Matt Damon gaat in op de beweringen van Amanda Knox dat de film 'Stillwater' van haar leven profiteert

Matt Damon gaat in op de beweringen van Amanda Knox dat de film 'Stillwater' van haar leven profiteert
Matt Damon gaat in op de beweringen van Amanda Knox dat de film 'Stillwater' van haar leven profiteert
Anonim

Eerder deze week riep Amanda Knox Matt Damon en zijn nieuwe film Stillwater op Twitter uit voor het opnieuw vertellen van haar levensverhaal en het profiteren van haar onterechte veroordeling.

In de film speelt Damon een vader uit het Midwesten die probeert een vrouwelijke studente (gespeeld door Abigail Breslin) uit een Europese gevangenis te krijgen nadat hij is veroordeeld voor moord.

In 2007 werden Knox en haar vriend door een Italiaanse rechtbank veroordeeld voor de moord op haar uitwisselingsstudente, Meredith Kercher. Ze werden later vrijgesproken door het Italiaanse Hooggerechtshof van Cassatie, na vier jaar in de gevangenis te hebben doorgebracht.

Hoewel de 50-jarige acteur toegeeft dat de film is geïnspireerd op de zaak van Knox, stelt hij dat Stillwater zich verdiept in een ander 'menselijk verhaal'.

In een Twitter-thread berispte de jonge vrouw de regisseur en Damon voor hun deelname aan een film die "losjes gebaseerd" is op haar veel gepubliceerde rechtszaak.

Ze belde ook de regisseur van de film, Tom McCarthy, omdat hij nooit contact met haar had opgenomen tijdens de productie van Stillwater en het scenario, en zei:

"Directeur Tom McCarthy vertelt Vanity Fair: 'hij kon het niet helpen om zich voor te stellen hoe het zou voelen om in de schoenen van Knox te staan.'", schreef ze. "Maar dat inspireerde hem niet om me te vragen hoe het voelde om in mijn schoenen te staan."

De journalist nodigde McCarthy en Damon uit om op haar podcast Labyrinths te verschijnen om over de kwestie te praten en een uitgebreide discussie te voeren over "identiteit en publieke perceptie, en wie een naam, gezicht, en verhaal dat tot de publieke verbeelding is gekomen."

Damon lijkt het echter niet eens te zijn met de beweringen van Knox. In een telefoongesprek met Toronto Sun verdedigde de met een Oscar bekroonde acteur de creatieve richting van de nieuwe film en voerde aan dat Stillwater niet volledig gebaseerd is op de zaak van Knox.

“Ik denk dat Tom de Knox-zaak als een startpunt zag”, vertelde hij aan de outlet. "Maar hij was geïnteresseerd in wat er jaren later gebeurde."

"Als de camera's zijn verdwenen en de sensatiezucht is weggeëbd", vervolgde hij. “Wat gebeurt er met de familie? Wat als de vader gewoon een man uit Oklahoma was? Hoe zou het leven van deze mensen eruitzien? … Ik wil niet dat iemand gaat denken dat het iets over Amanda Knox is.”

Op dit moment heeft Knox niet gereageerd op Damons verklaring over de film.

Stillwater draait nu in de bioscoop.

Aanbevolen: