, om hem de volgende dag vermoord te vinden. Met een gebroken hart en woedend begint ze aan een wraakvolle missie om zijn moordenaar te vinden, terwijl hij ook door de politie wordt achtervolgd als de hoofdverdachte van het misdrijf."

Speelde de rol met Aplomb

Beckinsale speelde de rol van Lindy met haar gebruikelijke zelfvertrouwen, een factor die bijdroeg aan het relatieve succes van de film. Aangezien het is uitgebracht op het streamingplatform Amazon Prime Video, zijn er geen kassanummers om het op te beoordelen. Dit wordt nu natuurlijk een stuk gewoner; de effecten van de COVID-pandemie zorgen ervoor dat er nu veel meer films worden uitgebracht op streamingplatforms.

Desalniettemin deed Jolt het goed met critici, van wie de meesten vonden dat Beckinsales optreden een verder gemiddeld verhaal had verheven. Tomris Laffly schreef over Roger Ebert: "[Jolt] lijdt aan het lukraak geschreven script van de debuterende schrijver Scott Wascha. In dat opzicht ontketent [het] een paar niet-overtuigende wendingen tijdens de laatste handeling, om er te komen door meeslepend geregisseerde vechtsequenties."

"Maar ondanks een duidelijk vindingrijke filmmaker aan het roer en een meer-dan-spel Beckinsale met bewezen genre-karbonades, verveelt de uiteindelijk lege actie van de film meer dan het intrigeert. Zo veel dat wanneer de [ultieme] onthulling eindelijk arriveert met het vertrouwen van een bliksemschicht, bruist het in één keer, nauwelijks een schouderophalen verdienend in plaats van de huivering waarnaar het streeft."

Een voorspelbaar verhaal

Fans waren nog minder vergevingsgezind, vooral degenen die vonden dat de film een verspilling was van Beckinsale's opperste talenten. Filmcriticus Randy Myers schreef: " Jolt is de meest schuldige van alle genoegens, maar het laat zijn motor halverwege vallen wanneer het een stel afgezaagde plotschema's in de mix gooit. Jammer, Beckinsale verdient beter in deze."

Kate Beckinsale Onderwereld
Kate Beckinsale Onderwereld

"Wat een ball-to-the-wall middernachtfilm rel had moeten zijn, is uiteindelijk niet veel meer dan een af en toe overdreven inspanning die er niet in slaagt om zijn eigen lat overal hoger te leggen", een recensie op Rotten Tomatoes lezen. Een ander zei: "De dramatische impact van Jolt wordt sterk verminderd door het feit dat de plotdetails volkomen bijkomstig zijn aan een eerder gezien, voorspelbaar, repetitief en soms saai verhaal."

Een bijzonder brutale recensent schreef: "Dit is eigenlijk een direct-to-video actiefilm uit de jaren 2000, maar ze hadden het budget om naamacteurs in te huren en misschien een paar extra neonlichten." Een fan op Reddit was teleurgesteld dat Beckinsale naar verluidt Jolt verkoos boven een andere Underworld-aflevering: " Ik begrijp niet waarom Kate Beckinsale weigerde in de volgende Underworld-film te spelen, maar toch in deze film koos."

Aanbevolen: