Heeft de echtgenoot van Emmy Rossum haar overtuigd om te stoppen met 'Shameless'?

Inhoudsopgave:

Heeft de echtgenoot van Emmy Rossum haar overtuigd om te stoppen met 'Shameless'?
Heeft de echtgenoot van Emmy Rossum haar overtuigd om te stoppen met 'Shameless'?
Anonim

Na een hoofdrol in films als The Phantom of the Opera en The Day After Tomorrow waagde actrice en zangeres Emmy Rossum zich op de episodische televisie met het met een Emmy bekroonde drama Shameless. In de Showtime-serie speelt Rossum Fiona, de oudste zus die gedwongen werd om vijf broers en zussen groot te brengen nadat hun moeder was vertrokken (ze stierf later en Fiona sloeg haar lijk in elkaar) en hun vader, Frank (William H. Macy) werd een werkloze alcoholist. Fiona bleef aantoonbaar het centrale personage van de show tot haar vertrek.

Zoals verwacht waren fans diepbedroefd over het vertrek van Rossum uit de show (hoewel sommigen geloven dat het tijd was voor Fiona om te gaan). Jaren later vragen ze zich ook nog steeds af waarom Rossum besloot de show te verlaten en of haar man, Mr. Robot-maker Sam Esmail had haar overtuigd om dit te doen.

Aanvankelijk zou de show haar niet eens voor de rol beschouwen

Toen ze voor het eerst over Shameless hoorde, wist Rossum dat ze perfect zou zijn om Fiona te spelen, hoewel de producers er blijkbaar niet hetzelfde over dachten. “Ze wilden me niet zien; ze zouden me niet eens auditie laten doen', onthulde de actrice tijdens een interview met het tijdschrift Manhattan. Het bleek dat ze niet dachten dat Rossum er goed uitzag. "Ze vonden mijn imago te glamoureus, dat ik niet niet mooi kon zijn."

Uiteindelijk deed Rossum haar uiterste best om de producenten te overtuigen. "Ik heb onvermoeibaar de auditie voorbereid met mijn coach Terry Knickerbocker", herinnert de actrice zich in een Facebook-bericht. "Ik liep naar de afspraak in de regen, dus ik zag er verfomfaaid uit." Dat leek de slag te slaan, want Rossum kreeg de rol.

Ze verliet de show bijna een keer

Niet zo lang geleden weigerde Rossum een nieuw contract te tekenen voor het achtste seizoen van de show, tenzij ze net zoveel werd betaald als haar tegenspeler William H. Macy (die de Gallagher-patriarch Frank speelt). Ondertussen, volgens een rapport van Variety, was de show bereid om Rossum-tariefpariteit met Macy aan te bieden. Het team van Rossum vroeg naar verluidt echter om meer om te compenseren voor het feit dat ze in de voorgaande seizoenen minder werd betaald dan haar tegenspeler.

Wat Macy betreft, de ervaren acteur die de show Rossum meer laat betalen, is 'een goed idee'. "Het is gewoon een beetje voor de hand liggend", vertelde Macy ook aan People. “Emmy is in de meeste scènes, ze werkt harder dan wie dan ook, ze is een briljante actrice. Zij is de lijm van de cast.” Rossum bereikte uiteindelijk in december 2016 een nieuwe salarisovereenkomst met Warner Bros. Dat gezegd hebbende, zou de actrice slechts aanblijven tot het negende seizoen van de show.

Dus, waarom stopte ze met de show?

Voor Rossum had ze niemand nodig (zelfs haar man niet) om haar ervan te overtuigen dat het tijd was om te vertrekken om te laten zien. De actrice had altijd gedacht dat het het beste was om te vertrekken terwijl het nog goed ging."Ik heb 110 afleveringen gemaakt waarin ik het personage Fiona speelde, en het was een ongelooflijke reis", vertelde de actrice aan Shape. "Ik wil de show verlaten nu ik er nog steeds van hou, en ik weet dat de deur openstaat om terug te komen als dat goed voelt." Tegelijkertijd zei Rossum tijdens een gesprek met Entertainment Weekly ook: "Ik weet niet zeker welk verhaal er nog meer voor haar kan worden verteld."

Wat betreft Shameless-maker John Wells, het laatste wat hij wilde was dat Rossum zou vertrekken. Hij was echter niet bepaald verrast toen de actrice haar vertrek uit de show definitief maakte. "Ze overweegt het al een tijdje", onthulde Wells tijdens een interview met The Hollywood Reporter. Hij voegde er ook aan toe dat Rossum al "andere dingen had waar ze enthousiast over is."

Minder dan een jaar nadat Rossum haar vertrek aankondigde, werd onthuld dat de actrice een first-look algemene deal had getekend met Universal Content Productions. Als onderdeel van de deal heeft NBCUniversal's streamingdienst Peacock de gelimiteerde serie van Rossum, Angelyne, opgehaald. Rossum schittert als het titulaire personage van de show, het mysterieuze Hollywood-reclamebordpictogram. Ondertussen is de actrice ook uitvoerend producent van de show naast Esmail.

Zou ze tijdens het laatste seizoen kunnen terugkeren?

Zelfs toen fans zich voorbereidden om afscheid te nemen van Fiona tijdens de show, maakte Rossum duidelijk dat er altijd een mogelijkheid was dat ze weer zou verschijnen. "Ik zou nooit mijn deur voor het gezin sluiten", legde ze uit. “Zoals ik al zei in wat ik schreef en wat ik herhaaldelijk tegen hen zei, ze zouden gewoon moeten denken dat ik verderop ben. Ik ben net in New York. Het is niet zo dat ik nooit meer in L. A. of Chicago zal zijn, dus ik ben niet zo ver weg.”

Toen de pandemie de VS overspoelde en reisbeperkingen werden opgelegd, was Rossum echter plotseling te ver weg om de productie van de show te halen. Dit betekende dat de actrice niet eens kon verschijnen tijdens het laatste seizoen van de show. "Ja, en ze wilde heel graag [terugkomen], en we hebben eraan gewerkt en eraan gewerkt", onthulde uitvoerend producent John Wells tijdens een gesprek met TVLine."Ze woont in New York met haar man, en we zijn er helaas in geslaagd om het op het verkeerde moment te timen."

Met de quarantaineprotocollen van kracht, kon Rossum op geen enkele manier aan haar huidige verplichtingen voldoen en toch de set van de show halen. "Het was teleurstellend voor ons allemaal, en vooral voor Emmy, maar met haar andere verplichtingen kon ze niet teruggaan en twee weken in New York in quarantaine gaan nadat ze in Los Angeles was geweest." Als Rossum erin was geslaagd om terug te keren, onthulde Wells dat fans Fiona "af hebben gezien met Liam's (Christian Isaiah) voogdij" na de dood van Frank (hij stierf aan COVID tijdens de finale).

Op dit moment is het onduidelijk wanneer Peacock van plan is om de nieuwe serie van Rossum uit te brengen. Ondertussen geniet de actrice van het moederschap. Zij en haar man hadden in mei hun eerste kind verwelkomd.

Aanbevolen: