Disney wees deze iconische film af die iets minder dan $ 1 miljard opbracht

Inhoudsopgave:

Disney wees deze iconische film af die iets minder dan $ 1 miljard opbracht
Disney wees deze iconische film af die iets minder dan $ 1 miljard opbracht
Anonim

Werken voor Disney kan een droom zijn voor elke acteur, of het nu de aanstaande ster is of iemand die al een tijdje in de industrie zit. Hoe dan ook, werken voor Disney is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

Vraag het maar aan Zack Snyder, die wilde dat ze zijn versie van Star Wars maakten, maar Disne y stond niet open voor het idee. Ondanks de afwijzing ging Snyder door en maakte zijn eigen mening. Met of zonder Disney kun je nog steeds een geweldige carrière opbouwen.

We hebben ook gezien dat het tegenovergestelde waar is. Gevestigde sterren zeggen tegen Disney. Ze hebben in het verleden een aantal gewaagde pogingen gedaan, zoals Jack Nicholson proberen te laten werken als Hercules, Emma Watson in Assepoester of Will Smith in Dumbo. Het gaat niet altijd hun zin.

In dit geval had Disney misschien wel de beste en meest invloedrijke film van de jaren '80 kunnen pakken. Met Michael J. Fox in de hoofdrol maakte de film een enorme vlucht en zijn erfenis is vandaag de dag nog steeds voelbaar. We bekijken waarom Disney nee zei tegen het specifieke project en wie interesse toonde in het maken van de film.

Steven Spielberg was geïnteresseerd

Een film succesvol maken is een beest op zich, nu is het al moeilijk genoeg om de film te maken, vooral in een stad die vol zit met scripts en ambitie.

Voor deze specifieke film was de interesse in het begin niet zo groot, totdat de co-schrijver een knaller maakte, ' Romancing the Stone ', die hem op de kaart zette.

De film had twee concepten en een daarvan ging naar Steven Spielberg, die erg geïnteresseerd was in het project, in tegenstelling tot Disney.

"We schreven twee officiële concepten en het was de tweede die we met iedereen meenamen. Een persoon die erg geïnteresseerd was in dat concept was Steven Spielberg."

"We hadden een paar films met hem gemaakt, en ze werden allemaal als flops beschouwd. We vertelden Steven dat als we de film met jou maken en het een flop wordt, we waarschijnlijk nooit meer in deze stad zullen werken omdat we zullen de jongens zijn wiens films worden gemaakt vanwege hun vriend, Steven Spielberg."

De film werd uiteindelijk opgepakt en daar hield de strijd niet op. Volgens CNN was het castingproces moeilijk, vooral voor de rol van Michael J. Fox.

Gezien Michaels schema destijds en zijn 'Familiebanden'-schema, werd het filmen van de film erg stressvol. Gelukkig kwam het uiteindelijk allemaal goed voor alle betrokkenen, en werd de film een monsterhit.

Wat betreft Disney, ze waren een van de eersten die het script kregen, en vreemd genoeg hadden ze destijds geen interesse.

'Back to the Future' schittert zonder de steun van Disney

Om eerlijk te zijn, er wordt gezegd dat de film minstens 40 keer werd afgewezen voordat hij uiteindelijk groen licht kreeg van een studio.

Co-schrijver Bob Gale herinnert zich zijn vroege ervaringen met het verkopen van de film: "Het script werd meer dan 40 keer afgewezen door elke grote studio en door sommigen meer dan eens. We zouden teruggaan als ze van management veranderden."

"Het was altijd een van twee dingen. Het was "Nou, dit is tijdreizen, en die films verdienen geen geld." We hebben dat veel. We hebben ook: "Er is veel zoetigheid hieraan. Het is te lekker, we willen iets ranziger zoals 'Porky's'. Waarom breng je het niet naar Disney?"

Dat is precies wat het team deed. Het concept leek goed te passen bij Disney. Het mislukte echter snel omdat het bedrijf geen rol wilde spelen in de film en het bestempelde als 'te vies'.

"We hebben dat zo vaak gehoord dat Bob [Zemeckis, co-schrijver en regisseur] en ik op een dag dachten: "wat in godsnaam, laten we het naar Disney brengen."

"Dit was voordat Michael Eisner naar binnen ging en het opnieuw uitvond. Dit waren de laatste overblijfselen van het oude Disney-familieregime. We gingen naar binnen voor een ontmoeting met een directeur en hij zei: "Zijn jullie gek? Zijn jullie gek? We kunnen geen film als deze maken. Je hebt het kind en de moeder in zijn auto! Het is incest -- dit is Disney. Het is te vies voor ons!"

Disney was zichzelf zeker aan het schoppen, want de film veranderde in een icoon van de jaren '80 en die verboden autoscènes bleken behoorlijk iconisch te zijn.

Die beelden worden vandaag de dag nog steeds gevierd, samen met de film zelf.

Het zal altijd interessant zijn om te bedenken hoe Disney de film zou hebben veranderd. In werkelijkheid is het prima zoals het is.

Aanbevolen: