Volgens Mark Wahlberg heeft deze Hollywood-megaster zijn carrière bijna verpest

Inhoudsopgave:

Volgens Mark Wahlberg heeft deze Hollywood-megaster zijn carrière bijna verpest
Volgens Mark Wahlberg heeft deze Hollywood-megaster zijn carrière bijna verpest
Anonim

Gedurende de carrière van Mark Wahlberg heeft hij een enorme schare fans opgebouwd, grotendeels omdat hij het vermogen heeft om over te komen als een legitieme stoere vent op het grote scherm. Verbazingwekkend genoeg hebben veel fans van Wahlberg geen idee dat de intimiderende buitenkant van Mark op een gegeven moment geen act was. Wahlberg heeft tenslotte een gewelddadige geschiedenis die hem zelfs een gevangenisstraf heeft opgelegd.

Het is natuurlijk vele, vele jaren geleden dat Mark Wahlberg achter de tralies zat, maar het lijkt duidelijk dat hij nog niet helemaal Hollywood is. Wahlberg heeft tenslotte een gedocumenteerde geschiedenis van het zeggen van dingen die veel grote filmsterren niet eens zouden overwegen uit te spreken. Wahlberg riep bijvoorbeeld ooit Tom Cruise uit, ook al is hij een van de machtigste mensen in de filmindustrie en naar verluidt botste hij in het verleden met Martin Scorsese.

Naast berichten over de controversiële relaties van Mark Wahlberg met de eerder genoemde Hollywood-zwaargewichten, is onthuld dat hij problemen had met een andere megaster. Wahlberg had zelfs een probleem met een van de grootste filmsterren van de moderne tijd, wat zijn acteercarrière bijna verpestte.

Een enorme deal

Als mensen het tegenwoordig hebben over de grootste filmsterren ter wereld, zijn er bepaalde namen die bijna altijd als eerste ter sprake komen. Het is bijvoorbeeld moeilijk om aan het moderne filmlandschap te denken zonder mensen als Tom Cruise, Scarlett Johansson, Dwayne Johnson, Angelina Jolie, Denzel Washington of Tom Hanks voor te stellen.

Hoewel Mark Wahlberg soms een bijzaak kan zijn in de discussie over de grootste filmsterren die er zijn, betekent dat niet dat hij niet heel veel heeft bereikt. Wahlberg heeft tenslotte een lange lijst met films genoemd die enorme hits zijn geworden. Wahlberg speelde bijvoorbeeld in kaskrakers zoals de Transformers-serie, The Perfect Storm, Ted en Daddy's Home.

Een nieuwe carrière

Sinds Mark Wahlberg op het moment van schrijven al meer dan 25 jaar een filmster is, weten veel mensen niet waarom hij in de eerste plaats beroemd werd. Wahlberg, die aanvankelijk als rapper in de wereld werd geïntroduceerd, genoot veel succes toen hij de hit "Good Vibrations" uitbracht onder zijn alter ego, Marky Mark.

Hoewel "Good Vibrations" een enorme hit was, zou het een enorme opgave zijn om te beweren dat het nummer ertoe leidde dat de massa Mark Wahlberg serieus nam als muzikaal artiest. Erger nog, Wahlberg genoot nooit meer van dat soort succes tijdens zijn muziekcarrière. Natuurlijk is dat uiteindelijk gelukt, want het stelde Wahlberg in staat zich te concentreren op zijn nieuwe passie, acteren.

Bijna voorbij voordat het begon

Zoals iedereen die de entertainmentindustrie volgt al zal weten, blijken veel muzikanten die acteurs zijn geworden verschrikkelijk te zijn in hun nieuwe vak. Als gevolg hiervan, toen Mark Wahlberg besloot acteur te worden, zou het logisch zijn geweest als de meeste grote filmsterren het scherm niet met hem wilden delen. Het blijkt echter dat een Hollywood-megaster bijna de acteerplannen van Wahlberg torpedeerde om redenen die niets te maken hadden met zijn vorige muziekcarrière.

Nadat Mark Wahlberg een kleine rol kreeg in een vergeten film genaamd Renaissance Man, ging hij een bijrol spelen in het indiedrama The Basketball Diaries. Terwijl The Basketball Diaries gemengde recensies ontving, kreeg Wahlbergs optreden in de film genoeg lof om de Hollywood-toppers ervan te overtuigen hem serieus te nemen als acteur.

Het bleek dat Mark Wahlberg tegen The Hollywood Reporter zei dat Leonardo DiCaprio, de ster van The Basketball Diaries, er bijna voor zorgde dat zijn carrière niet van de grond kwam. "Leonardo had zoiets van, 'Over mijn dode verdomde lichaam. Marky Mark zal niet in deze verdomde film zijn.'" Van daaruit legde Wahlberg uit dat DiCaprio een persoonlijk probleem met hem had redenen. "Ik realiseerde het me niet eens, [maar] ik was een beetje een lul voor hem bij een liefdadigheidsbasketbalwedstrijd. Dus hij dacht: 'Deze fing a zal niet in deze film zitten.'"

Nadat Leonardo DiCaprio de casting van The Basketball Diaries van Mark Wahlberg probeerde te torpederen, was hij ervan overtuigd regels met de voormalige rapper te lezen. Hoewel de twee artiesten tijdens die ontmoeting hartelijk waren en ze zo goed samen waren dat Wahlberg werd gecast, waren hun problemen niet gemakkelijk te overwinnen. Toen Wahlberg in 2018 op UCLA sprak, legde hij uit dat hij en DiCaprio "echt moesten leren hoe ze elkaar moesten respecteren" en dat ze door dat proces "een band" ontwikkelden.

Nadat Mark Wahlbergs optreden van The Basketball Diaries hem liet opvallen, kreeg hij een rol in de bijna universeel geprezen film Boogie Nights. In een grappige wending onthulde Leonardo DiCaprio later dat hij Boogie Nights had afgewezen voordat Wahlberg zich aanmeldde en hij zo dol was op de film dat hij spijt heeft van die beslissing.

Aanbevolen: