Dit is wat Emily Blunt zei over het werken met Disney

Inhoudsopgave:

Dit is wat Emily Blunt zei over het werken met Disney
Dit is wat Emily Blunt zei over het werken met Disney
Anonim

Na vertraging vanwege de pandemie, kan Disney eindelijk Jungle Cruise uitbrengen, de nieuwste live-actiefilm met Emily Blunt en Dwayne Johnson in de hoofdrollen. Gebaseerd op een populaire attractie in het attractiepark Magic Kingdom Park en Disneyland, ziet de film hoe hun personages zoeken naar een oude boom die bekend staat om zijn helende krachten.

Vanaf het begin heeft Blunt gezegd dat ze het leuk vond om deze avonturenfilm te maken. Tegelijkertijd is de ervaren actrice ook openhartig geweest over haar ervaring in het werken met Disney zelf.

Dit is niet de eerste keer dat ze met hen heeft gewerkt

Jaren nadat ze lof kreeg voor haar optreden in The Devil Wears Prada, werkte Blunt samen met Disney aan de fantasiefilm Into the Woods uit 2014. Rond deze tijd was Blunt niet zeker of ze een musical zou doen, maar uiteindelijk besloot ze dat de kans te mooi was om te laten liggen. "Ik was erg terughoudend om auditie te doen, maar ik voelde me deze keer aangemoedigd door [regisseur] Rob Marshall", herinnert Blunt zich tijdens een gesprek met Deadline. “Ook waren er allerlei verleidingen gaande met Into the Woods, zoals het opnieuw werken met (Devil Wears Prada costar) Meryl Streep.”

Meer recentelijk speelde Blunt ook in het vervolg van 2018 Mary Poppins Returns, waarin de actrice herenigd wordt met Marshall terwijl ze zelf de iconische rol van Mary Poppins op zich neemt. Het was een project dat haar vanaf het begin een beetje bang maakte. “Toen Rob Marshall me belde, voelde ik me tegelijkertijd opgewonden en bevroren van angst. Niemand is Julie Andrews, dus ik weet zoveel', vertelde de actrice aan Pop Sugar. 'Het zijn een paar grote schoenen om te vullen. Toen ik zei dat ik het aannam, zei mijn vriend tegen me: 'Wauw. Je hebt ballen van staal.' Ik had zoiets van: 'Zeg dat niet! Het maakt het enger.’”

Misschien, buiten het medeweten van Blunt, had Marshall altijd aan haar gedacht voor de iconische rol. "Emily, ik had al meteen aan gedacht omdat er niemand anders voor mij was", legde hij uit in een ander Deadline-interview. “Je moet de façade hebben van de achtersteven, echte oppas, maar daaronder moet die humor en die excentriciteit en de warmte zijn. Ze heeft dat allemaal, en ze zingt! En ze danst. Het was zowat alles.”

Met een cast die ook Lin-Manuel Miranda, Emily Mortimer, Dick Van Dyke, Colin Firth, Angela Lansbury en natuurlijk Meryl Streep omvatte, was de Disney-film een behoorlijke hit. Schattingen geven aan dat het meer dan $ 340 miljoen binnenhaalde aan de kassa tegen een gerapporteerd productiebudget van $ 130 miljoen. En omdat Mary Poppins Returns een behoorlijk succes was, was het logisch dat Blunt ermee instemde om in de nabije toekomst nog een Disney-film te maken.

Dit is wat ze zei over haar Disney-ervaring

Blunt voegde zich in wezen bij de cast van Jungle Cruise, slechts enkele maanden nadat Johnson, een van de producenten van de film, aankondigde dat hij Jaume Collet-Serra had gekozen om de film te regisseren. Van de casting van Blunt onthulde Johnson dat de actrice " altijd mijn nummer één keuze was" sinds hij het script las.

Wat Blunt betreft, ze heeft altijd waardering gehad voor Disney-films die opgroeiden. "Ik denk dat Disney-films dat soort films zijn die in je nostalgie worden gezaaid", merkte de actrice op tijdens een interview op de set van Jungle Cruise, aldus Collider. “Zeker als kind heb ik zulke blijvende herinneringen aan Disney-films. Dat waren de films waar ik opgroeide naar te kijken…”

Ondertussen is Blunt achter de schermen ook tot de ontdekking gekomen dat het werken met Disney ook een behoorlijk "spannende" ervaring is. “Ik zal zeggen dat het proces van werken met Disney zo spannend is. Daar hadden we het laatst over, omdat het een studio is die het gewoon zo goed doet, en ze winnen', legde ze uit."Ze hebben zo'n vertrouwen in wat ze doen."

Misschien vindt Blunt het vooral leuk dat Disney acteurs aanmoedigt om hun eigen kijk op het personage te geven, zelfs als het om iconische personages gaat. “Ze maken zulke collaboratieve, opwindende projecten mogelijk die buiten de gebaande paden denken, die nieuwe ruimte voor zichzelf creëren. Ze zijn niet afgeleid van andere films'', aldus de actrice. "Ik denk dat ik dat in Mary Poppins heb gevonden, dat hoewel we eer bewijzen aan het origineel, het heel erg het volgende hoofdstuk is." Tegelijkertijd houdt Blunt van de sfeer die Disney creëert. “Mensen willen hier zijn. Het is gewoon heel mooi.”

Op dit moment is het onduidelijk of Blunt nog een Disney-project in de maak heeft. Dat gezegd hebbende, hebben fans hun wens uitgesproken dat de actrice zich bij het Marvel Cinematic Universe (MCU) van Disney zou voegen. Hoewel het onduidelijk blijft of dit ooit zal gebeuren, kunnen fans uitkijken naar het weer zien van Blunt en Johnson in de aankomende Netflix-film Ball and Chain. In een verklaring zei Johnson: "Ik ben ook verheugd om niet alleen te herenigen met mijn goede vriendin Emily Blunt voor de camera, maar ook om samen te werken als productiepartners…"

Aanbevolen: