Deze Willy Wonka-acteur was allergisch voor chocolade

Inhoudsopgave:

Deze Willy Wonka-acteur was allergisch voor chocolade
Deze Willy Wonka-acteur was allergisch voor chocolade
Anonim

Het samenstellen van een film op basis van een tijdloze roman is iets dat veel studio's hebben geprobeerd. Het is logisch, vooral als je bedenkt dat het project onmiddellijke interesse zal hebben van boekenfans, maar de waarheid is dat dit moeilijk te realiseren is. Voor elke Harry Potter zijn er een dozijn Donkere Torens.

In de loop der jaren is Willy Wonka meerdere keren tot leven gebracht, waarbij de versie van Gene Wilder wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt. Meerdere mannen hebben Wonka gespeeld, waarbij sommige acteurs hun Gouden Ticket mislopen. Ondanks het feit dat hij een snoepmaker speelde, was een Wonka-acteur allergisch voor chocolade toen hij opgroeide.

Laten we Willy Wonka eens nader bekijken en zien welke acteur lang geleden allergisch was voor chocolade.

Willy Wonka is een iconisch fictief personage

In de loop van de moderne geschiedenis zijn er een aantal fictieve personages geweest die steeds populairder zijn geworden bij het reguliere publiek. Harry Potter, bijvoorbeeld, is een personage dat de afgelopen decennia is ontwikkeld en de pagina's waarop hij debuteerde heeft overstegen. In de jaren zestig maakte Willy Wonka zijn debuut in het boek Sjakie en de chocoladefabriek en is sindsdien een van de populairste fictieve personages die ooit zijn bedacht.

Het personage zelf is best interessant om over te lezen, en het was echt spectaculair voor fans om hem tot leven te zien komen in meerdere iteraties. De iconische snoepmaker was een groot probleem met het publiek op de pagina's, en Roald Dahl heeft geweldig werk geleverd door het publiek in de echte wereld geïnteresseerd te krijgen in Wonka's verhaal.

In totaal zou Wonka verschijnen in twee boeken van Roald Dahl, namelijk Charlie and the Chocolate Factory en Charlie and the Great Glass Elevator. De laatste is niet zo populair als Charlie en de Chocoladefabriek, omdat het de eerste was die door de jaren heen meerdere keren op het grote scherm werd behandeld. Hierdoor zijn er meerdere acteurs geweest die de rol van Willy Wonka op zich hebben genomen.

Hij is gespeeld door verschillende acteurs

In 1971 maakten Willy Wonka and the Chocolate Factory zijn debuut op het grote scherm, en hoewel het niet veel deed aan de kassa, werd de film later een van de meest geliefde films van alle tijden dankzij het vaak spelen op het kleine scherm. Gene Wilder leverde een briljante en tijdloze prestatie als Willy Wonka, en hij legde de lat voor alle anderen die zouden volgen.

In 2005 zou Johnny Depp de rol van Willy Wonka op zich nemen in Charlie and the Chocolate Factory, een moderne versie die werd geregisseerd door Tim Burton. In tegenstelling tot zijn voorganger, slaagde deze film erin om meer dan $ 450 miljoen te verdienen aan de wereldwijde kassa. Het is echter lang niet zo geliefd als het origineel, en de meeste mensen kijken liever naar de versie uit de jaren 70 met Gene Wilder in plaats van naar de Burton en Depp-versie te kijken.

Onlangs werd aangekondigd dat Timothée Chalamet de volgende acteur zou zijn die Willy Wonka speelt in een film die als prequel moet dienen voor het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek. Chalamet heeft een aantal enorme schoenen te vullen, gezien het werk dat zowel Wilder als Depp hebben gedaan. Hij heeft laten zien een uitzonderlijk talent te zijn, dus fans hopen dat hij de goederen levert zodra het filmen van start gaat.

Willy Wonka staat wereldwijd bekend om zijn smakelijke lekkernijen, maar een acteur die het personage speelde, had tijdens het opgroeien een chocolade-allergie.

Johnny Depp was allergisch voor chocolade

Volgens Marie Claire had Johnny Depp een chocoladeallergie toen hij opgroeide. Deze allergie zou na verloop van tijd verdwijnen, maar het vertelt een interessant verhaal dat iemand die allergisch was voor chocolade opgroeide om misschien wel de beroemdste snoepmaker aller tijden te portretteren. Toevallig was dit niet de enige film waarin Depp speelde die draaide om smakelijke chocoladetraktaties.

In 2000 speelde Depp samen met Juliette Binoche in Chocolat, een film waarin de hoofdrolspeelster een chocolatier speelde. Hoewel Depp deze keer niet degene was die het snoep maakte, is het nog steeds grappig om te bedenken dat hij meerdere aanvallen heeft gehad met het snoep waar hij vroeger allergisch voor was toen hij nog een kind was.

Johnny Depps chocolade-allergie uit zijn jeugd weerhield hem er niet van om in de jaren 2000 de rol van Willy Wonka op het grote scherm op zich te nemen. Laten we blij zijn dat hij niet allergisch was voor iets dat hem ervan zou hebben weerhouden een van zijn vele iconische rollen te spelen.

Aanbevolen: