Het moment dat Monica's personage bijna werd vernietigd op 'Friends

Inhoudsopgave:

Het moment dat Monica's personage bijna werd vernietigd op 'Friends
Het moment dat Monica's personage bijna werd vernietigd op 'Friends
Anonim

Het wordt algemeen beschouwd als de beste sitcom aller tijden. Ja, die verklaring kan discutabel zijn, hoewel we echt niet kunnen discussiëren over het succes van de show, samen met zijn enorme fanbase die vandaag nog steeds bestaat.

Met de nummers voor de HBO Friends: Reunion is het duidelijk dat de groep samen nog steeds een grote trekpleister is.

Net als elke andere show, was ' Friends ' niet zonder kritiek. Laten we eerlijk zijn, met tien seizoenen en 236 afleveringen in de boeken, zou het wat betreft verhaallijnen een beetje naar het zuiden gaan.

Via Reddit wordt er veel gepraat over het slechtste seizoen in de geschiedenis van de show. We zijn gewend aan het tegenovergestelde, we herbeleven momenten als "Ik stapte uit het vliegtuig", of "Jij was het altijd al, Rach."

Dit onderwerp is een ander beest. Fans lijken het ermee eens te zijn dat een bepaald moment als het ergste wordt bestempeld. Niet alleen was de scène ongemakkelijk om naar te kijken, maar het vernietigde ook bijna Monica's karakter, aangezien de scène in werkelijkheid anders was dan zij.

We zullen de scène in kwestie bekijken, samen met een diepere blik op de tijd van Courteney Cox in de show, die vol onzekerheid was.

Cox wees Rachel af voor Monica

Alleen omdat je een rol aangeboden krijgt, wil nog niet zeggen dat die rol iets voor jou is. Met dank aan Courteney Cox, die al vroeg op de hoogte was.

Ze zou auditie doen voor Rachel, maar uiteindelijk, zoals ze onthulde met Today, voelde Cox zich meer afgestemd op het personage van Monica.

"Om de een of andere reden dacht ik dat ik meer met Monica te maken had, wat misschien komt omdat ik dat doe," legde ze uit.

“Ik lijk erg op haar … ik ben niet zo schoon als Monica, maar ik ben netjes. En ik ben niet zo competitief, hoewel sommige mensen, mijn partner (muzikant) Johnny McDaid, zouden zeggen dat ik dat wel ben.”

Ze kreeg de rol, maar het bleek dat haar grootste verhaallijn in de show nooit was gepland en in feite alleen bedoeld was als een kortetermijnplot.

Chandler & Monica was nooit het langetermijnplan

Het samenbrengen van Monica en Chandler was een grote verandering in hun beide karakters. Volgens People begon het gebabbel om de twee naast elkaar te zetten al in seizoen 2. Hoewel het bedoeld was om los te zijn en niets ernstigs.

“Toen het tweede seizoen werd gepland, kwam een van de schrijvers met een idee: ‘Wat als we Chandler en Monica samen krijgen?”

"De gedachte was minder bedoeld als een permanente verschuiving in de ernst van de serie en meer als een leuke verhaallijn, goed voor een paar afleveringen voordat de status-quo weer op zijn plaats viel."

De reactie van het publiek was de echte game-changer, iedereen gonsde toen Monica onder de dekens vandaan kwam. Dit zorgde ervoor dat iedereen de informele affaire opnieuw in overweging nam.

"Toen Monica onder de lakens vandaan kwam, was er alleen maar een explosie van het publiek," zei hij. “Het was een combinatie van lachen/hijgen/huilen/gillen. Ze waren er gewoon door weggeblazen.

Organisch gezien werden ze een stel en groeiden ze samen in de show. Het bleek echter dat fans niet alles leuk vonden wat de twee naast elkaar deden. Een bepaalde scène wordt bestempeld als de ergste.

Chandlers geld uitgeven

Als ik terugkijk, was het een soort van ongewoon moment voor Monica. Op de vraag via Reddit welke 'Friends'-scène de slechtste is, wordt deze het meest gestemd.

In de scène bespreken Monica en Chandler de bruiloft. Zodra Monica erachter komt over het inkomen van Chandler, wordt ze erg oppervlakkig. In de ogen van veel fans was het moeilijk om naar te kijken en het kwetste Monica's persona.

De fans stemden in met hun gedachten over het toneel.

"De aflevering waarin Monica het heeft over het uitgeven van Chandlers geld aan een bruiloft. Ik vind het gewoon zo onhandig om te zien dat ze zo oppervlakkig is."

"Zoals wat voor soort persoon zou willen dat zijn verloofde zijn spaargeld aan hun bruiloft besteedt? Het is niet logisch voor Monica, die erg bezig zou zijn met plannen voor hun toekomst."

"Ja, dit is altijd moeilijk om naar te kijken. Als ik in de positie van Chandler was, zou ik woedend zijn."

"Het slaat nergens op, vooral niet voor Monica."

Zonder twijfel zou de scène in kwestie met wat meer aandacht kunnen zijn veranderd - vooral omdat het geen kenmerk van Monica's was.

We weten zeker dat ze haar schouders ophaalde van het toneel, maar achter de schermen kreeg ze wel te maken met bepaalde problemen.

Een van hen was het enige hoofdcastlid dat niet werd genomineerd voor een Emmy.

Cox deed pijn achter de schermen

Tijdens de tien jaar durende run werd 'Friends' genomineerd voor meer dan een paar Emmy Awards, 16 om precies te zijn. Het bleek dat vijf van de belangrijkste castleden in de prijzen waren gevallen, en Cox was de enige die nooit in aanmerking kwam.

Zoals ze samen met Howard Stern onthulde, was dat een harde realiteit die ze achter de schermen onder ogen moest zien.

"Het kwetste altijd mijn gevoelens," zei Cox. "Toen elk castlid werd genomineerd, behalve ik, kwetste het zeker mijn gevoelens. Ik was blij voor iedereen, en toen was het eindelijk zo van, 'Oh, ik ben de enige?' Het deed pijn."

"Ik wilde dat mijn leeftijdsgenoten mij respecteerden en ik weet dat de Golden Globes niet noodzakelijkerwijs je leeftijdsgenoten zijn, maar het is zoiets van, 'Ah!' Het kostte een beetje van de angel."

Met dank aan Cox, ze kreeg eindelijk haar speciale moment na seizoen 1 van ' Cougar Town ' bij de Golden Globes.

"Het enige dat me een goed gevoel gaf - omdat ze allemaal hebben gewonnen en zoveel onderscheidingen hebben gekregen - ik werd het eerste jaar [uit] genomineerd voor 'Cougar Town' - een Golden Globe. En Ik wil zeggen: 'Oh, wat maakt het uit?' Het betekende alles voor me."

Ondanks de ups en downs van de show, zijn we het er allemaal over eens, Monica's erfenis is niets anders dan positief.

We kunnen ons niemand anders in de rol voorstellen.

Aanbevolen: