De waarheid achter Howard Stern's nettowaarde van $ 650 miljoen

Inhoudsopgave:

De waarheid achter Howard Stern's nettowaarde van $ 650 miljoen
De waarheid achter Howard Stern's nettowaarde van $ 650 miljoen
Anonim

Entertainmentpersoonlijkheid Howard Stern is een van de meest bekende namen in de hele branche. In de afgelopen decennia heeft hij gewerkt voor radio, televisie, films en zelfs print. De uitgesproken en bizarre, langgeklede en gevatte kerel is momenteel een verbazingwekkende zeshonderdvijftig miljoen dollar waard, dankzij zijn verreikende amusementsinspanningen. Dit aantal maakt hem tot nu toe de best betaalde mediapersoonlijkheid ter wereld. Om die stat in perspectief te plaatsen, schreef Stern een vijfjarige deal met Sirius voor vijfhonderd miljoen smack-a-roos.

Je zou kunnen zeggen dat er veel vraag naar hem is in zijn specifieke vakgebied. Stern heeft nog een record naast zijn mediaprestaties, namelijk de meest beboete radiopresentator ooit. Hij heeft zijn honderden miljoenen verdiend door zijn mening te uiten en grenst aan totale onfatsoenlijkheid, maar ondanks het feit dat hij miljoenen boetes heeft moeten betalen, heeft het allemaal zijn vruchten afgeworpen.

Laten we eens kijken hoe Howard Stern van letterlijk niets opklom tot een van de rijkste mannen in Hollywood en ter wereld. Praten over een man met een visie en wat lef… hij is de belichaming van een self-made miljonair. We betwijfelen of iets hem zal neerhalen.

Een start bij de ochtendshow op WWDC

Howard Stern radio-persoonlijkheid
Howard Stern radio-persoonlijkheid

Howard Stern wist al op zeer jonge leeftijd waar zijn hart lag. Op vijfjarige leeftijd droomde hij ervan ooit bij de radio te gaan werken. Als kind gebruikte hij een microfoon en een bandrecorder die zijn vader voor hem had gekocht en deed alsof hij een omroeper was.

Hij begon zijn dromen in gang te zetten door naar de Boston University te gaan en een communicatiegraad te behalen, evenals een licentie voor radio-tv-operator, essentieel op het gebied van omroep. Vanaf dat moment nam hij een baan bij WNT in Massachusetts en vervolgens bij WRNW. In de volgende vijf jaar presenteerde Stern radio op verschillende stations voordat hij in 1981 op WWDC landde. Zijn succes bij het station in Washington D. C. leidde tot enorm succes. Uiteindelijk kreeg de radiopersoonlijkheid een contract van een miljoen dollar aangeboden om middagen te werken bij WNBC in New York. Een paar jaar na dat optreden kreeg hij zijn eerste schorsing wegens onfatsoenlijke inhoud.

Een stap naar oneindige uitzendingen en televisie

Howard Stern bereidt zich voor op een show
Howard Stern bereidt zich voor op een show

Nadat zijn avonturen in Washington waren geëindigd, tekende Howard Stern een vijfjarig contract met Infinity Broadcasting voor een half miljoen dollar. Terwijl Sterns hart bij de radio lag, besloot hij zich op andere ondernemingen te storten, en een van die ondernemingen was televisie. In 1988 tekende de populaire persoonlijkheid bij Fox Network om vijf proefafleveringen te hosten van een show die de late-night show zou vervangen.

In 1990, toen hij ontslag nam bij Infinity Broadcasting voor maar liefst tien miljoen dollar. In datzelfde jaar begon hij met het hosten van The Howard Stern Show en bracht hij zijn populaire thuisfilm uit, waarmee hij nog eens tien miljoen dollar verdiende.

Avonturen in boeken schrijven en films maken

Howard Stern met zijn boeken
Howard Stern met zijn boeken

Hij veroverde de wereld via radio en televisie en hield zich bezig met het maken van homemovies, maar toch rekte Howard Stern zijn geest en bedacht hij iets anders dat hij zou kunnen doen. Hij besloot dat de wereld zijn wijze woorden op papier nodig had. In 1993 werkte hij samen met Simon & Schuster met het idee om een boek te schrijven. De autobiografie, Private Parts genaamd, gaf Howard nog een miljoen op de bank en werd uiteindelijk aangepast tot een grote film. Het boek verkocht in de eerste maand een half miljoen exemplaren. De verkoop van de rechten op het boek, dat naar Paramount Pictures ging, betekende nog meer geld voor Howard.

Een tweede boek getiteld 'Miss America' werd in 1995 voor het publiek vrijgegeven en Stern ontving een voorschot van drie miljoen dollar van ReganBooks. Op dit moment leek het alsof alles wat Stern aanraakte, resulteerde in een omzet van miljoenen dollars. Het einde van de jaren negentig en het begin van de eeuwwisseling betekenden groot succes voor Howard Stern, die zijn imperium op televisie en film bleef uitbouwen. In 1999 schatte het tijdschrift Forbes dat Stern bijna twintig miljoen dollar per jaar verdiende.

2004 was een aanzienlijk inkomstenjaar voor Stern, aangezien Sirius Broadcasting hem vijfhonderd miljoen dollar bood voor een contract van vijf jaar. Datzelfde contract werd in 2010 verlengd. Stern had zich duidelijk gevestigd als de koning van de media en bedrijven waren meer dan bereid om ervoor te betalen.

Wat Howard Stern ook besluit te doen in zijn latere jaren, één ding is zeker; hij hoeft niet te werken om eten op tafel te zetten. Het is veilig om te zeggen dat de man, samen met zijn eerste vrouw, drie kinderen en tweede vrouw, klaar zijn als het gaat om financiën. Man, het is goed om de Stern te zijn.

Aanbevolen: