Wat is er gebeurd met de jongen die Charlie speelde in 'Willy Wonka'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de jongen die Charlie speelde in 'Willy Wonka'?
Wat is er gebeurd met de jongen die Charlie speelde in 'Willy Wonka'?
Anonim

Als je door de geschiedenis van films kijkt, vallen sommige projecten gewoon veel meer op dan andere. Elk jaar levert een aantal goederen op, en hoewel sommige jaren beter zijn dan andere, hebben degenen met de klassiekers de neiging om de tand des tijds te doorstaan. Deze klassieke films hebben allemaal een manier om soms tientallen jaren na hun release relevant te blijven.

Willy Wonka en de chocoladefabriek is zo klassiek als maar kan, en de meesten zouden aannemen dat de film zijn cast grote sterren heeft gemaakt. De waarheid is dat Peter Ostrum, die Charlie speelde, een schijnbaar onconventionele levensreis koos voor een kindacteur.

Laten we eens kijken wat er met Peter Ostrum is gebeurd.

‘Willy Wonka’ maakte van hem een familienaam

Peter Ostrum Willy Wonka
Peter Ostrum Willy Wonka

De meeste mensen die de entertainmentindustrie betreden, zullen jarenlang zoeken naar hun kans op een grote doorbraak. Voor Peter Ostrum kwam zijn grote doorbraak in zijn allereerste film toen hij werd gecast als Charlie in Willy Wonka and the Chocolate Factory. Dit betekent dat hij zijn carrière begon met een echte filmklassieker.

Ostrum werd opgemerkt in het Cleveland Playhouse toen hij nog een kind was, en dit kwam op een moment dat er een landelijke zoektocht naar talent gaande was voor de film. Uiteindelijk bleek hij de perfecte keuze om Charlie in de film te spelen, en de jonge Ostrum vertrok naar München om deel te nemen aan wat een van de beste films aller tijden werd.

Hoewel het een bescheiden financieel succes was bij de release en $ 4 miljoen opleverde aan de kassa, heeft de film de tand des tijds kunnen doorstaan en is het een must-see geworden voor mensen van alle leeftijden. Niet alleen was het decennialang een hoofdbestanddeel van televisie, maar de film werd ook een recht van doorgang tijdens het opgroeien. Simpel gezegd, het is bijna onmogelijk om iemand te vinden die deze film niet heeft gezien.

Ondanks het succes dat hij vond bij Willy Wonka, belandde Ostrum op een enorme omweg in het leven en deed hij iets dat niemand zag aankomen.

Hij ging naar Cornell om dierenarts te worden

Peter Ostrum Vet
Peter Ostrum Vet

Toen hij nog maar 12 jaar oud was, werd Peter Ostrum een Hollywood-succes en kreeg hij zelfs een deal voor drie foto's met de studio aangeboden. De meeste acteurs zouden deze kans hebben aangegrepen, maar in plaats daarvan ging Ostrum terug naar huis om een normaal leven te leiden.

Het was zijn terugkeer naar huis waardoor hij geïnteresseerd raakte in het werken met paarden, en uiteindelijk zou Ostrum een carrière als dierenarts nastreven. Hij probeerde even opnieuw te acteren, maar nadat hij geen rollen kon krijgen, verschoof hij de focus van zijn leven naar het zijn van een dierenarts en kwam hij zelfs terecht bij Cornell. Dit maakte een einde aan zijn acteerdagen en het luidde een nieuw tijdperk in voor de voormalige artiest.

Sinds zijn afstuderen heeft Peter Ostrum zijn leven gewijd aan het werken met dieren, en dit was iets dat mensen verraste toen ze hoorden wat hij met zijn leven wilde doen. Houd er rekening mee dat dit gebeurde in een tijd dat informatie lang niet zo toegankelijk was als nu.

Ondanks Hollywood achter zich te hebben gelaten en verder te gaan als dierenarts, heeft Ostrum nog steeds kansen aangegrepen om te praten over de film en zijn ervaring met het maken van filmgeschiedenis.

Hij heeft de occasionele verschijning gemaakt

Peter Ostrum Topchef
Peter Ostrum Topchef

Een film als Willy Wonka en de chocoladefabriek is er een die mensen keer op keer terugkomen en opnieuw bekijken, en daarom zal er altijd interesse zijn in wat de leden van de cast op dit moment aan het doen zijn. Peter Ostrum is open geweest over zijn tijd bij het maken van de film en heeft door de jaren heen een aantal unieke optredens gedaan.

De acteur is in het verleden niet alleen op verschillende conventies verschenen, maar hij is ook verschenen in shows zoals Oprah, Top Chef en verschillende shows die zich richten op voormalige acteurs en waar ze nu zijn. Dit komt allemaal door de blijvende erfenis van de film en zijn beslissing om het uiteindelijk allemaal achter te laten voor een ander leven.

Volgens Today is een interessant ding dat Ostrum door de jaren heen heeft gedaan, één keer per jaar met de kinderen van Lowville Academy praten over zijn tijd bij het maken van de film en over zijn leven als dierenarts. Hoewel hij niet iemand is voor interviews, is dit nog steeds een coole manier om contact te maken met het publiek van de film.

Willy Wonka is een van de meest tijdloze films ooit gemaakt, en hoewel het het leven van Peter Ostrum voor altijd veranderde, was er iets veel groters voor hem.

Aanbevolen: