Dit is wat Willem Dafoe en Alfred Molina deden in de twee decennia tussen 'Spider-Man'-films

Inhoudsopgave:

Dit is wat Willem Dafoe en Alfred Molina deden in de twee decennia tussen 'Spider-Man'-films
Dit is wat Willem Dafoe en Alfred Molina deden in de twee decennia tussen 'Spider-Man'-films
Anonim

In een beweging die fans zowel heeft verrast als verrukt, zullen Willem Dafoe en Alfred Molina terugkeren voor Spider-Man: No Way Home, als hun respectievelijke personages Norman Osborn / Green Goblin en natuurlijk de onvergetelijke Otto Octavius / Doctor Octopus. De acteurs debuteerden als de eerder genoemde personages in Sam Raimi's Spider-Man-films, waardoor er bijna 20 jaar tussen hun terugkeer in het MCU zat.

Dafoe en Molina zijn zeer gerespecteerde acteurs, beide met een carrière van meer dan 40 jaar. Vervolgens hebben ze talloze veelgeprezen films gemaakt, evenals commercieel succesvolle bioscoopfilms in de 2 decennia tussen hun Marvel-rollen. Dit is wat Willem Dafoe en Alfred Molina deden in de twee decennia tussen Spider-Man-films.

10 Willem Dafoe verraste fans met zijn eigenzinnige Wes Anderson-rol

Acteerveteraan Willem Dafoe is een beetje getypeerd als een schurk of een engerd, wat grotendeels te danken is aan zijn onconventionele uiterlijk en onderscheidende accent. Maar hij verraste fans met zijn rol in de eigenzinnige regisseur Wes Anderson's dramedy uit 2004 The Life Aquatic met Steve Zissou.

Dafoe is een van de vele acteerlegendes (waaronder Anjelica Huston, Jeff Goldblum en Cate Blanchett om er maar een paar te noemen) die hoofdrolspeler Bill Murray, die de gelijknamige oceanograaf speelt, ondersteunt.

9 Alfred Molina zat in het Britse drama 'An Education'

Weet je nog dat Carey Mulligan een onbekende opkomende actrice was zonder een rockster? Ze kreeg haar grote doorbraak in het Britse coming-of-age-drama An Education in 2009, toen ze net 24 was. Alfred Molina speelt haar vader in de film, die eigenlijk behoorlijk oud is geworden vanwege de retrospectief problematische romance tussen een 16-jarige -oud meisje en een man van in de 30 (Peter Sarsgaard).

8 Willem Dafoe liet zijn lichtere kant zien in 'Mr. Bean's Holiday'

Mr. Bean is ongetwijfeld een van de meest geliefde en zelfs populaire personages die ooit op onze tv-schermen hebben gestaan. Het was dan ook geen verrassing toen hij zijn eigen film, Bean uit 1997, in de wacht sleepte, die tien jaar later een vervolg opleverde.

In Mr. Bean's Holiday wint de man van Rowan Atkinson een vakantie naar Cannes, waar hij de woede van Willem Dafoe's pretentieuze filmregisseur Carson Clay opwekt.

7 Alfred Molina speelde naast John Lithgow in 'Love Is Strange'

Hoewel er nog steeds veel controverse is rond hetero-acteurs die homoseksuele personages spelen, werd het drama Love Is Strange uit 2014 alom geprezen.

Alfred Molina en John Lithgow spelen partners voor de lange termijn die eindelijk kunnen trouwen, maar hun verkering bedreigt de baan van de voormalige als katholieke onderwijzeres.

6 Willem Dafoe keerde terug naar vorm met 'Antichrist'

Deense dogme '95-filmmaker Lars Von Trier is een van de meest controversiële levende regisseurs (opdat we zijn "I'm a Nazi"-meander op het filmfestival van Cannes in 2011 niet vergeten). Zijn zeer controversiële psychologische horrorfilm Antichrist uit 2009 is het perfecte voertuig voor de broeierige Willem Dafoe, die samen met Charlotte Gainsbourg schittert.

5 Alfred Molina leende zijn stem aan deze Pixar-hit

Alfred Molina leende zijn kenmerkende stem aan Monster's University uit 2014, een prequel op Monster's Inc. Hij speelt Professor Knight, een dinosaurus die Mike en Sully "Scaring 101" leert. De Pixar-film was een enorme hit, met een brutowinst van maar liefst $ 743,6 miljoen tegen een budget van $ 200 miljoen.

4 Willem Dafoe was in de hit 'The Fault In Our Stars'

In 2014 was er één tranentrekker waar iedereen het over had: The Fault In Our Stars, dat is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Green, auteur van jongvolwassenen. Shailene Woodley en Ansel Elgort schitteren als geliefden die allebei met kanker leven.

Woodleys heldin is geobsedeerd door auteur Peter Van Houten (Willem Dafoe), maar haar ontmoeting met hem verloopt niet helemaal volgens plan. Dafoe mag dan in een lieve YA-film zijn verschenen, zijn karakter was typisch walgelijk.

3 Alfred Molina speelde in 'Feud'

Buiten het grote scherm probeerde Alfred Molina een Ryan Murphy-serie, Feud: Bette and Joan uit 2017, uit. De miniserie concentreert zich op de beruchte rivaliteit tussen Hollywood-legendes Bette Davis (Susan Sarandon) en Joan Crawford, gespeeld door Ryan Murphy's favoriet, Jessica Lange. Molina speelt filmregisseur Robert Aldrich, die de sterren regisseerde in de iconische horrorfilm What Ever Happened to Baby Jane?

2 Willem Dafoe was een openbaring in 'The Lighthouse'

In 2019 werd de zwart-withorrorfilm The Lighthosue eindeloos geanalyseerd, niet in de laatste plaats vanwege de verbijsterende plot en cryptische thema's. De film heeft slechts twee acteurs, Willem Dafoe en Robert Pattinson, die vuurtorenwachters spelen die zich langzaam tegen elkaar keren terwijl ze vast komen te zitten in smerige vertrekken als gevolg van een dreigende storm.

1 Alfred Molina was in deze 'Funny or Die' Trump-parodie

The Funny or Die-productie Donald Trump's The Art of the Deal: The Movie werd uitgebracht tijdens de presidentsverkiezingen van Donald Trump in 2016. De parodie schittert Johnny Depp als Trump en Alfred Molina als zijn advocaat, Jerry Schrager. De film ontving over het algemeen positieve recensies, maar kan nu als een beetje gedateerd worden beschouwd, aangezien Trump de verkiezingen van 2016 won.

Aanbevolen: