Wordt The Last Kingdom vernieuwd voor seizoen 5?

Inhoudsopgave:

Wordt The Last Kingdom vernieuwd voor seizoen 5?
Wordt The Last Kingdom vernieuwd voor seizoen 5?
Anonim

The Last Kingdom heeft nogal wat opschudding veroorzaakt sinds de serie in 2015 debuteerde op BBC America. Het epische verhaal van Uhtred wordt vastgelegd door prachtige cinematografie en elke aflevering zit boordevol actie en drama van een historisch-fictieverhaal. Veel fans hebben het geprezen als de volgende Game of Thrones zonder de elementen van fantasie. Sommigen hebben zelfs beweerd dat het beter is dan de bekroonde HBO-serie.

Gezien het onmiddellijke succes van The Last Kingdom in 2015, was Netflix er snel bij. Het eerste seizoen kwam beschikbaar op de beste streamingdienst in 2016 en de serie is sindsdien steeds populairder geworden. Maar betekent dit dat de show al is verlengd voor een seizoen 5?

Seizoen 5 Releasedatum

Seizoen 4 van The Last Kingdom debuteerde onlangs op Netflix op 27 april. Het was meteen een hit; de gemiddelde publieksscore op Rotten Tomatoes bereikte maar liefst 96 procent.

Netflix moet de serie echter nog officieel verlengen voor een seizoen 5. De streamingdienst verzamelt mogelijk nog steeds gegevens over de nieuwste afleveringen om het succespercentage te bepalen. Toch verwachten de meeste fans en critici dat de show wordt vernieuwd.

Afbeelding
Afbeelding

Houd er rekening mee dat als Netflix aankondigt dat de serie is vernieuwd, het even kan duren voordat er een vijfde seizoen beschikbaar komt. De productie van bijna alle grote tv-series is vertraagd als gevolg van de pandemie, en veel filmmakers hebben niet eens een toekomstige datum waarop het filmen kan worden hervat.

Nigel Marchant, de uitvoerend producent van The Last Kingdom, besprak onlangs de mogelijkheid van een seizoen 5 met Radio Times.

"We zijn erg hoopvol", zei hij. "We zouden graag een seizoen 5 maken. Ik denk dat we allemaal een verhaal willen vertellen en het geeft altijd veel meer voldoening als je een compleet verhaal kunt vertellen in alle verschillende seizoenen. Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat we het echt geweldig vinden om het te maken.”

Welke acteurs zullen hun rol hernemen in seizoen 5?

Hoewel niets in steen gebeiteld is, lijken de castleden van The Last Kingdom enthousiast te zijn over het vooruitzicht van een seizoen 5 en klaar om hun rol opnieuw te spelen.

Afbeelding
Afbeelding

Alexander Dreymon zal hoogstwaarschijnlijk Uhtred of Bebbanburg blijven spelen, omdat de serie zonder hem niet hetzelfde zou voelen. Hetzelfde geldt voor Emily Cox die Brida speelt, de jeugdvriend van Uhtred die aartsvijand werd. Mark Rowley (Finan), Ewan Mitchell (Osferth) en Arnas Fedaravičius (Sitric) zullen hoogstwaarschijnlijk ook hun rol hernemen.

In een interview in 2017 onthulde Dreymon hoeveel hij ervan geniet om deel uit te maken van de serie, en hoe vergelijkingen met Game of Thrones hem niet storen.

"Ik vind het een compliment, vergeleken met Game of Thrones", zei hij. “Alleen omdat het zo’n epische show is en ik er een grote fan van ben … maar ik denk dat The Last Kingdom ruiger en smeriger is. En dan is het gebaseerd op geschiedenis.”

Lof voor "Het Laatste Koninkrijk"

The Last Kingdom heeft veel lof ontvangen op sociale media, aangezien fans die seizoen 4 afronden hun opwinding tonen.

"Ik kan niet wachten op nog een seizoen", merkte een gebruiker op op Instagram, terwijl verschillende anderen vroegen of de show voor een seizoen 5 is verlengd. Eén gebruiker smeekte zelfs: "ALS NETFLIX DIT NIET VERLENGT TOON, IK ZAL DE HOOP OPGEVEN.”

"Laten we Bebbanburg en Æthelflaed in seizoen 5 nemen alsjeblieft," viel iemand anders in. Als de fans iets te zeggen hebben, is het verhaal van Uhtred nog niet voorbij, en hij heeft nog steeds een episch einde nodig.

Aanbevolen: