Critici zeggen dat er één groot probleem is met de 'Twilight'-franchise

Inhoudsopgave:

Critici zeggen dat er één groot probleem is met de 'Twilight'-franchise
Critici zeggen dat er één groot probleem is met de 'Twilight'-franchise
Anonim

Glinsterende vampieren zijn niet voor iedereen. Maar naast klachten over de 'Twilight'-filmfranchise met allerlei vampirische onnauwkeurigheden, zeggen critici dat er ook een aantal andere problemen zijn die, nou ja, belangrijker zijn.

Dit is wat critici te zeggen hebben over waarom 'Twilight' in het algemeen problematisch is.

Ja, de film is slecht uitgevoerd

Voordat ze in de vlezigere problemen duiken, geven critici toe dat ja, de plot van 'Twilight' absoluut stinkt. Om nog maar te zwijgen, de techniek op de set liet te wensen over. Denk maar aan baby Renesmee… De cast had zeker een aantal specifieke gedachten over het werken met een animatronic baby.

En het punt is dat deze klacht nogal overkoepelend is van veel kijkers. Zelfs degenen die misschien echt genoten hebben van de boekenreeks, klaagden over het plot met meer gaten op film. Maar afgezien daarvan, waarom scheuren critici de filmfranchise echt uit elkaar?

Critici zeggen dat de films Jacob vies maken

Hoewel Jacob in een van de minachtende liefdesdriehoeken van de film zit, zeggen critici dat de boeken en films hem echt vies hebben gemaakt. Om te beginnen verliest hij het meisje van zijn dromen -- alleen om te eindigen met haar dochter (ja, ineenkrimpen).

Maar daarnaast heeft hij ook de hele film verguisd, terwijl de vampiers in werkelijkheid veel meer schade aanrichten. Het punt is dat Jacobs achtergrond het grootste probleem is, zegt een bepaalde criticus. Nou ja, en een rechtszaak.

Het beeld van indianen is ongevoelig

Een criticus wijst er specifiek op dat de cultuur van Jacobs familie, en de weerwolven in het algemeen, een groot probleem is voor de franchise.

Kortom, ze merken op: "Er is ook overal onverbiddelijk racisme tegen inheemse Amerikanen - om nog maar te zwijgen van hoe Meyer Quileute-legendes verbasterde en de Quileute-gemeenschap nooit een cent heeft betaald."

Nu ik erover nadenk, die criticus heeft een punt. Hoewel het een minder besproken probleem is met de franchise - vampiersprankeling is vaak het middelpunt van het gesprek - is het iets waar meer mensen over zouden moeten praten.

En in 'Twilight', de beginjaren van de filmfranchise, spande een groep zelfs om die reden (en meer) een rechtszaak aan tegen de films.

Eén rechtszaak lokaliseert de raciale ondertoon van 'Twilight'

In 2013 spande een groep (die op een gegeven moment 'Twilight' parodieerde met hun eigen productiebedrijf) een rechtszaak aan tegen de productiebedrijven van de films omdat ze "eendimensionale stereotypen over inheemse Amerikanen en inheemse cultuur produceerden door middel van de afbeelding van het personage Jacob Black als een 'nobele wilde', 'bloeddorstige krijger' en 'seksueel roofdier'.'"

Nu ik erover nadenk, de groep heeft een punt. Natuurlijk drongen ze ook terug tegen de films wegens 'perversie', waarbij de hele leeftijdskloof tussen Bella en Edward een probleem was. Die is een beetje grappig, aangezien Edward een vampier is.

Maar de groep zegt ook specifiek dat de relatie van het paar ook huiselijk geweld illustreerde -- en het enige dat nodig is, is een snelle doorloop van het complot om te beseffen dat dit waar is. Het blijkt dat er meer zijn dan alleen plotgaten in 'Twilight', en sommige fans die critici zijn geworden, zeggen dat ze het licht hebben gezien.

Aanbevolen: