Na 'The Office': Botsen Steve Carell en Ricky Gervais als de fans?

Inhoudsopgave:

Na 'The Office': Botsen Steve Carell en Ricky Gervais als de fans?
Na 'The Office': Botsen Steve Carell en Ricky Gervais als de fans?
Anonim

Zoals velen weten, was de beroemde NBC-komedie The Office met negen seizoenen geen origineel idee. Het was eigenlijk gebaseerd op een Britse serie met dezelfde naam die voor het eerst werd uitgezonden in 2001 en 14 afleveringen duurde. Hoewel de Britse serie lang niet zo lang duurde als de Amerikaanse, is hij nog steeds geliefd bij een groot aantal fans en werd hij alom geprezen toen hij voor het eerst werd uitgezonden.

Er waren tien verschillende spin-offs van de show in landen over de hele wereld, maar vanwege het universele succes en cultachtige aanhang, is het alleen de Amerikaanse versie die opkwam als een echte concurrent van het origineel (hoewel de Duitse versie was eigenlijk ook heel populair in eigen land).

De twee shows waren gebaseerd op hetzelfde idee en dezelfde personages en hadden veel overeenkomsten, vooral in het eerste seizoen van de Amerikaanse show, maar er zijn veel duidelijke verschillen tussen de twee. Die verschillen variëren van kleine veranderingen in namen en achtergronden van personages tot grote veranderingen in thema: de Britse versie van The Office, die korter is, gaat meer over hoe somber en hopeloos het leven van een gemiddelde kantoormedewerker met gemiddelde problemen kan zijn - een hopeloze liefde driehoek, onaangename baas, vervelende collega's, saaie baan, algemene eentonigheid, enz.

Ondertussen, omdat het langer duurde, was de Amerikaanse versie in staat om die ideeën over te nemen en ze op hun kop te zetten: we kunnen personages zien groeien, ontwikkelen, veranderen en zien hoe ze leren om van hun leven te houden, elk andere, en dat saaie, niet zo eentonige werk. Zelfs Michael Scott, de Amerikaanse dubbelganger van de Brit David Brent, krijgt een hart onder de riem en wordt langzaamaan een van de meest sympathieke personages in de serie.

Het is geen geheim dat fans van de Amerikaanse en Britse versie niet met elkaar overweg kunnen omdat ze over zowat alles lijken te botsen, of het nu de Amerikanen zijn die zeggen dat de Britse versie te deprimerend was, of de Britten die de Amerikaanse versie zeggen te veel veranderd en het oorspronkelijke punt verzacht, waardoor de boodschap van de show effectief werd verpest.

Te midden van al die voortdurende onenigheid, moet je je afvragen: wat vinden de sterren van de show? Dit geldt in het bijzonder voor Ricky Gervais, die zowel hielp bij het maken van de originele versie van The Office en erin speelde als de irritante, moeilijke baas: wat vindt hij van Steve Carells optreden als Michael Scott?

Ricky Gervais co-produceerde eigenlijk het Amerikaanse kantoor

Hoewel sommige fans van de originele show zich misschien verward en overrompeld voelden door de verandering in toon toen de remake over de vijver werd uitgezonden, is het zeker dat Ricky Gervais dat niet deed. Hij produceerde de serie eigenlijk, dus hij had enorm veel te zeggen over wat er in de show eindigde en wat er werd veranderd. En aangezien dit Amerika was, wist hij dat er een aantal dingen veranderd moesten worden.

In de eerste aflevering van de Office Ladies-podcast, waarin actrices Jenna Fischer (Pam) en Angela Kinsey (Angela) hun tijd in de show bespreken, onthulde Fischer enkele dingen die Gervais tijdens de lunch tijdens hun eerste opnamedag zei:

"Hij zei: 'Weet je, in Engeland kun je heel, heel erg slecht zijn in je werk voor een lange tijd en je wordt nooit ontslagen… in Amerika zal dat mensen frustreren. Dus mijn enige advies is, weet je, Michael, hij kan een hansworst zijn, hij kan dom zijn, hij kan irritant zijn, maar hij zou - ik stel voor - je een glimp van hem moeten laten zien als een echte goede verkoper.' En dat doen we gedurende de hele show. Je ziet in toekomstige afleveringen dat hij echt goed is in verkopen."

Dus Gervais wist dat om de show in Amerika net zo goed te laten lezen als in het VK, er substantiële wijzigingen moesten worden aangebracht in sommige personages. Mede-bedenker Stephen Merchant erkende ook dat er andere veranderingen zouden moeten plaatsvinden vanwege de manier waarop Amerikaanse tv-programma's zijn geformatteerd, dat wil zeggen langer en met meer afleveringen per seizoen.

Aangezien Ricky Gervais betrokken was bij de productie, zou het geen enkele zin hebben als hij ontevreden zou zijn over hoe het personage van Michael in de loop der jaren is geschreven en veranderd.

En wat vond hij van Carells optreden?

Er was een korte periode in 2011 rond de finale van seizoen 7, waarin velen geloofden dat Gervais de Amerikaanse versie van de show die hij had gemaakt had afgewezen, aan de kaak gesteld en opgegeven. Dit kwam nadat hij opmerkingen had gemaakt over de finale, waarin hij zei dat het "over de haai sprong", en zelfs daarin deed hij het slecht.

Kort nadat deze opmerkingen waren gemaakt, bracht Gervais echter een verklaring uit waarin hij zei dat ze uit hun verband waren gehaald en meer bedoeld waren als een prik tegen zichzelf dan als kritiek op de show:

Sorry, wie dissed The Office finale? Dat heb ik verdomme niet gedaan, dat is zeker. Ik zei gewoon dat het anders is dan het origineel dat ik heb gemaakt en gemaakt met andere ambities. Wat is daar mis mee?

Het stukje over 'de haai springen' en zijn zoals Chris Martin in Extra's was bedoeld als een kleine zelfspot in de grap. Ikzelf deed een leuke maar zinloze, overhyped cameo in de aflevering herinner ik me ook nog. Ik deed het om te lachen, net als iedereen, neem ik aan. Ik heb zeker niemand die erbij betrokken was, meer dan mezelf uitgescholden.

"De Amerikaanse versie van The Office heeft me waarschijnlijk tien keer zoveel geld opgeleverd als de Britse versie. Ik zou het niet doen. Het is nog steeds mijn show. Ik zei alleen maar dat ik het om verschillende redenen doe."

Gervais deed een cameo in de show: in seizoen 7, aflevering 14, "The Seminar", ontmoet zijn oorspronkelijke personage, David Brent, Michael Scott die uit een lift komt, en de twee delen een heerlijk moment om met elkaar in contact te komen als geestverwanten in comedy: Michael geeft David op een gegeven moment zelfs een knuffel.

Als er iets is, weerspiegelt die cameo de relatie van de twee acteurs in het echte leven. Gervais vertelde de Hollywood Reporter dat toen hij erachter kwam dat Carell de show na het zevende seizoen zou verlaten, hij dit te zeggen had:

"[De show is] groter dan ik ooit had gedacht. Het is succesvoller…. Hij is groter dan ik wed dat hij ooit zou zijn, en hij heeft geweldig werk geleverd."

Evenzo zei Carell in een recenter interview in 2015 over Gervais:

"Gervais bezorgt me altijd verdriet in het openbaar, maar privé is hij ongelooflijk aardig."

De acteur heeft ook bekend gemaakt dat veel van de alomtegenwoordige aanstootgevende persoonlijkheid waar Ricky Gervais bekend om staat een dekmantel is, en vertelde interviewers op CNN in 2012 dat hoewel hij hem op het podium zal uitlachen, hij dat wel zal doen controleer altijd van tevoren en zorg ervoor dat de grappen die hij gaat vertellen goed zijn.

"Er is een zachtere kant," zei hij, "die mensen niet per se zien."

Gervais heeft ook laten zien dat zijn respect voor Carell veel dieper gaat dan een simpele waardering voor zijn prestaties. In dezelfde CNN-video zei hij:

"Hij is geweldig. Hij is fantastisch. Hij is niet alleen briljant, maar hij is een van de liefste mensen in Hollywood: onaangetast, familieman, aardige, eerlijke, hardst werkende man, ik bedoel, ik weet niet hoe hij doet het."

Dus al met al is het heel veilig om te zeggen dat, hoewel fans van de twee verschillende kantoren misschien niet met elkaar overweg kunnen, de sterren het buitengewoon goed met elkaar kunnen vinden.

Aanbevolen: