Hier is hoe Brendan Fraser bijna stierf op de set van 'The Mummy

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Brendan Fraser bijna stierf op de set van 'The Mummy
Hier is hoe Brendan Fraser bijna stierf op de set van 'The Mummy
Anonim

Tegen de tijd dat The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor in première ging in 2008, was de ster van The Mummy-trilogie, Brendan Fraser, in wezen zelf een mummie, in elkaar gezet met tape en verband.

Alle filmsets hebben hier en daar wel eens een blessure. Toch liep Frasers lichaam alleen meer verwondingen op dan het normale aantal verwondingen dat je kunt oplopen tijdens het maken van een actiefilm, en zeker meer dan iemand anders waarschijnlijk zou kunnen verdragen. Hij werd naar het breekpunt geduwd alsof hij eigenlijk de hele Stad van de Doden had gevochten. Als hij nog verder zou worden geduwd, hadden de cast en de crew hem moeten doen herleven met het Dodenboek.

In feite kwam Fraser heel dicht bij het ontmoeten van Osiris en het maken van een thuis voor zichzelf in de oude Egyptische stad. Gelukkig verliet Fraser de trilogie met zijn leven nog intact, maar die ernstige verwondingen werden helaas een van de grootste redenen waarom Fraser van onze schermen verdween. Hij wilde niet dat zijn carrière zou afkoelen, en hij wilde ook niet helemaal stoppen met acteren en uiteindelijk zijn nettowaarde van $ 45 miljoen verliezen, maar zijn lichaam kon het gewoon niet meer aan.

Probeer een scène er niet cool uit te laten zien als je een touw om je nek hebt

Volgens de stuntcoördinator van The Mummy sloot Fraser zich aan bij de club van mensen die bijna zijn gestikt op de set, waarvan Fraser niet weet of hij er trots op moet zijn of niet. Andere leden zijn onder meer Mel Gibson, die bijna verslikte tijdens Braveheart.

Fraser had een bijzonder gruwelijke dag op het werk nadat hij had besloten dat hij een bepaalde scène er echt cool uit wilde laten zien. Hij werd er bijna dood voor.

Tijdens de ophangsequentie aan het begin van The Mummy, stond Fraser op een platform met een touw om zijn nek. Hij wilde dat het er echt cool uitzag, dus haalde hij een paar keer diep adem, ontblootte zich en realiseerde zich dat hij op de bal van zijn voeten stond. Het touw ging omhoog en hij kon nergens heen.

"Ik raakte volledig uitgeput", vertelde Fraser aan Entertainment Weekly. "Het was eng. Rick bungelt aan het einde van het touw, en hij is zo'n stoere vent dat zijn nek niet brak. We deden het brede schot, dat was de stuntman die naar beneden ging, en hij had een harnas aan, en het zag er geweldig uit. Dan moeten ze naar binnen [voor een close-up]. Er was een galg van een beul, en er was een henneptouw vastgebonden in een strop die om mijn nek werd gelegd. De eerste take, ik ben ik doe mijn best verstikkend acteerwerk. Steve zegt: 'Kunnen we voor een andere gaan en de spanning op het touw oppakken?' Ik zei: 'Oké, nog één take.' Omdat een strop om je nek je in de aderen zal stikken, wat er ook gebeurt."

Dus, de stuntman nam de spanning op het touw op, en ik ging op de bal van mijn voeten, dan nam hij de spanning weer op, en ik ben geen ballerina, ik kan het niet op mijn tenen staan. Ik herinner me dat ik de camera zag ronddraaien, en toen was het als een zwarte iris aan het einde van een stomme film. Het was alsof je de volumeschakelaar van je stereo-installatie omlaag draaide, zoals de Death Star die uitschakelt. Ik kwam weer bij bewustzijn en een van de EMT's zei mijn naam. Er zat grind in mijn oor en het deed echt pijn.

"De stuntcoördinator kwam langs en zei: 'Hallo! Welkom bij de club, bro! Ha ha ha!' En ik dacht: 'Ha ha, grappig? Ha ha?' Zoals, What the hell? Ik wil naar huis! Steven - hij en ik zijn het niet eens - maar ik denk dat hij probeerde te zeggen: 'Oh, die gekke Brendan, weer een storm aan het doen!', of zoiets. Ik was zoals: 'Hé, jullie denken wat je moet doen, maar ik ben klaar voor vandaag.'"

Volgens Rachel Weisz, die Evie speelde, stopte Fraser echter met ademen en moest hij gereanimeerd worden. Stephen Sommers, de schrijver en regisseur, zei dat alleen Fraser verantwoordelijk was voor het bijna sterven. Fraser gaat akkoord omdat hij degene was die het echt wilde verkopen.

Raak inheemse slangen niet aan

Fraser had nog een paar andere borstels met de dood, maar één vond plaats offset. Ze waren The Mummy aan het filmen in Marokko, dus de filmmakers voelden de behoefte om de cast en crew een memo te sturen over het wegblijven van bepaalde inheemse wezens.

"Ze stuurden een memo op het oproepformulier waarin een soort slang werd beschreven waarop, denk ik, gele stippen stonden", zei Fraser. "Ze zeiden: 'Als je dit soort slang ziet, ga er dan niet bij in de buurt. Loop - of ren weg. Want in het beste geval, als hij je bijt, zullen ze misschien je ledemaat amputeren.' Hoe dan ook, daar was ik, piing in een rots, en ik kijk naar beneden, en daar is de gele stip slang. Ik had zoiets van, 'F!' Ik rende er gewoon voor."

Fraser testte verder hoe gevaarlijk de filmindustrie kan zijn door ook de meeste van zijn eigen stunts uit te voeren, en na een tijdje eisten ze hun tol. Terugkijkend zei Fraser tegen GQ: "Ik geloof dat ik waarschijnlijk te hard mijn best deed, op een manier die destructief is."

"Tegen de tijd dat ik de derde mummiefoto in China maakte, werd ik in elkaar gezet met tape en ijs. Ik bouwde dagelijks een exoskelet voor mezelf." Uiteindelijk had hij een laminectomie nodig, maar "de lumbale deed het niet, dus moesten ze het een jaar later opnieuw doen."

Hij had later een gedeeltelijke knievervanging, meer werk aan zijn rug en moest "verschillende gecomprimeerde ruggengraatkussens aan elkaar schroeven". Hij was zeven jaar lang ziekenhuizen in en uit. Voorbij waren de dagen dat hij het probleem kon oplossen met een injectie met B12. Deze gezondheidsproblemen, plus nog een lastige situatie met een ex-HFPA-president Philip Berk, hebben samen Fraser van ons gestolen. Maar het is goed; hij heeft de steun van fans. Ze laten hem niet langer stikken.

Aanbevolen: