Disney verliest $ 481 miljoen aan sluitingen als gevolg van coronaviruspandemie

Inhoudsopgave:

Disney verliest $ 481 miljoen aan sluitingen als gevolg van coronaviruspandemie
Disney verliest $ 481 miljoen aan sluitingen als gevolg van coronaviruspandemie
Anonim

Disney verliest ongeveer een half miljard dollar aan advertentie-inkomsten en inkomsten; dit is volgens onderzoeksanalist Michael Nathanson. Het Coronavirus heeft Disney gedwongen zijn themaparken te sluiten en de productie van zijn films tijdelijk stop te zetten, waaronder Mulan, dat in het openingsweekend al tot $ 100 miljoen dollar zou verdienen.

Als we kijken naar de inkomsten van Disney uit de filmreleases van het derde kwartaal in 2019, hadden ze een brutowinst van meer dan $ 1,5 miljard dollar. Ze hadden vorig jaar in totaal $ 11 miljard dollar aan inkomsten uit films gekregen dankzij Star Wars en Frozen 2, en mensen verwachtten niet dat Disney dat aantal in 2020 zou repliceren, dus je kunt je voorstellen hoe slecht het gaat.

Disney's aandelen daalden daardoor tot onder de $ 100, wat sinds oktober 2017 niet meer is gebeurd. Het bedrijf heeft meestal veel inkomstenstromen, maar nu de filmproductie is gedaald, net als themaparken, restaurants, attracties, hotels en cruises. Zelfs licenties voor consumentenproducten zijn aanzienlijk afgenomen door de sluiting van veel winkels, dus dit segment is nu beperkt tot online winkelen. De enige werkende inkomstenstroom komt van televisienetwerken, waaronder de streamingdienst Disney Plus.

Er is veel twijfel en onzekerheid

W alt Disney World Resort in Orlando, Florida
W alt Disney World Resort in Orlando, Florida

Nu de pandemie zoveel van Disney's bedrijven treft, kan het bedrijf niet voorspellen hoe het in de toekomst zal presteren. Het bedrijf gaf een verklaring af: "We hebben onze themaparken gesloten, onze cruises en theatervoorstellingen opgeschort, de bioscoopdistributie van films zowel in eigen land als internationaal vertraagd, en hebben te maken gehad met verstoringen van de toeleveringsketen en met gevolgen voor de advertentieverkoop. Bovendien is er een verstoring geweest in de creatie en beschikbaarheid van inhoud waarop we vertrouwen voor onze verschillende distributiepaden, waaronder de annulering van bepaalde sportevenementen en het stopzetten van de productie van de meeste film- en televisie-inhoud."

Disney waarschuwt zijn investeerders

"We verwachten dat de uiteindelijke betekenis van de impact van deze verstoringen, inclusief de omvang van hun nadelige impact op onze financiële en operationele resultaten, zal worden bepaald door de tijdsduur dat dergelijke verstoringen voortduren, wat op zijn beurt zal leiden tot afhankelijk zijn van de momenteel onkenbare duur van de COVID-19-pandemie en de impact van overheidsvoorschriften die kunnen worden opgelegd als reactie op de pandemie. Onze bedrijven kunnen ook worden getroffen als de verstoringen door COVID-19 leiden tot veranderingen in het consumentengedrag. -19 impact op de kapitaalmarkten kan een impact hebben op onze financieringskosten Er zijn bepaalde beperkingen op ons vermogen om de ongunstige financiële impact van deze items te verzachten, inclusief de vaste kosten van onze themaparkactiviteiten. COVID-19 maakt het voor het management ook een grotere uitdaging om de toekomstige prestaties van onze bedrijven in te schatten, met name op de korte tot middellange termijn."

Kortom, de meest recente CDC-richtlijnen raden openbare bijeenkomsten van meer dan 50 mensen af in de komende 2 maanden, dus de sluiting zal waarschijnlijk na april worden verlengd.

Disney moest ook bijna 2.200 stages vroegtijdig beëindigen

Mickey-en-Minnie-in-a-Street-Party-at-Magic-Kingdom
Mickey-en-Minnie-in-a-Street-Party-at-Magic-Kingdom

Via Disney

Ze hebben het Disney College-programma stopgezet en gaan stagiaires ondersteunen die geen onderdak hebben, en ze zullen tot eind maart de salarissen van de themaparkmedewerkers betalen. Stagiairs in de parken van Anaheim en Florida kregen echter maar een extra week om ergens anders te verblijven. De stages zouden tot augustus duren, waarbij veel stagiaires uit Zuid-Amerika en Australië in paniek vertrokken om naar huis te gaan, met sommigen naar verluidt intrekken bij vrienden en opslagruimten gebruiken voor hun bezittingen. Naast het werk dat de stagiaires deden, woonden ze netwerkevenementen, workshops en seminars bij, in de hoop een carrière op te bouwen. Velen van hen zijn diepbedroefd en geschokt, omdat ze door het minimumloon niet konden sparen, vooral niet naar de huidige maatstaven, waardoor velen met oplossingen moesten komen om geld in te zamelen om naar huis te vliegen. De meeste van deze teleurgestelde jongeren zullen het zich niet kunnen veroorloven om in de toekomst terug te komen. Vertegenwoordigers van Disney-parken zeiden dat deze abrupte stap gebruikelijk was tussen hogescholen en universiteiten die voor dezelfde uitdagingen staan als gevolg van de pandemie. De meeste studenten voltooien nu hun cursussen online, en veel scholen bereiden zich voor om hun diploma-uitreikingen in de cloud te houden.

Wat brengt de toekomst voor Disney?

Hoewel de aandelen van Disney zijn waarde zouden moeten herwinnen nadat de pandemie voorbij is, is het onduidelijk hoe Disney nu en in de nabije toekomst met al deze uitdagingen zal omgaan, en velen maken zich zorgen over rampzalige gevolgen als deze trend zich voortzet. Sommigen suggereren zelfs dat Apple deze kans zou kunnen nemen om Disney te kopen; die zou kwalificeren als de grootste deal in de geschiedenis. Hoewel dit onwaarschijnlijk klinkt, bestaat dit idee al sinds Disney Pixar in 2006 kocht, dat toen werd geleid door Steve Jobs.

Aanbevolen: