Hier is waarom Brooklyn Nine Nine de meest vooruitstrevende show op tv is

Hier is waarom Brooklyn Nine Nine de meest vooruitstrevende show op tv is
Hier is waarom Brooklyn Nine Nine de meest vooruitstrevende show op tv is
Anonim

NBC's Brooklyn Nine Nine is een van de meest vooruitstrevende shows op netwerktelevisie geworden. Het 99e district omvat een raciaal gemengde groep agenten: rechercheur Rosa Diaz en sergeant Amy Santiago en Terry Jeffords. De kapitein van het district, Raymond Holt, is een getrouwde man en de eerste openlijk homoseksuele commissaris in de geschiedenis van de NYPD. De show schuwt de aanpak van seksueel geweld, seksualiteit en racisme niet. De maker van de serie, Dan Goor, zei: "De politie heeft te maken met allerlei soorten mensen: rassen, geslachten, seksualiteit, wat een ongelooflijk aantal verhalen mogelijk maakt. En als je naar de NYPD zelf kijkt, is het een ongelooflijk diverse politiemacht."

Afbeelding
Afbeelding

In de serie speelt Andre Braugher Kapitein Raymond Holt, die zichzelf niet in de stereotiepe rol als homoseksuele man presenteert. Door de serie heen herha alt Holt hoeveel hij heeft gevochten en hard heeft gewerkt om in een positie als kapitein te komen. Hij geeft toe dat het niet altijd gemakkelijk voor hem was om in de jaren tachtig openlijk homoseksueel en een zwarte agent te zijn, die jarenlang worstelde met homofobie. Vanwege de moeilijkheden waarmee hij te maken heeft gehad, heeft zijn man Kevin het moeilijk om de politie positief te zien. Brauger zei over zijn karakter: "Ik vind het geweldig dat het deel uitmaakt van een complexe persoon, in tegenstelling tot het bepalende kenmerk, want als het het bepalende kenmerk is, zal het altijd tegen de goede smaak in opkomen, onvermijdelijk en eindigen met het creëren van een aanstootgevend karakter. stereotype."

Op de San Diego Comic Con van 2018 vertelde Stephanie Beatriz, die Rosa Diaz speelt, over haar verhaallijn over haar coming out als biseksueel, waar ze een rol bij had gespeeld. Rosa wordt gezien als het stoerste lid van het team, maar ook zij worstelt met haar eigen seksualiteit. Beatriz kwam in 2016 publiekelijk uit de kast en gaf toe dat dit deels het verhaal van haar personage beïnvloedde. Ze zei: "Dan is een persoon die gelooft in gelijkheid en inclusiviteit en dat is te zien in zijn schrijverskamer. Hij wilde dat de stem van een biseksueel in die verhaallijn werd gehoord en het gebeurde net zo dat de persoon die het personage speelt ook bi is en het was een geschenk. We hebben het op een geweldige manier gedaan."

Afbeelding
Afbeelding

In de aflevering "Moo Moo" ervaart Terry racistische profilering door een blanke politieagent terwijl Terry door zijn huis dwaalde. Terry vraagt Holt om advies als zijn superieur en ook als een zwarte man die bij de NYPD werkt, terwijl Jake Per alta en Amy Santiago op Terry's meisjes passen en worden geconfronteerd met hun vragen over ras. De aflevering onderzoekt racisme en inclusiviteit bij de politie zonder een agenda te pushen. Goor wilde schrijven over politiegeweld sinds de serie voor het eerst in première ging in 2013. Hij zei tegen Buzzfeed: "Het zou bijna jammerlijk zijn om niet te praten over dit ding dat gebeurt. Wat is onze manier om in deze kwestie te komen, aangezien we onze agenten portretteren als agenten die iemand niet racistisch zouden profileren, of die iemand niet zouden aanhouden en fouilleren? Hoe brengen we die problemen naar voren?" Brooklyn Nine Nine-schrijver Phil Augusta Jackson zei: "Ik hoop dat mensen de aflevering bekijken, en zelfs als het op een kleine manier is en erkennen dat raciale profilering heel reëel is in dit land, dat racisme nog steeds heel reëel is in dit land, en dat het een complexe kwestie is die het waard is om over te praten.”

Afbeelding
Afbeelding

In de aflevering "He Said She Said" krijgen jonggehuwden Jake en Amy de opdracht om een aanranding te onderzoeken die plaatsvond bij een machtige Wall Street-firma. De aflevering behandelt het onderwerp seksueel geweld in het MeToo-tijdperk en wordt geregisseerd door Beatriz. Ze onderzoeken de zaak nadat een makelaar met een ernstige verwonding naar hen toekomt. Hij zegt dat zijn vrouwelijke collega, Keri, zich omdraaide en hem aanviel, maar zij zegt dat hij haar seksueel heeft misbruikt en dat zij zichzelf verdedigde. Het bedrijf biedt Keri een grote som geld om haar het zwijgen op te leggen, maar Amy ha alt Keri over om een aanklacht in te dienen tegen de man die haar seksueel misbruikt heeft. Rosa vindt dat Amy Keri de aanklacht had moeten laten vallen, aangezien de confrontatie met haar aanvaller haar baan zou kunnen kosten. Later onthult Amy aan Jake dat de reden dat ze in de eerste plaats naar het 99e district is overgestapt, is omdat haar oorspronkelijke superieur zijn machtspositie over haar probeerde te gebruiken voor seks, waardoor ze aan zichzelf en haar capaciteiten ging twijfelen.

Beatriz sprak over haar ervaring met het aanpakken van het onderwerp: "Ik waardeerde de argumenten die Rosa en Amy hebben over het melden van aanranding en wat de waarde daarvan is - en er is geen duidelijk antwoord, of het juiste antwoord voor iedereen, wat volgens mij een groot deel van de discussie is. Ik heb met vrienden gehad die vrouwen zijn die hun verhalen niet openbaar willen maken. Het is een persoonlijke beslissing en kan van invloed zijn op veel verschillende aspecten van je leven als je publiekelijk zegt dat je een MeToo-moment hebt gehad."

Aanbevolen: