Hoe een muziekvideo 'Degrassi: The Next Generation' redde van annulering

Inhoudsopgave:

Hoe een muziekvideo 'Degrassi: The Next Generation' redde van annulering
Hoe een muziekvideo 'Degrassi: The Next Generation' redde van annulering
Anonim

Degrassi: The Next Generation kreeg te maken met bepaalde annuleringen en een algemeen gebrek aan populariteit. Gelukkig voor de makers en sterren van de show, werd hun serie gered door iets dat schijnbaar zo onbeduidend was. En toch, de waarheid is dat een muziekvideo de creativiteit van de show nieuw leven inblies, het publiek trok en de show levend hield.

Degrassi was op het hakblok

Volgens een interview met Insider bereikte Degrassi een belangrijk keerpunt in 2010. Tegen die tijd was het 30 jaar in de lucht. Kit Hood en Linda Schuyler creëerden The Kids of Degrassi Street in 1979 en in de jaren tachtig en negentig veranderde de show in Degrassi Junior High en Degrassi High. Toen, in 2001, werkte Linda samen met Yan Moore, Brendan Yorke en Stephen Stohn om "Degrassi: The Next Generation" te creëren, gemakkelijk de meest herkenbare van alle spin-offs van de serie.

Maar het Canadese CTV-netwerk was niet enthousiast over het voortzetten van de show nadat het negende seizoen was uitgezonden. Hoewel ze het eigendom van Degrassi en de serie zelf nog steeds leuk vonden, dachten ze gewoon niet dat het poten had om vooruit te komen. Rond dezelfde tijd ontwikkelde uitvoerend producent Stephen Stohn een andere serie met TeenNick. Maar toen hij het nieuws hoorde dat CTV niet langer door wilde gaan met een show die ze negen jaar lang steunden, gooide hij in plaats daarvan TeenNick het volgende seizoen van Degrassi. Met enkele wijzigingen in het uitzendschema besloot TeenNick om verder te gaan met de show, omdat ze dachten dat het in feite blijvende kracht had.

Dus, hoewel CTV Degrassi: The Next Generation officieel had geannuleerd, werden ze maar een paar uur geannuleerd voordat TeenNick ermee instemde ermee door te gaan en 4 nieuwe afleveringen per week uit te zenden.

Het feit dat de show bijna volledig werd geannuleerd, werd tot een paar jaar later voor de pers en zelfs de cast van de show weggehouden. De interne spanningen van de netwerkswitch waren echter voelbaar.

Dit komt omdat ze minder geld hadden om mee te werken. In feite werden ze gedwongen om het budget van elke aflevering te verlagen van $ 800.000 naar $ 550.000.

"Linda en ik gingen naar alle verschillende afdelingen, of het nu ging om geluid of make-up of wat dan ook, en we zeiden tegen hen: 'Weet je dat er een gezegde is dat je iets snel zou kunnen hebben of je zou het kunnen hebben minder duur of je zou het van hoge kwaliteit kunnen hebben - kies er twee", vertelde Stephen Stohn aan Insider.

Vanwege TeenNick's vraag naar vier afleveringen per week, werkte het schrijfteam 24/7 aan de scripts. Maar de producers hadden nog een ander probleem om mee om te gaan… hoe zouden ze mensen zover krijgen dat ze op het nieuwe netwerk kijken…

Daar kwam de muziekvideo binnen…

De muziekvideo die Degrassi heeft gered

Omdat TeenNick Degrassi: The Next Generation in de VS had uitgezonden, zelfs toen het werd geproduceerd door het Canadese CTV-netwerk, was er al een besef van hoe het merk kon worden gepromoot. Maar omdat de serie uitgeput aanvoelde, was er behoefte aan een opknapbeurt in de promotie. Daarom gingen ze naar de producenten met het idee om een muziekvideo te maken als een cross-promotie-apparaat.

Natuurlijk is de muziekvideo die Degrassi heeft gered, verre van de enige beroemde muziekvideo die wordt geassocieerd met de populaire Canadese tv-show. Drake's Degrassi-reünievideo is gemakkelijk de meest bekende. Drake is tenslotte een van de grootste sterren die uit de show komt en iedereen houdt van een Degrassi-reünie. Maar "Shark in the Water" van VV Brown is verreweg de belangrijkste.

De montage-muziekvideo met carnavalsthema bevatte de hele hoofdcast als hun personages en was een van de meest uitgebreide promotiecampagnetools die de serie ooit heeft gebruikt. Tegelijkertijd was het gunstig voor VV Brown, omdat ze een andere versie van de muziekvideo opnieuw bewerkten die gericht was op het promoten van haar en niet alleen op het tiende seizoen van Degrassi.

"We hebben ons schema geopend zodat we de cast beschikbaar konden stellen", zei Linda Schuyler. "Ze kwamen naar de stad, huurden een aparte crew in om de opnames te maken en in twee dagen kwamen ze met dit briljante concept."

"Iedereen heeft het er altijd over dat Degrassi deze school is waar alles misgaat. Zoals elk probleem dat je je kunt voorstellen, hebben deze personages ermee te maken, dus om dat gelijk te stellen aan een circus is zo'n perfecte correlatie", Annie Clark, die speelde Fiona, zei. "Ik heb het gevoel dat het zo perfect past om de verschillende problemen van al deze mensen te beschrijven."

De makers van Degrassi waren ook erg blij met de nummerkeuze, aangezien VV Brown's "Shark in the Water" angstaanjagend en uiterst flexibel klonk voor elke emotie die de makers met elk personage wilden associëren. De schrijvers verwerkten zelfs een aantal verhaalideeën die ze voor elk personage hadden in hun garderobe en/of activiteiten in de muziekvideo.

Om deze reden werden fans er gek van toen ze moesten raden wat er zou komen voor hun favoriete personages.

In tegenstelling tot een trailer, verklapte de promotionele muziekvideo niet wat er in het komende seizoen zou komen… in plaats daarvan plaagde het gewoon de mogelijkheden. En sommige van de verhaalelementen die in de muziekvideo werden aangekondigd, zijn zelfs in het tiende seizoen terechtgekomen, zoals Fiona's gewelddadige relatie of de school die op slot gaat bij de dans met Vegas-thema.

Aan het eind van de dag was de muziekvideo enorm behulpzaam bij het opnieuw lanceren van de show op een nieuw netwerk en het aantrekken van zowel nieuwkomers als degenen die de show vóór het tiende seizoen hadden verlaten.

Volgens Insider bereikte de Degrassi-muziekvideo de voorpagina van de website van Perez Hilton, won elk van de belangrijkste castleden tienduizenden extra Twitter-volgers en lanceerde het kleine Canadese tienerdrama in een handvol meer ongelooflijk succesvolle seizoenen op een Amerikaans netwerk.

Dus, ja… een muziekvideo heeft Degrassi opgeslagen.

Aanbevolen: