Een muiterij heeft James Cameron's klassieker 'Aliens' bijna vernietigd

Inhoudsopgave:

Een muiterij heeft James Cameron's klassieker 'Aliens' bijna vernietigd
Een muiterij heeft James Cameron's klassieker 'Aliens' bijna vernietigd
Anonim

Als een van de grootste filmmakers aller tijden heeft James Cameron een onuitwisbare stempel gedrukt op de filmindustrie. De man heeft met iedereen onder de zon gewerkt en hij heeft legioenen filmmakers geïnspireerd. Zijn grootste hits hebben het filmmaken veranderd en op dit moment heeft hij niets meer te bereiken en kan hij gewoon van zijn fortuin genieten.

In de jaren 80 maakte Cameron naam en een film die hem hielp een ster te worden, was Aliens. Blijkbaar veroorzaakte het maken van die film een vloedgolf van problemen voor Cameron.

Laten we eens kijken hoe slecht het ging op de set van Aliens.

James Cameron is een filmlegende

Als we kijken naar de grootste en beste regisseurs in de filmgeschiedenis, v alt de naam van James Cameron meteen op. De veelgeprezen filmmaker begon zijn tijd met regisseren in de jaren tachtig en van daaruit zou hij een erfenis aan elkaar naaien die in de nabije toekomst zal blijven voortleven.

Cameron is de man achter hits als The Terminator, The Abyss, True Lies, Titanic en Avatar, de meest winstgevende film aller tijden. Simpel gezegd, de man weet een geweldige film te maken die waanzinnig veel geld oplevert aan de kassa.

Een van de eerste hits van Cameron was een kleine film genaamd Aliens, die in 1986 werd uitgebracht. Dit project betekende een grote verandering voor Cameron, en hij had geen idee wat er op de set zou gebeuren tijdens de controversiële opname.

'Aliens' was een enorme hit

Aliens markeerde de vervolgfilm op Alien, een Ridley Scott-project dat in een mum van tijd een klassieker werd. In plaats van dat Scott het vervolg regisseerde, stapte de jonge James Cameron op de plaat, en dit werd een enorme uitdaging voor de jonge filmmaker.

James had zeker ervaring, maar niets leek op waar hij mee te maken had bij Pinewood Studios. In haar boek sprak Rebeca Keegan over de grote verschillen tussen Pinewood en het werk dat Cameron eerder had gedaan.

Cameron zelf zou zeggen: Gale en ik waren geschokt om te werken met mensen die gewoon niets konden schelen over de film waaraan ze werkten. De Pinewood-crew was lui, brutaal en arrogant. Er waren een paar felle lichten onder de jongere mensen van de kunstafdeling, maar voor het grootste deel verachtten wij hen en zij ons.”

Ja, het is veilig om te zeggen dat de dingen niet soepel verliepen op de set, maar totdat deze details achter de schermen werden onthuld, hadden de meeste mensen geen idee hoe erg het er eigenlijk aan toe ging op de set van Aliens in de jaren 80.

De muiterij op de set

Er waren helaas een aantal dingen die problemen veroorzaakten op de set. Camerons gebrek aan ervaring, culturele verschillen en zelfs wrijving tussen Cameron en zijn assistent-directeur, Derek Cracknell, waren allemaal twistpunten.

Bill Paxton ging in op de culturele verschillen en zei: Jim was als een tornado die Pinewood Studios trof. lunch, ze zijn klaar om om 5 uur te vertrekken.”

Daar hield het niet op, want Cameron werd gehaat door velen op de set die hem niet begrepen.

Cameron's producer en ex-vrouw, Gale Hurd, zei: "Er was veel wrok en echt heel weinig begrip van wat Jim probeerde te bereiken. Op dat moment was er een gevoel dat je niet bij de top van je beroep door talent, je komt er door je contributie te betalen en je tijd te besteden."

No shoot loopt helemaal soepel, maar het ging hier uitzonderlijk slecht. Vooral de problemen tussen Cameron en Cracknell waren erg, waarbij Cracknell de jonge Cameron ondermijnde tijdens de shoot.

Uiteindelijk werd het zo erg dat de crew van Pinewood Studios besloot helemaal te stoppen met werken. De dingen ontploften in het gezicht van de jonge regisseur, maar nadat hij zijn pleidooi had gehouden en de crew had laten weten dat ze zouden worden vervangen, verliep alles precies soepel genoeg om de film te maken.

In zijn laatste toespraak tot de bemanning zei Cameron: Dit is een lange en moeilijke shoot geweest, vol met veel problemen. Maar het enige dat me op de been hield, ondanks alles, was de zekerheid dat een dag dat ik de poort van Pinewood zou uitrijden en nooit meer terug zou komen, en dat jullie spijtige klootzakken nog steeds hier zouden zijn.'

Aliens is een echte klassieker die de geschiedenis is ingegaan, maar de enorme problemen die zich op de set voordeden, maakten de ervaring onaangenaam voor schijnbaar alle betrokkenen.

Aanbevolen: