Een kijkje in hoe nauwkeurig 'The Sopranos' is

Inhoudsopgave:

Een kijkje in hoe nauwkeurig 'The Sopranos' is
Een kijkje in hoe nauwkeurig 'The Sopranos' is
Anonim

Na de première op 10 januari 1999, wordt The Sopranos vaak aangeprezen als de serie die het concept van 'prestige televisie' inluidde. Nu, een paar decennia later, bevinden we ons echt in de Gouden Eeuw of Television, wordt deze iconische show niet alleen met liefde herinnerd, maar wordt ook beschouwd als een van de best gemaakte tv-shows. Dit misdaaddrama van David Chase draait om Tony Soprano, een gangster uit New Jersey. Het is bedoeld om de uitdagingen te laten zien waarmee hij wordt geconfronteerd als hij probeert zijn gezinsleven in evenwicht te brengen met zijn rol als leider van een criminele organisatie.

Een stukje leven

Het grappige is dat er veel te veel dingen zijn over de Soprano-organisatie die opvallende overeenkomsten vertoonden met echte personages en gebeurtenissen uit de maffia-achtergrond van New Jersey. Geen wonder dat de gangsters zich afvroegen hoe de show zo dicht bij huis kon toeslaan. Trouwens, in de allereerste aflevering van seizoen drie, voeren agenten afluisterapparatuur uit in het huis van Tony Soprano. De manier waarop die aflevering werd gemaakt was opvallend realistisch, want zo werken FBI-agenten tijdens een echt onderzoek.

The Sopranos: 10 jaar geleden dat het klaar was
The Sopranos: 10 jaar geleden dat het klaar was

Er is ook gemeld dat FBI-agenten de laatste aflevering van de show op maandag bespraken als ze aan het werk waren. Wacht op het nog meer verrassende deel! Toen ze naar de telefoontaps van het weekend luisterden, realiseerden ze zich dat zelfs de maffiajongens het over The Sopranos hadden. De FBI-agenten en de maffia-bende hadden verschillende perspectieven, maar wat in hun opnames werd gedeeld, was hoe beide partijen vonden dat de show ongelooflijk dicht bij het echte leven stond.

Reflecties op The Sopranos
Reflecties op The Sopranos

Verhalen uit het persoonlijke leven van acteurs verweven in het plot

Bovendien heeft Vincent Curatola, die de New Yorkse baas John Sacrimoni speelde, een eigen verhaal in deze context. Eens was hij naar een andere kerk gegaan om de communie te ontvangen, en de priester riep uiteindelijk uit: "O, Lichaam van Christus, Johnny!"

De schrijvers van deze tv-serie hadden het talent om de personages te voorzien van veel levensechte aspecten van het leven van de cast. Ze gaven bijvoorbeeld Pauliegermofobie, en het zal je misschien verbazen dat Tony Sirico, die Paulie speelde, die fobie ook echt had! En dat is niet alles, zelfs het meest onderscheidende kenmerk van Paulie Walnut's leven, zijn relatie met zijn moeder, was ook ontleend aan Sirico's echte leven, aangezien ook hij 16 jaar bij zijn moeder woonde voordat ze stierf.

Hier is een kleine trivia - aangezien de schrijvers van de show de neiging hadden dingen te lenen van het leven van acteurs, noemde wijlen James Gandolfini (die Tony Soprano speelde) hen, inclusief de maker David Chase, als vampiers ! Er is ook een populaire perceptie dat het de echte maffiafamilie DeCavalcante was, die The Sopranos inspireerde. Het personage van Tony Soprano, de baas van de maffia, zou gebaseerd zijn op kapitein Simone DeCavalcante.

De vele heiligen van Newark
De vele heiligen van Newark

Twintig jaar later gaan fans nog steeds over deze show, en niet zonder reden! Nu het nieuws van de filmprequel de ronde doet, zal de overtuigingskracht van de show nog verder stijgen! De prequel, The Many Saints of Newark, zal naar verwachting dezelfde formule volgen, die succesvol bleek te zijn voor de show! Alles gezegd en gedaan, men is er vrij zeker van dat David Chase ongeveer 10-15% lokale maffiaverhalen heeft geleend en er een grote dosis van zijn verbeeldingskracht aan heeft toegevoegd. Toen de verhalen eindelijk het productiestadium bereikten, voegden acteurs van het team, zoals James Gandolfini en Michael Imperioli, er hun interpretaties aan toe.

Aanbevolen: