Hier is waarom Simon Baker's 'The Mentalist' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Simon Baker's 'The Mentalist' werd geannuleerd
Hier is waarom Simon Baker's 'The Mentalist' werd geannuleerd
Anonim

The Mentalist, een van de langstlopende procedurele drama's van de afgelopen jaren, kwam in februari 2015 tot een einde. Hoewel het nooit echt veel lovende kritieken kreeg, bleef het een solide hit voor CBS terwijl het liep voor zeven jaar. Toen de show eindigde, vroegen velen zich af wat de reden was achter de annulering. Nou, we hebben je gedekt!

Waarom werd de show geannuleerd?

De serie, met in de hoofdrol Simon Baker als de geniale detective en mentalist Patrick Jane, ging in 2008 in première. Het idee van de acteur als voormalig paranormaal begaafde was absoluut intrigerend voor kijkers en onderscheidde zich van andere fans. Wat ze het leukst vonden, was het feit dat het achtergrondverhaal van het hoofdpersonage bijzonder verontrustend en tragisch was - zijn vrouw en dochter werden allebei vermoord door Red John.

Dat voedde Simons karakter om een aantal seizoenen te gedijen totdat hij uiteindelijk de moordenaar tussen zijn zaken inhaalde. Sprekend over het belang van het wraakmotief van Red John voor zijn verhaallijn, zei de acteur: Vanwege het feit dat het personage zo'n enorme tragedie heeft, kun je niet anders dan enigszins sympathiek zijn. Ik denk dat hij vol zelfhaat en ongelooflijk zelfspot zit. Er is een duidelijk gebrek aan zelfbehoud. Jane heeft werkelijk niets meer om voor te leven, behalve voor een vorm van wraak en gerechtigheid, en zijn eigen kijk op wat gerechtigheid is.”

In februari 2015 nam The Mentalist afscheid van fans met de laatste aflevering. Met Patrick Jane en Teresa Lisbon die trouwden en uiteindelijk samen een baby verwachtten, waren alle verhaallijnen netjes vastgebonden en ingepakt. Blijkbaar was de show eindelijk ingepakt zoals het thuisnetwerk CBS al in 2014 had aangekondigd - dus het zevende seizoen als laatste was helemaal geen verrassing. De showrunners hadden genoeg tijd om de personages een goed afscheid te geven.

Staan ze open voor nieuwe afleveringen?

Nu het einde van seizoen 7 netjes is ingepakt, zijn de kansen van seizoen 8 extreem klein. De maker van de show, Bruno Heller, is echter gevraagd of hij open zou staan voor nieuwe afleveringen van de show als hij de kans kreeg.

Bruno zei: Dat is helemaal aan Simon en Robin. Ik zou graag weer met Robin willen samenwerken. Ik zou graag weer met Simon samenwerken. Dat is in de schoot van de zakelijke goden en hun keuze. Robin kan alles doen wat ze wil - ze is een briljante acteur. Normaal gesproken ben je aan het einde van de shows blij om de achterkant van iedereen tot op zekere hoogte te zien. Creatief en als familie zou ik graag weer met die jongens willen werken. En de show was aan het eind eigenlijk nog net zo succesvol als aan het begin, dus je kunt nooit nooit zeggen.”

Dat gezegd hebbende, als we deze feiten analyseren met de opmerking over waarom de show eindigde - en de dood van Red John in de handen van Patrick Jane, is er eigenlijk niet veel van het verhaal meer om te ontdekken. Het zou dan veilig zijn om te zeggen dat The Mentalist waarschijnlijk niet snel zal terugkeren. The Mentalist is niet de enige show die niet doorging; zelfs Matt LeBlanc's Man With A Plan werd ook geannuleerd door CBS.

In een reactie op het laatste seizoen van de show schreef een fan: Echt waar? De kracht van de show is altijd Patrick, niet Red John! Sommige van de beste afleveringen zijn diegene die PJ zaken oplost.” Een ander twitterde: “NEE! Zo kun je het niet beëindigen!” Voor degenen die van het politie-genre houden, zijn er genoeg shows om naar te kijken terwijl ze wachten op de comeback van The Mentalist -- maar alleen de tijd zal het leren.

Aanbevolen: