Dit is wat we weten over 'Bridgerton'-ster Jonathan Bailey's Love Life

Inhoudsopgave:

Dit is wat we weten over 'Bridgerton'-ster Jonathan Bailey's Love Life
Dit is wat we weten over 'Bridgerton'-ster Jonathan Bailey's Love Life
Anonim

Drie jaar geleden zouden niet veel mensen je hebben verteld dat ze wisten wie Jonathan Bailey was - in ieder geval niet buiten Groot-Brittannië. Bailey, geboren in april 1988 in het Benson Village in South Oxfordshire, acteert niettemin op het podium en voor het scherm sinds hij zeven jaar oud was.

In juli 2019 werd hij gecast in de rol van Anthony, Viscount Bridgerton in Shonda Rhimes' historische drama Bridgerton voor Netflix. Het was dit deel dat hem naar wereldwijde faam zou katapulteren en zou helpen voort te bouwen op zijn ontluikende vermogen van $ 1,5 miljoen.

Na zijn debuut op de streamingdienst in december 2020 schreef Bridgerton geschiedenis door op het moment van première de meest bekeken serie op het platform te worden. Tot op heden heeft alleen Squid Game meer weergaven geregistreerd dan het Shonda Rhimes-drama in de records aller tijden van Netflix.

Een deel van wat Bridgerton dit soort populariteit gaf, was de sexappeal in het verhaal zelf, maar ook in de meeste castleden. Bailey is geen uitzondering op deze regel en fans kwijlen over zijn knappe uiterlijk. Dit roept natuurlijk de vraag op over zijn liefdesleven en relatiestatus, waar we in dit artikel op ingaan.

In het datingleven van Jonathan Bailey

Voor degenen die hem alleen kennen als burggraaf Bridgerton van de Netflix-show, kan het een verrassing zijn om te horen dat Jonathan Bailey in feite homo is. Dit komt omdat in het verhaal zijn karakter recht is. In het komende tweede seizoen zal Simone Ashley van Sex Education een personage spelen genaamd Kate Sharma, die de nieuwe liefdesbelang van de burggraaf zal zijn.

Bailey leeft sinds 2018 openlijk als homoseksuele man en hij sprak onlangs over hoe het was om een homoseksuele acteur te zijn die een heteroseksueel personage uitbeeldde op het scherm. "Ik denk dat het helemaal niet uit zou moeten maken welk personage mensen spelen, maar er is natuurlijk een verhaal dat heel duidelijk is, dat openlijk homoseksuele mannen niet rechtstreeks in hoofdrollen spelen", vertelde hij Digital Spy in 2020.

Zoals het geval is geweest met veel andere LGBTQ-artiesten, kostte het Bailey tijd - eerst om vrede te vinden met homo-zijn in een wereld die het schuwt, en vervolgens om zijn waarheid openlijk te leven ondanks de uitdagingen waarvan hij wist dat hij dat zou doen gezicht als gevolg van zijn seksualiteit.

Jonathan Bailey verborg oorspronkelijk zijn seksualiteit

Eerder deze maand ging Bailey zitten voor een interview met GQ magazine, waarin hij besprak hoe hij deze obstakels in zijn carrière navigeerde. "Er zijn twee dingen die we niet willen weten: of je een alcoholist of een homo bent", herinnert de acteur zich dat hem werd verteld dat hij een professionele acteur was.

Omdat hij zo gepassioneerd was over zijn vak, onthulde hij dat deze perspectieven oorspronkelijk zijn kijk op zichzelf hadden beïnvloed. "Dus, ja, natuurlijk dacht ik dat. Natuurlijk dacht ik dat om gelukkig te zijn, ik hetero moest zijn," legde hij uit.

Uiteindelijk realiseerde Bailey zich dat het niet de rollen waren die hij belandde die hem gelukkig zouden maken, en daarom besloot hij te stoppen met verbergen wie hij werkelijk was."Ik bereikte een punt waarop ik dacht: 'Fck dit, ik zou liever de hand van mijn vriend in het openbaar vasthouden of mijn eigen gezichtsfoto op Tinder kunnen zetten en daar niet zo bezorgd over zijn dan een rol te krijgen, '" zei hij.

Bailey zei ook dat hij, ondanks dat hij de man was achter de fantasieën van veel fans, zichzelf niet als een sekssymbool zag.

Is Jonathan Bailey met iemand aan het daten?

"Is er een acteur die denkt dat hij een sekssymbool is? Cringe!" riep Bailey uit, zonder enige twijfel te laten bestaan over zijn temperament in dergelijke zaken. Dit betekent niet dat hij zelf niet streeft naar een actief liefdesleven.

In 2019, toen Bailey een Laurence Olivier-prijs ontving voor zijn werk in het muzikale stuk getiteld Company, zei Bailey: "LHBT-mensen zijn echt niet zo anders. We zijn net zo angstig, en net zo gebrekkig, en gewoon net zo wanhopig om verliefd te worden als iedereen."

Zijn date voor de prijsuitreiking die avond was collega-acteur James Ellis, die door verschillende publicaties vaak zijn vriend werd genoemd. Hoewel het paar de status van hun relatie nooit heeft bevestigd, zijn er tekenen die erop wijzen dat ze inderdaad een item kunnen zijn.

In juli 2021 werden ze gespot terwijl ze samen aan het eten waren, en ze kusten zelfs in de nacht dat Bailey zijn Olivier-prijs in ontvangst nam. Afgezien daarvan lijkt de Bridgerton-ster erg op zijn hoede te zijn met zijn persoonlijke liefdesleven, en bespreekt hij nooit in het openbaar de details van wie hij romantisch ziet.

Aanbevolen: