The Last Dance:' Wat te verwachten van week 3

Inhoudsopgave:

The Last Dance:' Wat te verwachten van week 3
The Last Dance:' Wat te verwachten van week 3
Anonim

The Last Dance, de nieuwste documentaire van ESPN, heeft Amerika de afgelopen twee weken geboeid. Zondagavond wordt deel drie uitgezonden. De tiendelige docu-serie is een diepe duik in de carrière van de Chicago Bulls-legende, Michael Jordan. Bijna unaniem beschouwd als de grootste basketballer aller tijden, won Jordan zes NBA-kampioenschappen, de laatste in het seizoen 1997-1998.

Voor wat zijn laatste seizoen bij de Bulls zou zijn, liet hij een cameraploeg hem volgen. Gedurende het hele seizoen heeft de crew, met behulp van deze ongekende toegang, honderden uren aan beelden achter de schermen vastgelegd.

Jordanië in de schijnwerpers

Al bijna twintig jaar zat Jordan op de beelden terwijl filmmakers ernaar smachtten om ernaartoe te komen. In 2016, op de dag van de Cleveland Cavaliers kampioenschapsparade, gaf Jordan groen licht voor het project. Het is gemakkelijk voor te stellen dat de competitieve sappen van Michael Jordan stromen terwijl hij LeBron James ziet vieren. Zoals experts beweren dat LeBron de Jordan's G. O. A. T. status, ha alt Jordan de pocket-aas tevoorschijn die dit beeldmateriaal is om zijn plaats bovenop de basketbalkennis te verstevigen.

Jason Hehir (Andre The Giant), landde het project en vier jaar later krijgen we The Last Dance. Oorspronkelijk gepland voor release tijdens de NBA Finals van dit jaar in juni, heeft ESPN de release opgeschoven omdat sportfans snakten naar nieuwe content tijdens COVID-19. De documentaire schakelt tussen belangrijke momenten in Jordan's carrière en het tumultueuze seizoen '97-98.

Wat te verwachten

Op 19 april werden delen 1&2 uitgebracht. Ze schreven de vroege jaren van Michael Jordan. Beginnend met zijn dagen op de universiteit in North Carolina en zijn eerste jaren in de NBA. Het vormt ook het toneel voor het drama in de aanloop naar de start van het seizoen 1997. De toenmalige algemeen manager van Bulls, Jerry Krause, had laten weten dat dit het laatste seizoen van Phil Jackson als coach zou zijn en hij was vast van plan om het team op te blazen en aan het einde van het jaar weer op te bouwen. Als reactie verklaarde Jordan dat als Jackson niet welkom was om terug te keren, hij dat ook niet zou doen. Toen het einde van de weg naderde, terwijl de Bulls hun titel verdedigden, gaf Jackson het seizoen de bijnaam 'The Last Dance'.

Op 26 april werden delen 3&4 uitgebracht. Deze twee afleveringen waren sterk gericht op de rivaliteit tussen de Bulls en de Detroit Pistons. De "Bad Boy" Pistons hielden een jong Bulls-team twee jaar op rij tegen voordat de Bulls uiteindelijk doorbraken op weg naar hun eerste titel in 1991. Dennis Rodman verbindt de twee teams. De meedogenloze verdediger en rebounder begon zijn carrière bij de Pistons en hielp later de Bulls aan hun tweede drie-turf.

Aanstaande zondagavond, om 21.00 uur. ET, deel vijf wordt uitgezonden. Een uur later wordt deel zes uitgezonden. Dit is wat je kunt verwachten van de afleveringen van deze week.

Een korte clip die eerder deze week werd uitgebracht, geeft een indicatie van wat kijkers dit weekend kunnen verwachten. In de clip die niet meer dan een minuut duurt, toont het verschillende commercials waarin MJ speelde toen hij een wereldwijd icoon werd. Deze week zal hoogstwaarschijnlijk ingaan op bedrijven zoals Gatorade en Nike, die merken in Jordanië bouwen. Het lijkt erop dat de afleveringen van deze week zich zullen concentreren op de beroemdheid van Jordanië die tijdens de eerste drie titelruns van de grond kwam. Michael Jordan werd "must-see" en hij maakte fans van iedereen, overal.

De clip toont ook wijlen Kobe Bryant. Hun paden kruisten tegen het einde van Jordan's carrière en in de kinderfase van Bryant's. In de eerste trailer van The Last Dance blijkt dat Kobe tijdens het maken van deze documentaire aan een interview is gaan zitten. Als we hem zondag inderdaad zien, zal het de eerste nieuwe Kobe-content zijn sinds zijn dood in januari.

Ongeacht wat er wel en niet in de afleveringen van deze week te zien is, het is televisie die je gezien moet hebben. Hoewel we geen live sport hebben, komt dit er het dichtst bij. The Last Dance dient vele doelen. Voor sommigen is het gewoon iets om naar te kijken in de afwezigheid van iets anders. Voor anderen zal het worden ontvangen met de nostalgie van vervlogen tijden. Het is een opleiding voor de jongere generaties, die Jordan nooit hebben zien spelen en alleen verhalen over zijn grootsheid hebben gehoord.

The Last Dance, geregisseerd door Jason Hehir, uitgezonden op zondag 3 april, om 21.00 uur ET op ESPN.

Aanbevolen: