Fantheorie: Danny Phantom was een transpersonage Hier is wat bewijs

Inhoudsopgave:

Fantheorie: Danny Phantom was een transpersonage Hier is wat bewijs
Fantheorie: Danny Phantom was een transpersonage Hier is wat bewijs
Anonim

In de afgelopen jaren zijn grote tv-shows zoals Pose en Orange Is The New Black begonnen transgender-personages en -verhalen naar de voorgrond van de popcultuur te brengen. Maar in het niet zo verre verleden was het de verantwoordelijkheid van de fans om hun eigen trans-iconen te identificeren en te creëren op basis van complexe, gedetailleerde theorieën. Dat is het geval met Danny Phantom, de titulaire hoofdrolspeler van de populaire Nickelodeon-animatieserie die liep van 2004-2007. Zou dit geliefde personage een geheime transgeschiedenis kunnen hebben die fans hebben ontdekt?

Afbeelding
Afbeelding

De dubbele betekenis van transformatie

In "Danny Phantom" is Danny een tiener die, na een ongeluk in het laboratorium van zijn ouders, een halfspook wordt. Hij heeft het vermogen om op elk moment van een normale menselijke jongen in een geest te veranderen, in welke staat hij andere kwaadaardige of ondeugende geesten bestrijdt. Maar hij houdt deze dubbele identiteit voor iedereen geheim, behalve voor zijn zus en zijn twee beste vrienden.

Een van de meest voor de hand liggende tekenen die veel fans identificeren als bewijs van Danny's trans-identiteit is het fysieke verschil tussen zijn menselijke en spooklichamen. De gewone Danny heeft een meer vrouwelijke lichaamsbouw, met smalle schouders en brede heupen, terwijl zijn spookvorm ineens een veel mannelijker figuur heeft met brede schouders en een smalle taille. Velen speculeren dat dit representatief is voor hoe zijn geest/mannelijke vorm, hoewel verborgen, zijn ideale vorm is, aangezien dit is waar hij zijn krachten verkrijgt en zich het meest zelfverzekerd voelt.

Afbeelding
Afbeelding

Een fan genaamd Mallika S. wees op Mashable: "Elk personage dat een magische transformatie heeft, is de trans-cultuur omdat de dualiteit van 'normale'/'magische' zelven staat voor in de kast zitten. er is een 'magische' versie van jou die ongelooflijk krachtig is en ook 'wie je werkelijk bent', maar je moet het geheim houden voor je familie? Dat is Trans Baby."

Wat een fan-essay te zeggen had

Het lijkt erop dat de geruchten dat Danny trans zou zijn op zijn minst werden verspreid, zo niet helemaal begonnen, door één online essay met meer dan 33.000 views. Wattpad-bijdrager Polyplants schreef een gedetailleerd stuk met de titel "Danny Fenton is transgender" waarin alle mogelijke momenten uit de show werden onderzocht die op Danny's identiteit hadden kunnen wijzen - en dat waren er veel. Ze hebben meerdere citaten, screenshots, plotlijnen en cruciale momenten afgebroken die niet optellen voor een cis-personage om hun gedetailleerde theorie te creëren.

In een voorbeeld wijst Polyplants op een aflevering waarin de personages bij een zwembad zijn en Danny de enige zichtbaar mannelijke figuur is die een shirt aan heeft. Ze beweren dat dit inspeelt op Danny's angst om zijn borstkas te onthullen omdat hij geen standaard mannelijk lichaam heeft.

Afbeelding
Afbeelding

Een ander belangrijk fysiek bewijs komt voor in een aflevering waarin de schurk Danny kloont om tegen zichzelf te vechten, maar zijn kloon is een vrouw. Dit is een belangrijke indicator dat Danny's biologische samenstelling nog steeds grotendeels vrouwelijk is.

Afbeelding
Afbeelding

Het Verdict

In ieder geval, zoals het internet ons heeft laten zien, zullen fans blijven komen met hun eigen theorieën over hun favoriete tv- en filmpersonages - en of ze nu publiekelijk worden ontkracht of niet, sommigen van hen krijgen uiteindelijk zoveel grip dat ze onderdeel worden van de canon. Trans Danny is zeker geen uitzondering.

Aanbevolen: