Fans hebben de nieuwe Netflix-comedyspecial van Ricky Gervais afgewezen omdat hij te ver ging

Inhoudsopgave:

Fans hebben de nieuwe Netflix-comedyspecial van Ricky Gervais afgewezen omdat hij te ver ging
Fans hebben de nieuwe Netflix-comedyspecial van Ricky Gervais afgewezen omdat hij te ver ging
Anonim

De Britse komiek Ricky Gervais is geen onbekende in controverse, omdat hij in het verleden de krantenkoppen haalde omdat hij verschillende groepen mensen voor de gek hield. Sommige kijkers vinden zijn grappen ongelooflijk aanstootgevend en vragen zich af waarom ze hem nog niet de status van geannuleerd in de entertainmentindustrie hebben bezorgd.

In mei 2022 bracht Gervais SuperNature uit, een comedyspecial, op de streamingdienst Netflix. In de special maakt hij een aantal grappen die wijdverbreide reacties hebben veroorzaakt en die door LGBTQ-belangengroepen zijn bestempeld als 'anti-trans rants'.

Kijkers stellen dat de opmerkingen van Gervais transgendervrouwen belachelijk maken, een groep die al gemarginaliseerd is. Veel fans hebben de comedyspecial afgewezen en Gervais is sindsdien herhaaldelijk onder vuur komen te liggen.

Hoewel hij later zijn grappen verdedigde, roepen sommige toehoorders op om hem verantwoordelijk te houden voor de opmerkingen.

Lees verder om erachter te komen wat Gervais zei om het publiek boos te maken en hoe hij reageerde op het verzet.

Waarom kijkers de Netflix-comedyspecial van Ricky Gervais sloegen

Tijdens de comedyspecial SuperNature maakt Gervais - die erom bekend staat dat hij nooit terughoudend is als het op zijn komedie aankomt - een grapje over 'ouderwetse vrouwen'. Zij zijn degenen met baarmoeders.”

De komiek stelde zich een gesprek voor tussen een cis-gendervrouw en een transgendervrouw in een openbaar toilet:

“Het zijn dames, kijk naar hun voornaamwoorden. Hoe zit het met deze persoon is geen dame? Nou ja, zijn penis.'

Het in Amerika gevestigde bedrijf voor mediamonitoring, GLAAD, heeft een verklaring uitgegeven waarin de special wordt veroordeeld vanwege de behandeling van transgenders. "We hebben de Ricky Gervais 'comedy'-special op Netflix bekeken, dus dat hoeft niet", deelde de groep (via Sydney Morning Herald).

“Het staat vol met grafische, gevaarlijke, anti-trans rants vermomd als grappen. Hij spuwt ook anti-homo-retoriek en verspreidt onjuiste informatie over hiv.

"De LGBTQ-gemeenschap en onze bondgenoten hebben heel duidelijk gemaakt dat zogenaamde komieken die haat spuwen in plaats van humor, en de mediabedrijven die hen een platform geven, verantwoordelijk zullen worden gehouden."

Gervais ging in op de mogelijke weerslag in de special zelf en onthulde dat zijn opmerkingen een weerspiegeling waren van zijn humor voor gelijke kansen in plaats van zijn eigen persoonlijke opvattingen.

“Ik zal elk standpunt innemen om de grap grappig te maken. Ik zal doen alsof ik rechts ben, ik zal doen alsof ik links ben … Volledige openheid: natuurlijk steun ik transrechten. Ik steun alle mensenrechten. En transrechten zijn mensenrechten”, zegt hij in de special.

“Leef je beste leven, gebruik je favoriete voornaamwoorden, wees het geslacht dat je voelt dat je bent.”

In de special maakt Gervais ook grappen over Aziatische mensen en de Holocaust, naast andere onderwerpen die kijkers hebben veroordeeld omdat ze ongevoelig en problematisch zijn.

Hoe heeft Ricky Gervais gereageerd?

In eerste instantie weigerden zowel Ricky Gervais als Netflix commentaar te geven op het verzet. Echter, nadat GLAAD hun verklaring had uitgebracht waarin de special werd veroordeeld, opende Gervais de situatie op The One Show in Groot-Brittannië, met het argument dat komedie is om "ons over taboe-onderwerpen te krijgen".

Ik denk dat komedie daar echt voor is - om ons door dingen heen te loodsen, en ik behandel taboe-onderwerpen omdat ik het publiek naar een plek wil brengen waar het nog niet eerder is geweest, zelfs niet voor een fractie van een seconde.”

Hij voegde eraan toe: "De meeste belediging komt van wanneer mensen het onderwerp van een grap verwarren met het werkelijke doelwit."

Gervais legde ook uit dat hij gelooft dat het publiek een reeks emoties doormaakt wanneer hij een grap vertelt over een taboe-onderwerp.

“Het begint en ze gaan, wat gaat hij zeggen? Ik vertel de grap. Pff, ze lachen. Het is als een parachutesprong - het is eng, maar dan land je en dan is alles in orde."

Heeft Ricky Gervais 10 lijfwachten ingehuurd te midden van de terugslag?

Veel LGBTQ-belangengroepen accepteerden de verklaring van Gervais voor zijn grappen niet, en het verzet ging door na zijn optreden in The One Show. Als gevolg hiervan meldt The Mirror dat Gervais een team van 10 lijfwachten heeft ingehuurd om hem te vergezellen naar zijn eerste optreden na de uitzending van de special in afwachting van transactivisten.

De aanval op Dave Chapelle, een andere komiek, tijdens zijn comedyshow in de Hollywood Bowl na beschuldigingen van transfobisch gedrag, zou Gervais naar verluidt ook hebben geïnspireerd om beveiliging in te huren.

Chapelle werd aangevallen en op de grond geslagen door een man gewapend met een replicageweer dat een mes bevatte, maar de komiek raakte niet ernstig gewond.

Bronnen beweren dat het beveiligingsteam van Gervais tot £ 10.000 per nacht kost. Bij zijn eerste optreden in het Londense Leicester Square Theatre droegen de bewakers helemaal zwart en waren ze uitgerust met oortjes. Ze hielden het publiek de hele show in de gaten, liepen op en neer door de gangpaden en stonden voor het podium om hem te beschermen tegen het publiek.

Publieksleden mochten ook geen flessen op hun stoel hebben en iedereen op het terrein werd gefouilleerd voordat ze binnenkwamen.

Aanbevolen: