Hier is waarom Veep's Selena Myer de meest badass belediger is

Hier is waarom Veep's Selena Myer de meest badass belediger is
Hier is waarom Veep's Selena Myer de meest badass belediger is
Anonim

"Jonah! Hé, luister, regel iets voor me: je houdt van seks en je houdt van reizen?… Dan kun je oprotten." Misschien wel de grootste belediging die ooit in de Engelse taal is geuit, je herkent deze zin misschien van Julia Louis-Dreyfus die hem met de meest aangename cadans heeft uitgesproken als Selina Meyer van Veep. Beginnend met de grootst mogelijke oprechtheid en eindigend met een brutale opmerking, illustreert het gewoon waarom Selina Meyer de meest badass beledigingskoningin is.

Afbeelding
Afbeelding

Door de perfecte balans te vinden tussen haar onderwerp en zelfspot, was de vice-president die constant droomt van de P (presidentschap), een revolutionair personage voor televisie. Zeven seizoenen lang leverde de zesvoudig Emmy-winnaar (een prestatie die het record van Candace Bergen voor haar rol in Murphy Brown brak) consequent een geweldige prestatie als de tegelijkertijd verschrikkelijke maar op de een of andere manier echt geweldige politicus, vice-president en president. Een pionier die metaforisch het glazen plafond doorbrak door de eerste vrouwelijke president te worden, en iemand die daadwerkelijk een glazen deur binnenliep en met haar gezicht verbrijzelde, er is niemand zoals Selina Meyer.

Door creativiteit en een niet aflatende toewijding aan eigenzinnige frasering te combineren, spant Meyer de kroon met klassieke beledigingen, waaronder Jonah Ryan de "Jolly Green Jizz Face" noemen, hem een "onstabiel stuk menselijke steiger" noemend, Mike vragend of hij was "in het midden van een soort aneurysma?" toen hij met haar aan het praten was, en steeds zo terloops en even verwoestend deze vraag aan haar dochter stelde: "Catherine, waarom is dat je haar?" We houden het vol terwijl elk van hen zalf aanbrengt op hun respectievelijke brandwonden.

Afbeelding
Afbeelding

Maar het zijn niet alleen woorden of zinnen die aan elkaar zijn geregen, er zit een berekend niveau van humor in elk van de beledigingen en opmerkingen van de Veep. In feite komt de grootsheid van deze beledigingen voort uit een combinatie van zowel levering als bewoording. De manier waarop Louis-Dreyfus elk van haar zinnen met het grootste gemak en echte minachting voor haar onderwerpen weet uit te spuwen, maakt elke opmerking speciaal. Het is ook de specifieke aard van elke belediging die ook zorgt voor geweldig braadmateriaal; het aanvallen van de meest bijzondere bijzonderheden lijkt een recept voor hilariteit te zijn.

Wat uiteindelijk elk van Meyers beledigingen echt geweldig maakt, is dat ze tot op zekere hoogte waar zijn. Maar het is belangrijk op te merken dat de met een Emmy bekroonde HBO-komedie over zoveel meer gaat dan beledigingen, het is een perfecte samensmelting van politieke satire, sociaal commentaar en een wreed bevredigende voorstelling van wat een vrouw aan de macht mag (of niet) wees als. En hoewel de afhaalma altijd van deze show heel goed het ingewikkelde politieke systeem zou kunnen zijn dat ontrafeld is, zullen fans zich over vele jaren zeker gedenkwaardige regels herinneren, zoals Selina die aan Gary vroeg: "Wie denk je wel dat je bent, Gary Antoinette?" Brutaal.

Uiteindelijk lijkt het erop dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat er geen belediging is zoals een belediging van Selina Meyer. We laten je achter met deze wijze woorden van Selina Meyer over het Amerikaanse electoraat: Ik heb een aantal mensen ontmoet. Oké, echte mensen. En ik moet je zeggen, veel van hen zijn verdomde idioten”.

Aanbevolen: