Waarom Ian McKellen verdrietig is over het werken met Elliot Page

Inhoudsopgave:

Waarom Ian McKellen verdrietig is over het werken met Elliot Page
Waarom Ian McKellen verdrietig is over het werken met Elliot Page
Anonim

Page is de eerste openlijk transman geworden die de cover van Time siert. De ster deelde een selfie van zichzelf waarin hij fans bedankte voor de liefde en steun die ze gedurende deze periode hebben getoond.

Sinds Elliot Page uit de kast kwam als transgender, hebben veel beroemdheden hun steun betuigd, waaronder zijn X-Men-collega Ian McKellen.

In 2000 maakte de eerste X-Men-film de weg vrij voor talloze stripboekkaskrakers, die de magnetische prestaties van McKellen hebben gevolgd toen de radicale gemuteerde teorist er middenin stond. Het was gebaseerd op de raciale allegorieën van de strips en op de eigen ervaring van de acteur met vooroordelen als homoseksuele man. McKellen's Magneto wordt nog steeds beschouwd als een van de beste schurken van het genre. Zijn optreden is een glorieus fundament voor de late rol van Michael Fassbender als de meester van het magnetisme.

Page sloot zich aan bij de franchise als de mutant Kitty Pryde in X-Men: The Last Stand, de derde film van Ian McKellen waarin Magneto werd gespeeld.

McKellen heeft de werken van Shakespeare, Tolkien en het Marvel Cinematic Universe overgenomen, allemaal met gratie en gravitas. Van Gandalf in The Lord of the Rings tot Magneto in X-Men, deze acteur heeft een brede carrière vol fenomenale films.

Het is 33 jaar geleden dat Ian McKellen uit de kast kwam

De 82-jarige acteur zegt dat zijn leven "totaal ten goede is veranderd" nadat hij zijn seksualiteit onthulde. McKellen werd twee maanden voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak geboren in het noorden van Engeland. Toen de acteur 14 jaar oud was, was zijn beste vriend, David, net zo dol op theater als McKellen. De acteur ontdekte 25 jaar later dat David ook homo was. Ze spraken er echter niet over.

McKellen legt uit dat het in die tijd het meest beledigende werd geacht dat iemand kon zeggen om iemand te beschuldigen van homoseksualiteit of zelfs maar om die vraag te stellen. In een interview met Entertainment Tonight onthulde de acteur: "Als je erover praat, kunnen ze in de gevangenis worden gezet. Ik kende mensen die dat wel waren. Dus het onderwerp werd nooit genoemd op school."

De acteur beschrijft die jaren als een woestijn voor homo's, en het was pas op de universiteit dat McKellen andere homo's ontmoette.

Ian McKellen heeft er spijt van dat hij de strijd van Elliot Page niet besefte

In een interview met Attitude Magazine uitte McKellen zijn spijt over het feit dat hij Page's strijd niet besefte toen ze samenwerkten voor de X-Men-films. Toch is hij blij dat ze dapper genoeg was om uit de kast te komen als transgender. De acteur voegde toe: "Alles wordt beter [als je naar buiten komt] omdat je zelfvertrouwen krijgt."

De ervaren ster herinnert zich hoe moeilijk het was voor Page om op dat moment te communiceren. Hij is teleurgesteld dat hij Page's moeite niet heeft opgemerkt om haar gedachten en gevoelens buiten de set goed te uiten.

Elliot Page komt uit als transgender

Slechts vijf maanden nadat hij aan de wereld had aangekondigd dat hij trans is, ging Elliot Page zitten voor zijn eerste interview met Vanity Fair om te bespreken hoe het leven is veranderd sinds hij uitkwam en zijn plicht om zijn privézaken openbaar te maken in het kielzog van een brute oorlog tegen transrechten.

Dit interview markeert de aanloop naar Elliots sit-down discussie op televisie met Oprah voor Apple TV+'s The Oprah Conversation, aangezien hij een van de belangrijkste verschillen onthult nadat hij uit de kast is gekomen.

Hij zei: "Ik kan echt gewoon bestaan… gewoon alleen bestaan, alsof ik bij mezelf kan zitten." Toen voegde hij eraan toe: "Voor de eerste keer in ik weet niet eens hoe lang, [ik ben] echt in staat om alleen te zitten, alleen te zijn, productief en creatief te zijn. Het is zo'n oversimplificatie om het te zeggen op deze manier, maar ik voel me op mijn gemak. Ik voel een significant verschil in mijn vermogen om gewoon te bestaan - en zelfs niet alleen van dag tot dag, maar van moment tot moment."

Op de vraag of Elliot al lang wist dat hij trans was, legde hij uit: "Toen ik een klein kind was, was ik absoluut 100% een jongen. Ik wist dat ik een jongen was toen ik een peuter was. Ik schreef valse liefdesbrieven en ondertekende ze met 'Jason.'"

De meeste reden voor Elliots verdriet is nu te wijten aan de aanval op transgezondheidszorg, met name transjongeren, omdat hij het zijn plicht vond om met Oprah te chatten om een veel groter platform te bereiken.

Elliot heeft wel uitgelegd dat sommige van de recente wetten die zijn voorgesteld tegen transrechten en gezondheidszorg gebaseerd zijn op "werkelijke, volledige en volslagen leugens".

Het lijdt geen twijfel dat de acteur extreem gepassioneerd is over transrechten, zoals hij uitlegde dat hij het ene moment "opkomende vreugde en opwinding voelde, en dan in het volgende, diepe droefheid."

Tijdens zijn interview met Oprah was hij een beetje verrast toen ze vroeg wat hem sindsdien de meeste vreugde bracht, en nadat hij er echt over had nagedacht, was het antwoord vrij eenvoudig: hij is voor het eerst comfortabel in zijn lichaam.

Na het emotionele interview hebben fans Elliot overspoeld met ongelooflijk lieve opmerkingen. Het lijdt geen twijfel dat veel fans, of ze nu trans zijn of niet, mensen als Elliot willen zien, die ook ooit leefde in angst om niet geaccepteerd te worden om zichzelf te zijn, om eindelijk de moed te krijgen om zich uit te spreken in de hoop anderen te helpen hetzelfde te doen.

Aanbevolen: