George R.R. Martin tekent enorme deal met HBO om zijn universum uit te breiden

George R.R. Martin tekent enorme deal met HBO om zijn universum uit te breiden
George R.R. Martin tekent enorme deal met HBO om zijn universum uit te breiden
Anonim

HBO scoorde een grote deal toen ze George R. R. Martin overtuigden om een serieuze selectie van shows te maken op basis van verschillende romans die de auteur heeft voltooid of waar hij momenteel aan werkt, en een paar andere om het interessant te houden.

Natuurlijk is zijn serie, A Song of Fire and Ice, de reeks romans die leidden tot wat nu de enorme Game of Thrones-fandom is. Maar het is niet het enige juweeltje dat Martin in petto heeft. HBO heeft al een prequel besteld met de titel House of the Dragon, gebaseerd op Martin's boek, Fire and Blood.

Martin's zesde boek in zijn hitserie, getiteld The Winds of Winter, is waar fans van de boeken op wachten, en Martin beweert dat 2020 "zijn beste jaar" was om aan het boek te werken.

Maar als je Martin alleen kent via Game of Thrones, dan zul je blij zijn te horen dat hij ook nieuwe series maakt - hoewel ze deze keer niet allemaal van hem zijn. In een poging om jongere auteurs te helpen door te breken op tv zoals hij deed, leidt hij twee nieuwe series gebaseerd op de romans Who Fears Death van Nnedi Okorafor en Roadmarks van Roger Zelazny, die deel uitmaken van zijn vijfjarige contract en die hij uitvoerend zal produceren..

Fans van Game of Thrones zullen zeker wachten op de nieuwe shows die Martin zal maken terwijl zijn algehele deal van start gaat. Natuurlijk krijgt de viervoudig Emmy-winnaar niet het kortste eind. Volgens The Hollywood Reporter zal Martin een inkomen van acht cijfers halen uit deze deal en als het succes van zijn vorige onderneming iets betekent, halen beide partijen iets geweldigs uit de overeenkomst.

Deze deal is ook niet de enige grote kans voor Martin. Hij heeft ook een serie in ontwikkeling met de nieuwe streamingdienst, Peacock, en hij leidt ook een creatief meeslepend entertainmentbedrijf - brutaal genaamd Meow Wolf - dat zegt dat het werkt aan een komende donkere en avontuurlijke pretparkrit in Elitch Gardens in Denver, Colorado. Twee andere pretparkattracties zijn al in staat in New Mexico en Las Vegas.

Vijf jaar lijkt misschien ambitieus voor wat Martin probeert te doen en alles waar hij de leiding over heeft, maar als hij het voor elkaar krijgt en aan de andere kant uitkomt met meer Emmy-concurrerende shows zoals GoT, zal deze deal geweldig zijn aan beide kanten.

Aanbevolen: