Is Idris Elba zichzelf uit de running voor de volgende 007?

Inhoudsopgave:

Is Idris Elba zichzelf uit de running voor de volgende 007?
Is Idris Elba zichzelf uit de running voor de volgende 007?
Anonim

Het is nu bijna drie jaar geleden dat Daniel Craig bevestigde dat No Time to Die zijn zwanenzang als James Bond zou worden. Sindsdien zijn er eindeloze geruchten en debatten geweest over wie het meest geschikt zou zijn om in de schoenen van het legendarische personage te stappen.

Meerdere namen in Hollywood werden in verband gebracht met de rol, die alleen door blanke mannen is gespeeld. Craig zelf voerde publiekelijk aan dat Bond nooit door een vrouw mag worden geportretteerd, een mening die op sociale media een sterke steun leek te hebben.

Lily James, Priyanka Chopra, Emilia Clarke en Thandie Newton behoren allemaal tot een lange lijst van actrices die getipt werden om in de running te zijn. Naast meer conventionele kandidaten zoals Tom Hardy en Henry Cavill, zijn er ook geruchten dat verschillende mannelijke acteurs van kleur in aanmerking komen voor het prestige om de volgende 007 te worden.

Nieuw-Zeelandse regisseur en acteur Taika Waititi heeft openlijk onthuld dat hij geïnteresseerd is in het optreden.

Idris Elba is een andere ster die constant in het middelpunt van de speculatie staat met betrekking tot het castingproces voor de volgende James Bond.

Idris Elba is een sterke favoriet geweest om Daniel Craig te vervangen

Zodra Daniel Craig zijn plannen aankondigde om de James Bond-franchise te verlaten, was Idris Elba een van de allereerste namen die als zijn vervanger werden gelinkt. Hoewel deze geruchten aanvankelijk waren bekoeld, kwamen ze eerder dit jaar weer boven water, toen werd gemeld dat hij weer in gesprek was voor de baan.

Om olie op het vuur te gooien, noemde zelfs Pierce Brosnan – Craigs voorganger als Bond – Elba een naam als een van zijn twee favoriete acteurs om in de rol te stappen.“Daniel was geweldig en hij kan weglopen, hoofd omhoog, schouders naar achteren. Hij heeft echt een onuitwisbare stempel gedrukt op de franchise”, vertelde Brosnan vorig jaar juni aan PEOPLE Magazine.

Toen hem werd gevraagd wie hij dacht dat de volgende keer goed zou passen, zei hij: Idris Elba komt in me op … Idris is zo'n krachtige aanwezigheid en zo'n geweldige voormalige stemspanning. Hij zou geweldig zijn.'

De Ierse acteur erkende ook Venom-ster Tom Hardy als een uitstekende kandidaat. "Tom kan echt op meubels kauwen, wees gewoon een ballenjongen - zowel [hij als Idris Elba] kunnen dat," zei Brosnan.

Wat heeft Idris Elba gezegd over het zijn van de volgende James Bond?

Met al het gebabbel over zijn potentieel om de volgende James Bond te worden, heeft Idris Elba zijn werk schijnbaar zonder poespas voortgezet. Hij speelde recentelijk in een survival-thrillerfilm met de titel Beast, die zelfs na iets minder dan twee weken aan de kassa al kapot is gegaan.

Tijdens het promoten van de foto sprak Elba over zijn kansen om te worden gecast als de nieuwste versie van 007. In een interview met The Wall Street Journal leek hij te kennen te geven dat het onwaarschijnlijk was dat hij inderdaad zou spelen Bond.

“Ik denk dat het heel goed gecast kan worden, en ik kijk uit naar wie het krijgt,” legde Elba uit, voordat hij de disclaimer aanbood: “[Maar] als ik in de spiegel kijk, doe ik dat niet zie James Bond.”

Deze nadrukkelijke reactie was een beetje een afwijking van het onderwerp voor de acteur, die er in het verleden meer terughoudend over was. Elba sprak voor het eerst over de vraag of hij de volgende Bond in 2019 zou willen zijn, en leek een sterke interesse te tonen.

Idris Elba wil niet alleen bekend staan als de "Black James Bond"

Te midden van al het vroege lawaai dat Idris Elba een sterke kanshebber was om James Bond te worden, volgde er een enorme opschudding van sommigen die vonden dat het personage door een blanke man gespeeld moest worden.

Anderen beweerden zelfs dat hij al te oud was voor de rol, hoewel fans van The Wire-ster terugklapten op die beweringen. Wat betreft de kleur van zijn huid die werd gebruikt om hem te diskwalificeren, suggereerde Elba dat dit een van de grote belemmeringen zou kunnen zijn voor hem om de rol echt te willen.

Je wordt gewoon ontmoedigd als je mensen vanuit een generatieperspectief laat gaan: 'Het kan niet zo zijn.' En het blijkt echt de kleur van mijn huid te zijn ', zei hij in gesprek met Vanity Eerlijk. En als ik het dan krijg en het werkte niet, of het werkte wel, zou dat dan komen door de kleur van mijn huid?”

Elba was opnieuw behoorlijk complimenteus over het personage en noemde hem 'begeerd, iconisch [en] geliefd.' Het lijkt er echter op dat het discours rond zijn geschiktheid hem heeft afgeschrikt - althans voorlopig.

Aanbevolen: