Prins Harry & Meghan Markle koos bijna deze naam voor hun zoon

Prins Harry & Meghan Markle koos bijna deze naam voor hun zoon
Prins Harry & Meghan Markle koos bijna deze naam voor hun zoon
Anonim

Het is moeilijk je de zoon van prins Harry en Meghan Markle voor te stellen met een andere naam dan Archie, maar het paar werd blijkbaar verscheurd tussen twee voornamen voor zijn geboorte.

Meghan en Harry waren dit weekend in Den Haag om de Invictus Games te vieren. Tijdens het lezen van een kinderboek zou Meghan zich openstellen voor een medemoeder wiens zoon de andere naam had die het koninklijk paar overwoog.

Sherry McBain, 42, zegt dat de Suits-actrice een gesprek begon met haar vrouw toen ze zich realiseerde dat de naam van hun zoon Harrison was.

"Ze was als 'Harrison, dat is Archie's middelste naam', en Mandy was als 'Ja, ik weet het'", vertelde McBain aan PA News Agency, meldt PEOPLE Magazine. "Ze waren gewoon aan het kletsen omdat Harry en Meghan niet konden kiezen tussen Archie en Harrison voor de voornaam."

Meghan is bevallen van Archie in Mary 2019. De volledige naam van de 2-jarige is Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Hij is het 8e kleinkind van koningin Elizabeth en de 7e in de lijn van de Britse koninklijke troon.

Volgens Nameberry is Archie een naam van Duitse afkomst die 'echt dapper' betekent. Harrison is een even passende naam, die vertaald wordt als 'zoon van Harry'.

Harry en Meghan noemden later hun liefdadigheidsorganisatie Archewell naar hun zoon. In een verklaring aan The Telegraph deelde het stel waarom ze zich aangetrokken voelden tot de naam.

Harry en Meghan verwelkomden hun tweede kind, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, in juni 2021. Net als hun eerstgeborene kozen ze een naam met een sentimentele betekenis.

De voornaam van hun dochter is een knipoog naar haar overgrootmoeder, koningin Elizabeth, wiens familienaam Lilibet is, vertelde een woordvoerder van Sussex aan Buzzfeed. Evenzo is haar middelste naam een duidelijke knipoog naar Harry's moeder, prinses Diana van Wales, die in 1997 stierf bij een auto-ongeluk.

Het paar bevestigde Meghan's zwangerschap met Lili op Valentijnsdag, wat weer een subtiel eerbetoon was aan de overleden prinses. Het nieuws dat prins Charles en prinses Diana een tweede kind verwachtten (dat zou opgroeien tot prins Harry) kwam in de kiosken op Valentijnsdag in 1984, dus de timing van Meghans zwangerschapsaankondiging was passend.

Ondanks dat ze publieke figuren zijn, kiezen Harry en Meghan er grotendeels voor om hun kinderen buiten de schijnwerpers op te voeden. Er zijn maar heel weinig foto's gepubliceerd van hun kinderen, aan wie ze ook geen koninklijke titels wilden geven.

Aanbevolen: