Dit geliefde Pretty Little Liars-personage werd bijna vermoord in seizoen één

Inhoudsopgave:

Dit geliefde Pretty Little Liars-personage werd bijna vermoord in seizoen één
Dit geliefde Pretty Little Liars-personage werd bijna vermoord in seizoen één
Anonim

Het tienerdrama Pretty Little Liars is absoluut een van de meest succesvolle tienershows van de jaren 2010. Fans over de hele wereld konden geen genoeg krijgen van Spencer Hastings, Hanna Marin, Aria Montgomery en Emily Fields - en al hun streken. Pretty Little Liars liep zeven jaar voordat het eindigde in 2017.

Vandaag bekijken we een personage dat in seizoen één zou sterven, maar uiteindelijk alle zeven seizoenen in de show bleef. Blijf scrollen om erachter te komen wie showrunner I. Marlene King besloot in leven te houden!

Pretty Little Liars was gebaseerd op romans van Sara Shepard

Het tienerdrama had het allemaal: mysterie, thriller, actie, veel liefdesdriehoeken en veel iconische mode. Het is zeker niet verwonderlijk dat de show na de première in juni 2010 zeven succesvolle seizoenen duurde. Fans waren altijd ongelooflijk loyaal aan de show, en het resulteerde in twee spin-offs - Ravenswood en Pretty Little Liars: The Perfectionists, maar geen van de twee had veel succes omdat ze na slechts één seizoen werden geannuleerd. Op 28 juli 2022 gaat de spin-off Pretty Little Liars: Original Sin in première op HBO Max, en fans hopen dat deze meer succes zal hebben.

De romanreeks Pretty Little Liars bestaat uit 16 boeken en 2 begeleidende romans geschreven door Sara Shepard, en de eerste werd uitgebracht in oktober 2006. Tegen de tijd dat de Freeform-show in première ging in 2010, had Shepard 8 boeken gepubliceerd in de series. In een interview met Entertainment Weekly onthulde Shepard hoe ze zich voelde over de show die niet bij de boeken paste."Het is alsof de boeken en de show in hetzelfde universum bestaan, maar gewoon parallelle werelden zijn. Ze vullen elkaar heel goed aan - je kunt de boeken lezen om extra verhalen over Hanna, Emily, Spencer en Aria te krijgen, of vice versa," zei de auteur. "Ik vond het geweldig om naar de show te kijken en Rosewood tot leven te zien komen. En het was geweldig om te zien hoe fans de personages hebben omarmd. Ik weet niet hoeveel Twitter/Instagram-handles ik ben tegengekomen die zijn vernoemd naar 'DiLaurentis' of 'Pretty Little' iets."

Op de vraag hoeveel ze bij de show betrokken was, gaf Shepard toe dat ze niet te veel meedeed. "Daar ben ik mee bezig geweest en met een aantal andere boeken en projecten, dus ik heb het vrijwel in bekwame handen gegeven en ze hun ding laten doen. Ze hebben echter zeer respectvol voor de wereld geweest. En ik ken de meeste medewerkers heeft alle boeken gelezen - en dat zijn veel boeken, "zei de auteur.

Dit personage zou in seizoen één sterven

Toen Keegan Allen werd gecast als Toby Cavanaugh in Pretty Little Liars, verwachtten velen na seizoen één afscheid van hem te nemen. De reden hierachter is dat Toby in de boeken vrij vroeg sterft. In de boeken vermoedt Emily dat Toby schuldig is aan "A", en de druk ervan leidt ertoe dat Toby zichzelf van het leven berooft door een overdosis drugs. Volgens Cheat Sheet zou Toby Cavanaugh oorspronkelijk sterven in de zesde aflevering van de show, wat beter zou passen bij de boeken. Dat gebeurde echter niet.

Keegan Allen speelde uiteindelijk het terugkerende personage dat de hele Freeform-show dacht, omdat hij absoluut een favoriet bij de fans werd. De showrunners besloten Toby in de buurt te houden en gedurende de zeven seizoenen werd hij een centraal personage in de verhaallijn.

Tijdens een podcast-interview met Michael Rosenbaum opende Keegan Allen wat zijn karakter moest zijn. "Fans stuurden in wezen de shows, bogen, karakterprogressie", zei de acteur."Het was de bedoeling dat ik in zes afleveringen zou zijn. Mijn personage sterft in de boekenreeks, maar fans in die tijd hadden sociale media je op de hoogte gebracht, begonnen er vuur onder te krijgen, en fans eisten dat ze niet zouden doden Tobias Cavanaugh, dat was mijn karakter. Ze zeggen gewoon: 'Dood hem niet.'"

Zoals eerder vermeld, volgde I. Marlene King's televisiebewerking van de Pretty Little Liars-boekenreeks door Sarah Shepard de originele verhaallijn niet nauwkeurig. "Ze trouwden op een bepaalde manier met de twee en scheidden toen op andere manieren, en een van de scheidingsfactoren was dat mijn karakter leefde en een zeer sterke relatie had met een van de hoofdpersonen, dat was gewoon mooi", zei Keegan over de show's beslissing om het verhaal te veranderen.

Nadat hij zijn laatste scène in de show had afgerond, ging Keegan Allen naar Instagram om zijn liefde op het scherm, Troian Bellisario, te bedanken die Spencer Hastings speelde. "Ik hou absoluut van je Troian Bellisario", schreef Allen bij de Instagram-post."En terwijl onze personages wegdrijven in de ruimte en weg van onze controle, blijf ik dankbaar dat ik hun bestaan met jou daar kon bewonen om me te aarden en te beschermen. Ik zal deze subtiele momenten en snelle, korte glimpen van jou missen en dit hele surrealistische ervaring."

Aanbevolen: