Netflix's 'The Big Flower Fight' is de luchtige show die we nu nodig hebben

Inhoudsopgave:

Netflix's 'The Big Flower Fight' is de luchtige show die we nu nodig hebben
Netflix's 'The Big Flower Fight' is de luchtige show die we nu nodig hebben
Anonim

Netflix' nieuwste duik in de wereld van reality-televisie brengt amateurbloemisten samen om te strijden in een wedstrijd genaamd The Big Flower Fight. Hoewel deze show misschien een onwaarschijnlijke keuze voor de streamingdienst lijkt, heeft hij kijkers getrokken met zijn luchtige en leuke sfeer.

De laatste tijd heeft Netflix meer van zijn eigen, originele realityshows uitgebracht. Alleen al dit jaar waren The Circle, Love is Blind en Too Hot To Handle grote hits voor het netwerk. Netflix moest in 2020 echter nog een realityshow uitbrengen met de perfecte combinatie van feelgood-entertainment en competitie. Dat wil zeggen, tot 18 mei, toen The Big Flower Fight in première ging.

Het grote bloemengevecht
Het grote bloemengevecht

In dezelfde geest als The Great British Baking Show wil The Big Flower Fight de kijkers een stressvrije wedstrijd bezorgen, en dat is gelukt. Hoewel het een ontspannende show is om naar te kijken, is het ook ongelooflijk indrukwekkend. In acht afleveringen kijkt het publiek toe hoe amateurbloemisten van over de hele wereld samenkomen om te ontdekken wie de beste bloemstructuren kan ontwerpen en uitvoeren. De combinatie van beeldhouwers, kunstenaars en bruidsbloemisten draagt bij aan de individualiteit van elk team en leidt tot ongelooflijke structuren.

Bloemen op de voorgrond

De afgelopen jaren zijn bloemstructuren steeds populairder geworden. Beroemdheden zoals de Kardashians hebben ingewikkelde en extravagante bloemontwerpen naar de voorgrond van de popcultuur gebracht. Vaak tentoongesteld op sociale media, is het gebruikelijk dat beroemdheden grote evenementen en feestdagen vieren met indrukwekkende bloemrijke structuren. Daarom is het geen verrassing dat er een hele realityshow is die draait om deze wereld van bloemdessin.

Al eeuwenlang hebben bloemen een plaats in de kunstwereld. Topiary, het schikken van struiken en bomen in vormen en patronen, bestaat al sinds het oude Rome. Royals en keizers gebruikten deze vorm van kunst en design om hun weelderige en weelderige terrein te laten zien op een manier die hen in een elitecategorie scheidde. Wat echter onbekend is gebleven, zijn de uren en de arbeid die nodig zijn om zulke grote en voortreffelijke kunstwerken te maken.

Het grote bloemengevecht
Het grote bloemengevecht

The Big Flower Fight laat het publiek zien hoeveel tijd en moeite er in elk project zit. De uitdagingen duren uren en vereisen kennis van constructief ontwerp en de methoden die nodig zijn om de constructies voor lange tijd mooi te houden. Het is een delicaat evenwicht, waarbij alle betrokken concurrenten te allen tijde op de top van hun spel moeten zijn. Ondanks de hoge inzet blijven de deelnemers tijdens de hele wedstrijd in een goed humeur, duidelijk zowel gepassioneerd als goed geïnformeerd over wat er nodig is om fenomenale bloemencreaties te maken. Het resultaat is een zeer kijkbare show die de kijkers al het entertainment biedt dat verwacht wordt van een realityshow van deze aard.

Achter de schoonheid

Een van de eerste dingen die kijkers zullen opvallen bij het kijken naar The Big Flower Fight is de tijd die nodig is om een bloemig meesterwerk te creëren. Alleen al tijdens de eerste aflevering hebben deelnemers een tijdsblok van vijftien uur om de uitdaging aan te gaan. Die uitdaging "is om enorme, titanische insecten te creëren" die minstens twee meter lang zijn met de geleverde materialen. De deelnemers, die in teams van twee personen zijn, hebben alle tuingereedschap die nodig is om de taken te voltooien, evenals een goed gevulde kwekerij met bloemen en planten, een metaalwerkplaats en beeldhouwmaterialen.

De amateurbloemisten met vreugde zien creëren is buitengewoon opwindend en inspirerend. Terwijl de deelnemers hun uitdagingen voltooien, schijnt hun passie voor creatie en kunst door. The Big Flower Fight geeft aandacht aan dit vakgebied dat voorheen voor de meeste mensen onbekend was. Naarmate de wedstrijd vordert, krijgen de deelnemers de kans om hun talenten in de wereld van bloemsierkunst te laten zien op een manier die de kijkers thuis zeker zal choqueren en imponeren.

Het grote bloemengevecht
Het grote bloemengevecht

Aan het einde van de wedstrijd ontvangt het winnende team een indrukwekkende prijs. Ze krijgen de kans om een bijzondere structuur te ontwerpen in de Londense Royal Botanical Gardens in Kew Gardens. De buitengewone finale onthult het ondersteunende karakter van de deelnemers terwijl ze de winnaars vieren zonder enige negativiteit. De geest van The Big Flower Fight zit in de kameraadschap die wordt gedeeld tussen de hele groep amateurbloemisten en de gezonde manier waarop ze de competitie leiden. Zowel visueel verbluffend als hartverwarmend, deze realityshow heeft het allemaal.

Het hele seizoen van The Big Flower Fight is nu te streamen op Netflix.

Aanbevolen: