Brendan Fraser had een eng ongeluk tijdens het filmen van 'The Mummy

Inhoudsopgave:

Brendan Fraser had een eng ongeluk tijdens het filmen van 'The Mummy
Brendan Fraser had een eng ongeluk tijdens het filmen van 'The Mummy
Anonim

Een franchise van de grond krijgen is bijna onmogelijk, en de franchises die wel een fandom vinden, verdienen uiteindelijk veel geld. De MCU en de Fast & Furious-films weten hoe ze geld moeten verdienen, en dat doen ze al jaren. Deze films verdienen geld en ze veranderen mensen ook in sterren.

The Mummy startte een franchise in 1999 en het hielp om van Brendan Fraser een ster te maken. Die film bracht Fraser ook in een enge situatie op de set.

Laten we het incident dat plaatsvond tijdens het filmen van The Mummy eens nader bekijken.

'The Mummy' was een enorme hit

In 1999 vond The Mummy zijn weg naar theaters op zoek naar een publiek dat een klassiek universeel monster van weleer zou waarderen. Nostalgie kan elk project helpen, maar het is moeilijk om zoiets voor elkaar te krijgen (vraag het maar aan Tom Cruise's Mummy). Deze film raakte echter alle juiste tonen en werd een enorme hit aan de kassa.

Met geweldige artiesten als Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah, was The Mummy een hilarische, actievolle film die overal een perfect evenwicht vond. Het was echt een prestatie en zo werd een nieuwe franchise geboren.

De franchise was een enorm succes en het hielp Brendan Fraser een ster te maken.

Het hielp om van Brendan Fraser een ster te maken

Brendan Fraser had veel acteerervaring voordat The Mummy een groot succes werd, maar toen de film eenmaal aan de kassa van start ging, was Fraser plotseling een ster waar iedereen een stukje van wilde in Hollywood. Eindelijk had hij het groot gemaakt en hij zorgde ervoor dat hij profiteerde van zijn succes.

George of the Jungle was een geweldig startpunt voor Fraser, maar The Mummy bracht de zaken naar een ander niveau. Twee jaar later hernam Fraser zijn personage in The Mummy Returns, wat opnieuw een megahit was aan de kassa.

Uiteindelijk zou het minder worden, maar de franchise had een geweldige impact op Frasers carrière en het blijft misschien wel zijn grootste prestatie in Hollywood.

Hoe geweldig dit ook was, het ging niet altijd zo soepel op de set. Op een gegeven moment kwam Fraser zelfs in een schrijnende situatie terecht.

Fraser werd verslikt tijdens het filmen

Dus, wat gebeurde er met Fraser op de set? Hij vertelde EW over het incident, wat eng voor hem was.

Volgens Fraser: "Rick bungelt aan het einde van het touw, en hij is zo'n stoere vent dat zijn nek niet brak. We deden het brede schot, dat was de stuntman die naar beneden ging, en hij had een harnas aan en het zag er geweldig uit. Dan moeten ze naar binnen [voor een close-up]. Er was een galg van een beul, en er was een henneptouw vastgebonden in een strop die om mijn nek werd gelegd. De eerste neem, ik doe mijn best, verstikkend acteerwerk. Steve zegt: "Kunnen we er nog een nemen en de spanning op het touw oppakken?" Ik zei: "Oké, nog één take.’"

Omdat een strop om je nek je in de aderen zal stikken, wat er ook gebeurt. Dus de stuntman nam de spanning op het touw, en ik ging op de bal van mijn voeten, dan nam hij de spanning weer op, en ik ben geen ballerina, ik kan niet op mijn punt staan- tenen. Ik herinner me dat ik de camera zag ronddraaien, en toen was het als een zwarte iris aan het einde van een stomme film. Het was alsof je de volumeschakelaar van je stereo-installatie lager zette, zoals de Death Star die uitschakelt, vervolgde hij.

Dit was een terecht eng moment voor Fraser, die zeker meer kreeg dan hij had verwacht toen hij de scène filmde. Gelukkig kon hij wakker worden en de mensen op de set laten zien dat hij in orde was.

"Ik kwam weer bij bewustzijn en een van de EMT's zei mijn naam. Er zat grind in mijn oor en het deed echt pijn. De stuntcoördinator kwam naar me toe en zei: 'Hallo! Welkom bij de club, bro !"

Directeur Stephen Sommers merkt echter op dat het incident de schuld van Fraser was.

"[Brendan] is de schuldige. Hij trekt de strop strakker en dan, terwijl we op het punt staan de foto te maken, probeert hij het te laten lijken alsof het hem echt wurgt. Ik denk dat het zijn halsslagader, of wat dan ook, en sloeg hem knock-out. Hij deed het zichzelf aan."

Fraser was het eens met de mening van de regisseur en hij ging zelfs in op wat hij deed om het incident te veroorzaken.

Het was een eng moment voor Brendan Fraser op de set, maar uiteindelijk ging het goed met hem en kon hij een geweldige prestatie leveren in de film.

Aanbevolen: